Joulupuuro ja sekahedelmäkeitto – joulupöydän paras pari!
Gluteeniton
Kasvis
Munaton
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Joulupuuro ja perinteinen sekahedelmäkeitto herättävät joulumielen. Perinteikäs herkku maistuu koko suvulle vauvasta vaariin. Mutta kuka onnekas saa tänä vuonna mantelin?
1 kplsitruunaa (kuori suikaloituna ja 1 rkl mehua)
2 kplkanelitankoa
1 1/2 dlsokeria
250 gkuivattuja sekahedelmiä
Suurus
3 rklperunajauhoja
2 rklvettä
Joulupuuro ja sekahedelmäsoppa – ohje:
Kiehauta vesi pinnoitetussa kattilassa. Lisää riisi. Keitä keskilämmöllä ja välillä sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
Lisää maito. Hauduta joulupuuro kypsäksi keskilämmöllä ja välillä sekoittaen, 20–30 minuuttia.
Mausta lopuksi suolalla ja voilla. Lisää joulupuuroon vielä manteli.
Valmista hedelmäkeitto. Mittaa toiseen kattilaan vesi. Pese sitruuna huolellisesti ja ota siitä kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Purista sitruunan mehu.
Lisää kattilaan sitruunansuikaleet, -mehu, kanelitangot, sokeri ja kuivatut hedelmät.
Keitä keskilämmöllä kannen alla ja välillä sekoittaen 20–25 minuuttia, kunnes hedelmät pehmenevät.
Nosta hedelmät ja mausteet reikäkauhalla tarjoilukulhoon.
Tee suurus sekoittamalla perunajauhoihin vesi. Lisää suurus kattilaan ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Anna pulpahtaa muutamia kertoja.
Kaada keitto tarjoilukulhoon hedelmien päälle. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi.