Luonnonmateriaaleja, seesteisiä sävyjä ja kutsuvia petauksia – inspiroidu tämän hetken kiinnostavimmista makuuhuonetrendeistä ja poimi ideat omaan kotiin
Rakenna ja remontoi
Luonnonmateriaaleja, seesteisiä sävyjä ja kutsuvia petauksia – inspiroidu tämän hetken kiinnostavimmista makuuhuonetrendeistä ja poimi ideat omaan kotiin
Makuuhuoneet sisustetaan nyt lämpimän rauhoittavilla sävyillä ja sängyt pedataan joko napakasti hotellityyliin tai muhkeaksi pesäksi runsailla tekstiileillä, kertoo kierros Tuusulan asuntomessukohteissa.

Panelointi kuin kaunein tapetti

Kuka kaipaa tapetteja, jos voi saada näin komean paneloinnin? Tässä makuuhuoneessa huomion vangitsee ikkunaseinän verhoava Lunawoodin Jukola-sarjan Letti-paneeli. Pehmeyttä tuovat poimutetut verhot. Seinän sävyinen tammiparketti on Timberwisen. Sisustussuunnittelu Sanna Piitulainen. Kohde 27a, Duplio Tynell.

Luonnonmateriaaleja ja maanläheisiä sävyjä

Tumma seinä tuo rauhoittavan tunnelman makuutilaan, jonka sisustuksessa on aitoja luonnonmateriaaleja. Seinä on maalattu Tikkurilan Harmonyn täysmattasävyllä L487. Kuivakukista tehty suuri kranssi on nyt supertrendikäs. Karupin mäntypuisessa Ziggy-sängyssä on futonpatja. Himmeen puinen Poiju-riippuvalaisin toimii lukuvalona. Tekstiilit ovat Annon. Sisustussuunnittelu Maru Hautala. Kohde 41, Honka Huomen.

Tuulahdus Miamista

Korallinsävyinen seinä ja koristeellinen sängynpääty vievät ajatukset lomatunnelmiin, art decoon ja Miamiin. Seinän sävy on Tikkurilan J407 Siesta. Huomiota herättävät riippuvalaisimet antavat myös tehokkaan lukuvalon. Kalusteet ovat Vekestä. Sisustussuunnittelu Linda Baki. Kohde 19, Sievitalo Kultakoivu.

Kotoisaa mökkitunnelmaa

Kuva: Jaakko Niemelä

Hirsiseinäisessä makuutilassa on rento mökkimäinen tunnelma. Soikea peili peilaa vastapäiset ikkunat ja heijastaa valoa. Mustaharmaa peitto on Marimekon Noppa-sarjaa. Sky Ultra matt -lankkuparketti on Kährsin. Sisustussuunnittelu Linda Baki. Kohde 16, Finnlamelli Linnamajuri.

Siniharmaita unia

Vuoteen takana voi odotella myös trendikäs siniharmaa uni. Maalisävy on Värisilmän S491 Petrooli, himmeä. Tekstiilit Luin Living, yöpöytä Woodnotes. Maalauksen on tehnyt Heidi Jeskanen. Sisustussuunnittelu Memmu Pitkänen. Kohde 8, Dekotalo Ruuti.

Vaaleutta ja väripilkkuja

Kun huoneen yleisväritys on hyvin vaalea, sähäkät väripilkut herättävät sisustuksen eloon. Tässä makuuhuoneessa homman hoitavat Hayn Dots-peite ja taiteilija Riika Anundin maalaus. Sisustussuunnittelu Sanna Piitulainen. Kohde 27b, Duplio Aalto.

Bongaa nämäkin trendit messuilla!

1. Lämpimät pinnat ja värit

Seesteinen tunnelma on tärkeää makuutiloissa. Vaaleiden makuuhuoneiden tehostevärit ovat koralli ja roosa. Lämpimillä puupaneloinneilla tehdään näyttäviä sängyn taustaseiniä.

2. Kaksi petaustyyliä

Sänky pedataan hotellityyliin tiukaksi paketiksi ja viimeistellään ryhdikkäällä tyynyrivistöllä – tai suositaan pellavalakanoita ja peittoja, jotka laskostetaan rennosti sängylle. Keltaiset tyynyt terästävät sävy sävyyn väritetyt petaukset.

3. Keveä pääty

Yksivärinen, kangasverhoiltu sängynpääty tuo ryhtiä makuutilaan, ja siihen on helppo sovittaa erilaisia tyynyjä. Monissa makuuhuoneissa pääty on korvattu isoilla, seinää vasten nojaavilla tyynyillä.

4. Ilmavat valaisimet

Klassiset pallovalaisimet tekevät paluun. Niitä käytetään makuuhuoneiden yleisvaloina ja lukuvaloina sängyn molemmin puolin. Pöytävalaisimissa suositaan yksinkertaisia moderneja metallivalaisimia.

1 kommentti