


Sekahedelmäsoppa on riisipuuron nostalginen seuralainen – nappaa ohje!
30 min
Sekahedelmäsoppa, sekametelikeitto – rakastetulla herkulla on monta nimeä! Valmista perinteinen sekahedelmäsoppa helpon reseptin avulla ja tarjoile joulupuuron kera.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Sekahedelmäsoppa
1 l
vettä
1
sitruuna (kuori suikaloituna ja 1 rkl mehua)
2
kanelitankoa
1 ½ dl
sokeria
250 g
kuivattuja sekahedelmiä
Suurus
3 rkl
perunajauhoja
2 rkl
vettä
Sekahedelmäsoppa – ohje:
- Lisää kattilaan sitruunansuikaleet, -mehu, kanelitangot, sokeri ja kuivatut hedelmät.
- Keitä keskilämmöllä kannen alla ja välillä sekoittaen 20–25 minuuttia, kunnes hedelmät pehmenevät.
- Nosta hedelmät ja mausteet reikäkauhalla tarjoilukulhoon.
- Tee suurus sekoittamalla perunajauhoihin vesi. Lisää suurus kattilaan ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Anna pulpahtaa muutamia kertoja.
- Kaada keitto tarjoilukulhoon hedelmien päälle. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi.
- Tarjoa sekahedelmäsoppa joulupuuron kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat