Maku

Riisipuurorieskat

20 min
3.1
1

Mihin upottaisit riisipuuron jämät? Tietenkin pehmeisiin puurorieskoihin! Näissä rieskoissa on riisipiirakan makua, mutta valmistus on nopeampaa.
Tulosta
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (8 kpl)

  • 5 dlriisipuuroa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlspelttijauhoja (puolikarkeita)
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Sekoita kaikki aineet nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Taputtele taikinasta leivinpaperin päälle pellille 8 pyöreää, noin 1/2 sentin paksuista rieskaa.

Paista riisipuurorieskoja 275-asteisen uunin ylätasolla noin 10 minuuttia, kunnes rieskat ovat kauniin ruskeatäpläisiä.

Perunamuusista valmistetut rieskat ovat monille tuttu juttu, mutta myös puuronjämistä sekoittelet mehevät rieskat samaan tapaan!
MITÄ PIDIT?
3.1