


Risalamande – joulun vastustamattomin jälkiruoka valmistuu ylijääneestä riisipuurosta
8 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 8 h 0 min
Risalamande on tyylikäs tanskalainen tapa käyttää ylijäänyt riisipuuro. Sekoita kylmään puuroon kermavaahtoa ja tarjoa marjaisen kastikkeen kanssa herkullisena jälkiruokana.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
Risalamande
2 dl
vispikermaa
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
5 dl
kylmää riisipuuroa
100 g
rouhittuja manteleita
Kastike
5 dl
pakastevadelmia
1½ dl
(hillo)sokeria
Tarjoiluun
marjoja, rouhittua mantelia
Risalamande – ohje:
- Vaahdota kerma. Mausta sokereilla. Kääntele puuroon manteleiden kanssa. Jälkiruoka saa tekeytyä mielellään jääkaapissa yön yli ennen tarjoamista.
- Keitä vadelmia ja sokeria noin 15 minuuttia. Painele hillo siivilän läpi sileäksi kastikkeeksi. Anna jäähtyä.
- Kerrosta puuroa, kastiketta, marjoja ja manteleita tarjoiluastioihin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat