Maku

Mantelimaitoon keitetty joulupuuro – täyteläisessä herkussa ihastuttaa kaneli ja päärynä

{
Aktiivinen
Passiivinen
Mantelimaito on kelpo korvaaja tavalliselle maidolle, ja se sopii mainiosti myös puuron valmistukseen. Tässä jouluisessa, maidottomassa puurossa on häivähdys kanelia ja päärynää.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4
0
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä


Ainekset (6 kpl)

Mantelipuuro

  • 2 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 2 dlpuuroriisiä
  • 1 lmantelimaitoa
  • 1 kplkanelitanko
  • 2 kplpäärynää
  • 2 tlvaniljasokeria
Tulosta

Mantelimaitoon keitetty joulupuuro valmistuu näin:

  1. Kiehauta vesi kerroskattilassa ja lisää riisi. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää mantelimaito ja keitä hiljalleen kannen alla kymmenisen minuuttia.
  2. Lisää pieneksi pilkotut päärynänpalaset, kanelitanko sekä 2 tl vaniljasokeria ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen noin 30 minuuttia.
  3. Poista kanelitanko ja mausta mantelipuuro suolalla.

Vinkki!

MITÄ PIDIT?
4