Maku

Uuniriisipuuro – tätä et voi polttaa pohjaan!

1 h 35 min
GL
MU
3.33
0

Uuniriisipuuro on varma valinta, sillä se ei takuuvarmasti pala pohjaan! Mittaa vain ainekset vuokaan ja sekoittele muutaman kerran kypsennyksen aikana. Sitten onkin aika herkutella.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (4–6 annosta)

Uuniriisipuuro

  • 2 dlpuuroriisiä
  • 1 ltäysmaitoa
  • ½ tlsuolaa

Vuoan voitelu

  • voita tai margariinia

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Uuniriisipuuro valmistuu näin:

  1. Voitele vuoka tai pata.
  2. Mittaa riisi, maito ja suola vuokaan.
  3. Kypsennä uuniriisipuuroa uunin alatasolla 175 asteessa noin puolitoista tuntia. Sekoita puuroa muutaman kerran kypsennyksen aikana.
  4. Tarjoa uuniriisipuuron kanssa kanelia, sokeria ja maitoa.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen riisipuuron resepti!

MITÄ PIDIT?
3.33