Riisipuuro – aattoaamun odotettu herkku
1 h 10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
1 h Riisipuuro kuuluu joulun odotetuimpiin herkkuihin! Keitä riisipuuro pohjaanpalamattomaan maitoon tai valitse maitopohjaiselle puurolle sopiva kattila, niin selviät vähemmällä sekoittelulla.
GL
KA
MU
3.9
Kuvat
Julkaistu 18.12.2017

Riisipuuro – aattoaamun odotettu herkku
Reseptin ainekset (5 annosta)
Riisipuuro
- 2 dlvettä
- 2 dlpuuroriisiä
- 1 ltäysmaitoa (tai pohjaanpalamatonta Kiehu-maitojuomaa)
- 3/4 tlsuolaa
Lisäksi
- kuorittu manteli, kanelia, sokeria ja maitoa
Riisipuuro – ohje:
- Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää riisit ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen.
- Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla välillä pohjaa myöten sekoittaen noin 50 minuuttia, kunnes riisipuuro on valmista.
- Mausta riisipuuro suolalla ja lisää joukkoon onnenmanteli.
- Tarjoa riisipuuro maidon sekä sokerin ja kanelin kanssa.
Vinkki!
Riisipuuro valmistuu parhaiten vesihaudekattilassa tai pinnoitetussa kattilassa. Jos käytät riisipuuron valmistukseen teräskattilaa, valitse pohjaanpalamaton maitojuoma tai varaudu sekoittamaan puuroa vähän väliä kattilan pohjaa myöten. Tavallinen maito tarraa helposti kiinni kattilan pohjaan. Kokeile myös valmistaa riisipuuro uunissa.

Mantelimaitoon keitetty joulupuuro – täyteläisessä herkussa ihastuttaa kaneli ja päärynä
Maku

Riisipuuro uunissa – kenen puurosta löytyy manteli?
Maku

Näin keität täydellisen riisipuuron – 6 niksiä, joilla vältät pohjaanpalamisen ja muut yleisimmät ongelmat!

Ohrapuuro ja karpalokeitto
Kotivinkki

Luumu-kanelipuuro
Maku

Klementiiniriisi
Maku

Omenainen uunikaurapuuro
Maku

Puolukka-kookospuuro
Maku