Omar-riisipuuro – joulun makein puuro, johon jäät taatusti koukkuun

50 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
40 min
Omar-riisipuuro nostaa perinteisen jouluherkun täysiin uusiin ulottuvuuksiin. Hauduta riisipuuroa kondensoidussa maidossa, ripottele sekaan Omar-karkkeja ja makeanystävän unelmapuuro on valmis!
MU
3.9
0
Julkaistu 20.12.2018


Reseptin ainekset (6 annosta)

Omar-riisipuuro

  • 2 dlvettä
  • 2 dlpuuroriisiä
  • 1 tlk kondensoitua maitoa (397 g)
  • 4 dlvettä
  • 1 tlsuolaa

Lisäksi

  • 15 kplOmar-karkkeja
  • 1 dl kinuskikastiketta
Tulosta

Omar-riisipuuro – ohje:

  1. Kuumenna 2 dl vettä kiehuvaksi teflon- tai puurokattilassa. Lisää riisit ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin muutaman minuutin, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
  2. Sekoita joukkoon kondensoitu maito. Täytä kondensoidun maidon tölkki vedellä (4 dl ) ja kaada se puuroon.
  3. Keitä puuroa hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen noin 40 minuuttia.
  4. Mausta puuro suolalla ja pilko sekaan Omar-karkkeja.
  5. Viimeistele puuroannokset halutessasi kinuskikastikkeella.

Kommentoi »