Joulupuuro ja sekahedelmäkeitto – joulupöydän paras pari!
Gluteeniton
Kasvis
Munaton
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Joulupuuro ja perinteinen sekahedelmäkeitto herättävät joulumielen. Perinteikäs herkku maistuu koko suvulle vauvasta vaariin. Mutta kuka onnekas saa tänä vuonna mantelin?

Reseptin ainekset 4 annosta
Joulupuuro
2 dlvettä
2 dlpuuroriisiä
10 dltäysmaitoa
1 tlsuolaa
2 rklvoita
1 kplmanteleita
Sekahedelmäkeitto
10 dlvettä
1 kplsitruunaa (kuori suikaloituna ja 1 rkl mehua)
2 kplkanelitankoa
1 1/2 dlsokeria
250 gkuivattuja sekahedelmiä
Suurus
3 rklperunajauhoja
2 rklvettä
Joulupuuro ja sekahedelmäsoppa – ohje:
- Kiehauta vesi pinnoitetussa kattilassa. Lisää riisi. Keitä keskilämmöllä ja välillä sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
- Lisää maito. Hauduta joulupuuro kypsäksi keskilämmöllä ja välillä sekoittaen, 20–30 minuuttia.
- Mausta lopuksi suolalla ja voilla. Lisää joulupuuroon vielä manteli.
- Valmista hedelmäkeitto. Mittaa toiseen kattilaan vesi. Pese sitruuna huolellisesti ja ota siitä kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Purista sitruunan mehu.
- Lisää kattilaan sitruunansuikaleet, -mehu, kanelitangot, sokeri ja kuivatut hedelmät.
- Keitä keskilämmöllä kannen alla ja välillä sekoittaen 20–25 minuuttia, kunnes hedelmät pehmenevät.
- Nosta hedelmät ja mausteet reikäkauhalla tarjoilukulhoon.
- Tee suurus sekoittamalla perunajauhoihin vesi. Lisää suurus kattilaan ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Anna pulpahtaa muutamia kertoja.
- Kaada keitto tarjoilukulhoon hedelmien päälle. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi.
- Tarjoa sekahedelmäkeitto joulupuuron kanssa.
Vinkki!
Kurkkaa myös ikisuosittu perinteisen riisipuuron resepti!
Valmistus vaihe vaiheelta