Omar-riisipuuro – joulun makein puuro, johon jäät taatusti koukkuun

50 min
MU
3.82
0

Omar-riisipuuro nostaa perinteisen jouluherkun täysiin uusiin ulottuvuuksiin. Hauduta riisipuuroa kondensoidussa maidossa, ripottele sekaan Omar-karkkeja ja makeanystävän unelmapuuro on valmis!
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari, Petra Tuominen
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (6)

Omar-riisipuuro

  • 2 dlvettä
  • 2 dlpuuroriisiä
  • 1 tlk kondensoitua maitoa (397 g)
  • 4 dlvettä
  • 1 tlsuolaa

Lisäksi

  • 15 kplOmar-karkkeja
  • 1 dl kinuskikastiketta

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN40 min

Omar-riisipuuro valmistuu näin:

  1. Kuumenna 2 dl vettä kiehuvaksi teflon- tai puurokattilassa. Lisää riisit ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin muutaman minuutin, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
  2. Sekoita joukkoon kondensoitu maito. Täytä kondensoidun maidon tölkki vedellä (4 dl ) ja kaada se puuroon.
  3. Keitä puuroa hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen noin 40 minuuttia.
  4. Mausta puuro suolalla ja pilko sekaan Omar-karkkeja.
  5. Viimeistele puuroannokset halutessasi kinuskikastikkeella.

MITÄ PIDIT?
3.82