Joulupuuro ja sekahedelmäkeitto – joulupöydän paras pari!
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Joulupuuro ja perinteinen sekahedelmäkeitto herättävät joulumielen. Perinteikäs herkku maistuu koko suvulle vauvasta vaariin. Mutta kuka onnekas saa tänä vuonna mantelin?
GL
KA
MU
3.4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 16.12.2014

Joulupuuro ja sekahedelmäkeitto – joulupöydän paras pari!
Reseptin ainekset (4 annosta)
Joulupuuro
- 2 dlvettä
- 2 dlpuuroriisiä
- 10 dltäysmaitoa
- 1 tlsuolaa
- 2 rklvoita
- 1 kplmanteleita
Sekahedelmäkeitto
- 10 dlvettä
- 1 kplsitruunaa (kuori suikaloituna ja 1 rkl mehua)
- 2 kplkanelitankoa
- 1 1/2 dlsokeria
- 250 gkuivattuja sekahedelmiä
Suurus
- 3 rklperunajauhoja
- 2 rklvettä
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Joulupuuro ja sekahedelmäsoppa valmistuvat näin:
- Kiehauta vesi pinnoitetussa kattilassa. Lisää riisi. Keitä keskilämmöllä ja välillä sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
- Lisää maito. Hauduta joulupuuro kypsäksi keskilämmöllä ja välillä sekoittaen, 20–30 minuuttia.
- Mausta lopuksi suolalla ja voilla. Lisää joulupuuroon vielä manteli.
- Valmista hedelmäkeitto. Mittaa toiseen kattilaan vesi. Pese sitruuna huolellisesti ja ota siitä kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Purista sitruunan mehu.
- Lisää kattilaan sitruunansuikaleet, -mehu, kanelitangot, sokeri ja kuivatut hedelmät.
- Keitä keskilämmöllä kannen alla ja välillä sekoittaen 20–25 minuuttia, kunnes hedelmät pehmenevät.
- Nosta hedelmät ja mausteet reikäkauhalla tarjoilukulhoon.
- Tee suurus sekoittamalla perunajauhoihin vesi. Lisää suurus kattilaan ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Anna pulpahtaa muutamia kertoja.
- Kaada keitto tarjoilukulhoon hedelmien päälle. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi.
- Tarjoa sekahedelmäkeitto joulupuuron kanssa.
Vinkki!
Kurkkaa myös ikisuosittu perinteisen riisipuuron resepti!
Valmistus vaihe vaiheelta

Riisipuuro uunissa – kenen puurosta löytyy manteli?
Maku

Riisipuuro – aattoaamun odotettu herkku
Maku

Omenakompotti
Maku

Kookosriisipuuro – hauduta elämäsi paras riisipuuro ilman maitoa
Maku

Näin keität täydellisen riisipuuron – 6 niksiä, joilla vältät pohjaanpalamisen ja muut yleisimmät ongelmat!

Uuniriisipuuro – tätä et voi polttaa pohjaan!
Maku

Mannapuuro
Maku

Spelttimannapuuro ja karamellisoidut päärynät
Kotivinkki