Maku

Mantelimaitoon keitetty joulupuuro – täyteläisessä herkussa ihastuttaa kaneli ja päärynä

GL
KA
LA
MA
MU
VE
4
0

Mantelimaito on kelpo korvaaja tavalliselle maidolle, ja se sopii mainiosti myös puuron valmistukseen. Tässä jouluisessa, maidottomassa puurossa on häivähdys kanelia ja päärynää.
Tulosta
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä

Ainekset (6 kpl)

Mantelipuuro

  • 2 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 2 dlpuuroriisiä
  • 1 lmantelimaitoa
  • 1 kplkanelitanko
  • 2 kplpäärynää
  • 2 tlvaniljasokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Mantelimaitoon keitetty joulupuuro valmistuu näin:

  1. Kiehauta vesi kerroskattilassa ja lisää riisi. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää mantelimaito ja keitä hiljalleen kannen alla kymmenisen minuuttia.
  2. Lisää pieneksi pilkotut päärynänpalaset, kanelitanko sekä 2 tl vaniljasokeria ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen noin 30 minuuttia.
  3. Poista kanelitanko ja mausta mantelipuuro suolalla.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen riisipuuron resepti!

MITÄ PIDIT?
4