Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Uuniriisipuuro – tätä et voi polttaa pohjaan!

1 h 35 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 1 h 30 min

Uuniriisipuuro on varma valinta, sillä se ei pala pohjaan eikä maito pääse kiehumaan ja kuohumaan liedelle. Olipa tarkoituksena valmistaa arkisempi riisipuuro taikka sitten joulupuuro uunissa, se käy helposti. Mittaa vain ainekset vuokaan ja sekoittele muutaman kerran kypsennyksen aikana. Sitten onkin aika herkutella.

9.11.2018
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Uuniriisipuuro
2 dl
puuroriisiä
1 l
täysmaitoa
½ tl
suolaa
Vuoan voitelu
voita tai margariinia

Uuniriisipuuro – ohje:

  1. Voitele vuoka tai pata.
  2. Mittaa riisi, maito ja suola vuokaan.
  3. Kypsennä uuniriisipuuroa uunin alatasolla 175 asteessa noin puolitoista tuntia. Sekoita puuroa muutaman kerran kypsennyksen alussa.
  4. Tarjoa uuniriisipuuron kanssa kanelia, sokeria ja maitoa.

Perinteinen uuniriisipuuro pelastaa arjen ja juhlan

Uuniriisipuuro on ruokalaji, jota kerran kokeiltuaan haluaa tehdä jatkossakin –liettä ei tarvitse puhdistaa yli kiehuneen maidon jäljiltä eikä kattiloita kuurata pohjaan palamisen vuoksi.

Uuniriisipuuro onkin helppo tapa säästää aikaa ja vaivaa keittiössä, sillä uunissa puuro kypsyy kuin itsestään. Samasta syystä kannattaa valmistaa joulupuuro uunissa, sillä jouluvalmistelut ovat tunnetusti kiireistä aikaa.

Vaivattoman valmistustapansa lisäksi uuniriisipuuro on varsin monipuolinen ruoka, sillä se maistuu niin pääruokana, jälkiruokana kuin välipalanakin. Hemmottele siis hieman itseäsi tai yllätä perheesi ja valmista seuraavan kerran herkullinen ja pehmeä riisipuuro uunissa.

Riisipuuro uunissa vai kattilassa? Kurkkaa myös muut ohjeet!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt