Risalamande – joulun vastustamattomin jälkiruoka valmistuu ylijääneestä riisipuurosta

8 h 15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen8 h
Risalamande on tyylikäs tanskalainen tapa käyttää ylijäänyt riisipuuro. Sekoita kylmään puuroon kermavaahtoa ja tarjoa marjaisen kastikkeen kanssa herkullisena jälkiruokana.
3.75
0
Kuvat Elvi Rista


Ainekset (6–8 annosta)

Risalamande

  • 2 dlvispikermaa
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 5 dlkylmää riisipuuroa
  • 100 grouhittuja manteleita

Kastike

  • 5 dlpakastevadelmia
  • 1½ dl(hillo)sokeria

Tarjoiluun

  • marjoja, rouhittua mantelia
Tulosta

Risalamande valmistetaan näin:

  1. Vaahdota kerma. Mausta sokereilla. Kääntele puuroon manteleiden kanssa. Jälkiruoka saa tekeytyä mielellään jääkaapissa yön yli ennen tarjoamista.
  2. Keitä vadelmia ja sokeria noin 15 minuuttia. Painele hillo siivilän läpi sileäksi kastikkeeksi. Anna jäähtyä.
  3. Kerrosta puuroa, kastiketta, marjoja ja manteleita tarjoiluastioihin.
MITÄ PIDIT?
3.75