Maku

Joulupuuro ja sekahedelmäkeitto – joulupöydän paras pari!

1 h 20 min
GL
KA
MU
4.25
3

Joulupuuro ja perinteinen sekahedelmäkeitto herättävät joulumielen. Perinteikäs herkku maistuu koko suvulle vauvasta vaariin. Mutta kuka onnekas saa tänä vuonna mantelin?
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

Joulupuuro

  • 2 dlvettä
  • 2 dlpuuroriisiä
  • 10 dltäysmaitoa
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rklvoita
  • 1 kplmanteleita

Sekahedelmäkeitto

  • 10 dlvettä
  • 1 kplsitruunaa (kuori suikaloituna ja 1 rkl mehua)
  • 2 kplkanelitankoa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 250 gkuivattuja sekahedelmiä

Suurus

  • 3 rklperunajauhoja
  • 2 rklvettä

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Joulupuuro ja sekahedelmäsoppa valmistuvat näin:

  1. Kiehauta vesi pinnoitetussa kattilassa. Lisää riisi. Keitä keskilämmöllä ja välillä sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
  2. Lisää maito. Hauduta joulupuuro kypsäksi keskilämmöllä ja välillä sekoittaen, 20–30 minuuttia.
  3. Mausta lopuksi suolalla ja voilla. Lisää joulupuuroon vielä manteli.
  4. Valmista hedelmäkeitto. Mittaa toiseen kattilaan vesi. Pese sitruuna huolellisesti ja ota siitä kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Purista sitruunan mehu.
  5. Lisää kattilaan sitruunansuikaleet, -mehu, kanelitangot, sokeri ja kuivatut hedelmät.
  6. Keitä keskilämmöllä kannen alla ja välillä sekoittaen 20–25 minuuttia, kunnes hedelmät pehmenevät.
  7. Nosta hedelmät ja mausteet reikäkauhalla tarjoilukulhoon.
  8. Tee suurus sekoittamalla perunajauhoihin vesi. Lisää suurus kattilaan ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Anna pulpahtaa muutamia kertoja.
  9. Kaada keitto tarjoilukulhoon hedelmien päälle. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi.
  10. Tarjoa sekahedelmäkeitto joulupuuron kanssa.

Vinkki!

Kurkkaa myös ikisuosittu perinteisen riisipuuron resepti!

MITÄ PIDIT?
4.25