Perunarieska – mummin herkku maistuu voin kanssa
20 min
{
Aktiivinen
5 minPassiivinen
15 minPerunarieska onnistuu parhaiten eilisestä pottumuusista. Sekoita muusiin kananmuna ja jauhot, paista ja herkuttele voin kanssa. Tähän herkkuun tulee himo!
4.1
Kuvat
Julkaistu 31.8.2011

Perunarieska – mummin herkku maistuu voin kanssa
Reseptin ainekset (4 kpl)
- 4 dlperunasosetta
- 1kananmuna
- 3 dlvehnä- tai ohrajauhoja
Perunarieska leivotaan näin:
- Sekoita perunasose, muna ja jauhot tasaiseksi taikinaksi.
- Jaa taikina neljään osaan ja taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi litteiksi perunarieskoiksi pellille leivinpaperin päälle.
- Paista perunarieskoja 10–15 minuuttia 275-asteisen uunin keskitasolla. Perunarieska maistuu taivaalliselta heti mutta toimii myös jäähdyttyään.

Bataattirieskat ja munavoi
Kotivinkki

Tattaririeskat
Maku

Rieskapizza
Maku

Ohrarieskat
Maku

Puurosämpylät
Maku

Rakastatko pataleipää? Pyöräytä samalla kaavalla myös leipomotasoinen ruisleipä, gluteeniton leipä ja rapsakat sämpylät

Soodasämpylät, joita ei tarvitse vaivata eikä kohottaa – leivo nopeasti leipää vaikka arki-illan iloksi
Kotivinkki

Parhaat sämpylät ikinä? Yhtälö on yksinkertaisempi kuin uskotkaan – näin leivot elämäsi herkullisimmat sämpylät!