Maku

Riisipuuro – aattoaamun odotettu herkku

1 h 10 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen1 h
Riisipuuro kuuluu joulun odotetuimpiin herkkuihin! Keitä riisipuuro pohjaanpalamattomaan maitoon tai valitse maitopohjaiselle puurolle sopiva kattila, niin selviät vähemmällä sekoittelulla. 
GL
KA
MU
4.44
2
Kuvat Timo Villanen


Ainekset (5 annosta)

Riisipuuro

  • 2 dlvettä
  • 2 dlpuuroriisiä
  • 1 ltäysmaitoa (tai pohjaanpalamatonta Kiehu-maitojuomaa)
  • 3/4 tlsuolaa

Lisäksi

  • kuorittu manteli, kanelia, sokeria ja maitoa
Tulosta

Riisipuuro valmistuu näin:

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää riisit ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen.
  2. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla välillä pohjaa myöten sekoittaen noin 50 minuuttia, kunnes riisipuuro on valmista.
  3. Mausta riisipuuro suolalla ja lisää joukkoon onnenmanteli.
  4. Tarjoa riisipuuro maidon sekä sokerin ja kanelin kanssa.

Vinkki!

Riisipuuro valmistuu parhaiten vesihaudekattilassa tai pinnoitetussa kattilassa. Jos käytät riisipuuron valmistukseen teräskattilaa, valitse pohjaanpalamaton maitojuoma tai varaudu sekoittamaan puuroa vähän väliä kattilan pohjaa myöten. Tavallinen maito tarraa helposti kiinni kattilan pohjaan.

MITÄ PIDIT?
4.44