Tuusulan asuntomessut huipentavat kesän! Tutustu messukävijän oppaaseen, josta löydät kaiken tarvittavan tiedon messureissun suunnitteluun

Tuusulan asuntomessut huipentavat kesän! Tutustu messukävijän oppaaseen, josta löydät kaiken tarvittavan tiedon messureissun suunnitteluun
Tuusulan asuntomessut järjestetään 3.–30. elokuuta Rykmentinpuiston alueella. Kokosimme avuksesi messuoppaan, josta löydät hyödyllistä tietoa muun muassa messujen aukioloajoista, lipuista ja erityisjärjestelyistä.
Julkaistu: 15.7.2020

Tuusulan asuntomessut – mitä on luvassa?

Vuoden 2020 asuntomessut juhlistavat tapahtuman 50-vuotista taivalta palaten takaisin kaupunkiin, jossa myös aivan ensimmäiset asuntomessut järjestettiin vuonna 1970. Tapahtumapaikkana toimii Tuusulan Rykmentinpuiston alue, ja tuttuun tapaan messuilla on mahdollista tutustua asumisen, rakentamisen ja sisustamisen ajankohtaisimpiin trendeihin sekä ilmiöihin.

Rykmentinpuistossa toimi Helsingin ilmatorjuntarykmentti vuoteen 2006 asti, minkä jälkeen siitä on ryhdytty rakentamaan yli 15 000 ihmiselle suunniteltua asuinaluetta. Asuntomessujen myötä Rykmentinpuistoon muuttaa arviolta 400 uutta asukasta.

Messuvisiitillä on mahdollista vierailla kaiken kaikkiaan 33 erilaisessa asuntomessukodissa, joiden joukosta löytyy asumisratkaisuja aina hirsitaloista kivitaloihin ja pientaloista kerrostaloasuntoihin. Messuilla voi tutustua myös maailmalla suureksi trendiksi nousseisiin townhouse-tyylisiin asumisratkaisuihin.

Tuusulan asuntomessujen poikkeusjärjestelyt

Maailmalla ja Suomessa vallitseva koronatilanne on vaikuttanut myös Tuusulan asuntomessuihin. Perinteisesti asuntomessut ovat alkaneet heinäkuun puolivälin tienoilla jatkuen kuukauden eteenpäin elokuun puoleen väliin saakka. Valtioneuvoston määräyksiin perustuen messuja siirrettiin muutamalla viikolla, jotta järjestäjät pystyisivät takaamaan sekä messukävijöiden että kohteita esittelevien ja tapahtuman järjestelyihin osallistuvien tahojen turvallisuuden parhaalla mahdollisella tavalla.

Messualueella poikkeustilanne on huomioitu muun muassa reittisuunnittelussa ja messukävijöiden ohjauksessa. Henkilökuntaa on paikalla huolehtimassa esimerkiksi siitä, että kohteet eivät ruuhkaudu ja tilojen vierailijamäärät pysyvät maltillisina. Luonnollisesti kohteissa vierailevien ihmisten tulee huolehtia myös turvaväleistä sekä asianmukaisen hygienian noudattamisesta. Tätä tarkoitusta varten messualueelle on sijoitettu käsien desinfiointipisteitä.

Tuusulan asuntomessujen aukioloajat ja liput

Tuusulan asuntomessut ovat avoinna yleisölle 3. elokuuta lähtien aina 30. elokuuta saakka. Messuvierailulle on mahdollista saapua maanantaista perjantaihin kello 12.00–20.00 ja lauantaista sunnuntaihin kello 10.00–18.00. Perjantaina 21. elokuuta messuista voi poikkeuksellisesti nauttia pidennetyn aukioloajan puitteissa kello 22.00 saakka.

Asuntomessujen lipunmyynti hoidetaan koronatilanteen vuoksi kokonaan sähköisesti. Liput voi ostaa suoraan asuntomessujen verkkokaupasta tiettyä päivää ja ajankohtaa varten. Näin messukävijöiden on mahdollista vierailla tapahtumassa porrastetusti, ja järjestelyjen avulla pyritään välttämään alueen ruuhkautuminen.

Aikuisten ja yli 16-vuotiaiden lippu kustantaa messuvierailta 26 euroa ja 7–15-vuotiaalta lapselta 13 euroa. 6-vuotiaat ja sitä nuoremmat ovat tervetulleita ilmaiseksi vanhempien seurassa. Tarjolla on myös perhelippuja, jotka sisältävät sisäänpääsyn kahdelle aikuiselle sekä maksimissaan kolmelle alle 16-vuotiaalle lapselle. Erityisryhmien, kuten eläkeläisten ja opiskelijoiden, lipun hinta on 17 euroa. Verkkokaupasta ostettuihin lippuihin lisätään lisäksi käsittelykuluja 0,50 euroa per ostotapahtuma.

Tuusulan asuntomessuille saapuminen

Tuusulan asuntomessuille on helppo saapua sekä autolla että julkisilla kulkuvälineillä. Noin 30 kilometrin matka Helsingistä messualueelle taittuu puolessa tunnissa. Junalla ja bussilla saavuttaessa matkaan kuluu Helsingistä 40–50 minuuttia.

Saapuminen autolla

Valtateiltä saavuttaessa matkalta löytyy opasteet asuntomessujen viralliselle, maksulliselle paikoitusalueelle Tuusulan urheilukeskukseen, joka sijaitsee osoitteessa Kilpailutie 9, 04300 Tuusula. Paikoitus on maksullinen, ja maksun voi suorittaa joko ennakkoon tai alueelta poistuttaessa. Ennakkoon ostettu paikoitus on muutaman euron halvempi.

Paikoitusalueelta pääsee Rykmentinpuistoon joko maksuttomalla messubussilla tai vaihtoehtoisesti jalan opastettua, noin 15, kilometrin mittaista reittiä pitkin. Matkan voi taittaa myös polkupyörällä, joita voi lainata sekä parkkialueelta että messualueen päästä.

Saapuminen julkisilla kulkuvälineillä

Ympäri Suomea saapuvien messuvieraiden kannattaa ottaa suunnaksi Tikkurilan tai Pasilan asema, josta matka jatkuu kohti Keravan asemaa lähijunalla K, R tai Z. Juniin pääsee myös Helsingin keskustasta.

Keravan asemalta pääsee asuntomessualueelle bussilla, josta tulee jäädä pois Puustellin tori -pysäkillä. Matkaa asemalta messualueelle on noin 3,5 kilometriä.

Tarkemmat aikataulut ja reittien tiedot löytyvät helpoiten HSL:n reittioppaasta. Lippuja voi ostaa HSL-sovelluksesta, lippuautomaatista sekä R-kioskeilta.

Juttua muokattu 16.7.2020: asuntomessujen päättymispäivämäärä korjattu.

Juttua muokattu 17.7.2020: avoinna olevien kohteiden määrä korjattu.

2 kommenttia