Maku

Uuniriisipuuro – tätä et voi polttaa pohjaan!

1 h 35 min
{
Aktiivinen
5 min
Passiivinen
1 h 30 min
Uuniriisipuuro on varma valinta, sillä valmistamalla riisipuuro uunissa voidaan taata, että se ei takuuvarmasti pala pohjaan eikä maito pääse kiehumaan ja kuohumaan liedelle. Olipa tarkoituksena valmistaa arkisempi riisipuuro taikka sitten joulupuuro uunissa, se käy helposti. Mittaa vain ainekset vuokaan ja sekoittele muutaman kerran kypsennyksen aikana. Sitten onkin aika herkutella.
GL
MU
KA
3.9
0
Julkaistu 9.11.2018


Reseptin ainekset (4–6 annosta)

Riisipuuro uunissa

  • 2 dlpuuroriisiä
  • 1 ltäysmaitoa
  • ½ tlsuolaa

Vuoan voitelu

  • voita tai margariinia
Tulosta

Uuniriisipuuro – ohje:

  1. Voitele vuoka tai pata.
  2. Mittaa riisi, maito ja suola vuokaan.
  3. Kypsennä uuniriisipuuroa uunin alatasolla 175 asteessa noin puolitoista tuntia. Sekoita puuroa muutaman kerran kypsennyksen alussa.
  4. Tarjoa uuniriisipuuron kanssa kanelia, sokeria ja maitoa.

Perinteinen uuniriisipuuro pelastaa arjen ja juhlan

Uuniriisipuuro on ruokalaji, jonka kokeilemisen jälkeen yhä useammassa keittiössä valmistuu jatkossakin riisipuuro uunissa. Näin liettä ei tarvitse puhdistaa yli kiehuneen maidon jälijltä taikka kattiloita kuurata pohjaan palamisen vuoksi.

Uuniriisipuuro onkin helppo tapa säästää aikaa ja vaivaa keittiössä, sillä uunissa puuro kypsyy kuin itsestään. Samasta syystä kannattaa valmistaa joulupuuro uunissa, sillä jouluvalmistelut ovat tunnetusti kiireistä aikaa.

Helpon valmistustapansa lisäksi uuniriisipuuro on varsin monipuolinen ruoka, sillä se maistuu niin pääruokana, jälkiruokana kuin välipalanakin. Hemmottele siis hieman itseäsi tai yllätä perheesi ja valmista seuraavan kerran herkullinen ja pehmeä riisipuuro uunissa.

Riisipuuro uunissa vai kattilassa? Kurkkaa myös muut ohjeet!

Kommentoi »