Kotivinkki

Perunarieska – mummin herkku maistuu voin kanssa

20 min
5
1

Perunarieska onnistuu parhaiten eilisestä pottumuusista. Sekoita muusiin kananmuna ja jauhot, paista ja herkuttele voin kanssa. Tähän herkkuun tulee himo!
Tulosta
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Reetta Pasanen

Ainekset (4 kpl)

  • 4 dlperunasosetta
  • 1kananmuna
  • 3 dlvehnä- tai ohrajauhoja

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN15 min

Perunarieska leivotaan näin:

  1. Sekoita perunasose, muna ja jauhot tasaiseksi taikinaksi.
  2. Jaa taikina neljään osaan ja taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi litteiksi perunarieskoiksi pellille leivinpaperin päälle.
  3. Paista perunarieskoja 10–15 minuuttia 275-asteisen uunin keskitasolla. Perunarieska maistuu taivaalliselta heti mutta toimii myös jäähdyttyään.

MITÄ PIDIT?
5