Vaniljainen uuniohrapuuro – pehmeäksi hautunut herkku saa täydellisen parin raikkaasta puolukkasiirapista
1 h 45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
1 h 30 minVaniljainen uuniohrapuuro valmistuu kuin itsestään. Puuron hautuessa sille ehtii valmistaa kaveriksi maukkaan puolukkasiirapin. Makuyhdistelmä on lähes taivaallinen!
3.5
Kuvat
Julkaistu 7.12.2019

Vaniljainen uuniohrapuuro – pehmeäksi hautunut herkku saa täydellisen parin raikkaasta puolukkasiirapista
Reseptin ainekset (4–6 annosta)
Puuro
- 2 dlrikottuja ohrasuurimoita
- 1 ltäysmaitoa
- 1vaniljatanko
- 1 tlsuolaa
Puolukkasiirappi
- 200 gpuolukoita
- ½ dlvettä
- 1½ dlsokeria
Lisäksi
- 25 gvoita (vuokaan ja puuron pinnalle)
Vaniljainen uuniohrapuuro valmistetaan näin:
- Voitele uunivuoka noin puolella voin määrästä. Mittaa vuokaan ohrasuurimot ja maito. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja kaavi terävän veitsen kärjellä vaniljan siemenet ulos ja lisää ne vuokaan yhdessä suolan kanssa. Sekoita. Jaa loppu voi nokareina vuoan pinnalle.
- Kypsennä puuroa 175 asteessa uunin alaosassa noin 1,5–2 t.
- Puuron hautuessa mittaa kattilaan puolukat, vesi ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Siivilöi ja viilennä. Siirappi maistuu parhaalta jääkaappikylmänä kuuman puuron pinnalla.

Omar-riisipuuro – joulun makein puuro, johon jäät taatusti koukkuun
Meillä kotona

Riisipuuro uunissa – kenen puurosta löytyy manteli?
Maku

Riisipuuro – aattoaamun odotettu herkku
Maku

Mustikka-tattaripuuro – voiko aamu ihanammin alkaa!
Kotivinkki

Luumu-kanelipuuro
Maku

Vatkattu ruis-puolukkapuuro
Maku

Spelttimannapuuro ja karamellisoidut päärynät
Kotivinkki

Amerikan serkun herkkupuuro
Kotivinkki