


Riisipuurojogurtti – loihdi ylijääneestä puurosta, sitruksista ja pistaasipähkinöistä maistuva jälkkäri
1 h 40 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 40 min
Säästä edellisen päivän riisipuuro herkulliseen jälkiruokaan. Lisää joukkoon jogurttia ja sokeria ja lusikoi päälle sitrussalaattia ja rapeaa pistaasimurua.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Riisipuuro
2 dl
vettä
1 rkl
voita
2 dl
puuroriisiä
1 l
täysmaitoa
Sitrussalaatti
1
appelsiini
1
verigreippi
¼ dl
sokeria
¼ dl
vettä
½
vaniljatanko
Pistaasimuru
25 g
voita
1 dl
kaurahiutaleita
½ dl
pistaaseja
2 rkl
siirappia
Riisipuuroon
1 dl
turkkilaista jogurttia
2 rkl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
Riisipuurojogurtti – ohje:
- Jos et käytä vanhaa riisipuuroa, valmista se ensin: Laita paksupohjaiseen kattilaan vesi ja voi, kiehauta ja lisää riisi. Anna kiehua niin kauan, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä kypsäksi. Sekoita pari kertaa pohjia myöten. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Kuori hedelmät terävällä veitsellä nahattomiksi. Leikkaa ne lohkoiksi. Laita kattilaan sokeri, vesi ja halkaistu vaniljatanko ja sen sisus. Kiehauta niin, että sokeri sulaa. Kaada kuuma liemi hedelmälohkojen päälle. Anna marinoitua 30 minuuttia. Siirrä se jäähdyttyään kylmään.
- Sulata voi pannulla. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, rouhitut pistaasit ja siirappi. Paahda kullanruskeaksi, älä polta. Kaada lautaselle jäähtymään.
- Sekoita kylmän puuron joukkoon jogurtti, tomusokeri ja vanilja. Kaada kauniisiin laseihin ja lusikoi päälle sitrussalaattia ja pistaasimurua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat