Mantelimaitoon keitetty joulupuuro – täyteläisessä herkussa ihastuttaa kaneli ja päärynä
{
Aktiivinen
Passiivinen
Mantelimaito on kelpo korvaaja tavalliselle maidolle, ja se sopii mainiosti myös puuron valmistukseen. Tässä jouluisessa, maidottomassa puurossa on häivähdys kanelia ja päärynää.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4

Mantelimaitoon keitetty joulupuuro – täyteläisessä herkussa ihastuttaa kaneli ja päärynä
Ainekset (6 kpl)
Mantelipuuro
- 2 dlvettä
- 1 tlsuolaa
- 2 dlpuuroriisiä
- 1 lmantelimaitoa
- 1 kplkanelitanko
- 2 kplpäärynää
- 2 tlvaniljasokeria
Mantelimaitoon keitetty joulupuuro valmistuu näin:
- Kiehauta vesi kerroskattilassa ja lisää riisi. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää mantelimaito ja keitä hiljalleen kannen alla kymmenisen minuuttia.
- Lisää pieneksi pilkotut päärynänpalaset, kanelitanko sekä 2 tl vaniljasokeria ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen noin 30 minuuttia.
- Poista kanelitanko ja mausta mantelipuuro suolalla.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen riisipuuron resepti!
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4