Kotivinkki

Vaniljainen uuniohrapuuro – pehmeäksi hautunut herkku saa täydellisen parin raikkaasta puolukkasiirapista

1 h 45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 30 min
Vaniljainen uuniohrapuuro valmistuu kuin itsestään. Puuron hautuessa sille ehtii valmistaa kaveriksi maukkaan puolukkasiirapin. Makuyhdistelmä on lähes taivaallinen!
0
0
Julkaistu: 7.12.2019


Ainekset (4–6 annosta)

Puuro

  • 2 dlrikottuja ohrasuurimoita
  • 1 ltäysmaitoa
  • 1vaniljatanko
  • 1 tlsuolaa

Puolukkasiirappi

  • 200 gpuolukoita
  • ½ dlvettä
  • 1½ dlsokeria

Lisäksi

  • 25 gvoita (vuokaan ja puuron pinnalle)
Tulosta

Vaniljainen uuniohrapuuro valmistetaan näin:

  1. Voitele uunivuoka noin puolella voin määrästä. Mittaa vuokaan ohrasuurimot ja maito. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja kaavi terävän veitsen kärjellä vaniljan siemenet ulos ja lisää ne vuokaan yhdessä suolan kanssa. Sekoita. Jaa loppu voi nokareina vuoan pinnalle.
  2. Kypsennä puuroa 175 asteessa uunin alaosassa noin 1,5–2 t.
  3. Puuron hautuessa mittaa kattilaan puolukat, vesi ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Siivilöi ja viilennä. Siirappi maistuu parhaalta jääkaappikylmänä kuuman puuron pinnalla.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »