Maku

Riisipuurorieskat

20 min
4.2
1

Riisipuurorieskat

Mihin upottaisit riisipuuron jämät? Tietenkin pehmeisiin puurorieskoihin! Näissä rieskoissa on riisipiirakan makua, mutta valmistus on nopeampaa.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 5 dlriisipuuroa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlspelttijauhoja (puolikarkeita)
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Sekoita kaikki aineet nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Taputtele taikinasta leivinpaperin päälle pellille 8 pyöreää, noin 1/2 sentin paksuista rieskaa.

Paista riisipuurorieskoja 275-asteisen uunin ylätasolla noin 10 minuuttia, kunnes rieskat ovat kauniin ruskeatäpläisiä.

Vinkki!

Perunamuusista valmistetut rieskat ovat monille tuttu juttu, mutta myös puuronjämistä sekoittelet mehevät rieskat samaan tapaan!
MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä