


Rapeat chilibataatit maistuvat korealaisen bbq-pöydän osana
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Näissä bataateissa on rapeutta tuplasti: sekä chiliöljyssä että paistopinnassa. Grillaa bataatit öljytyllä (parila)pannulla molemmin puolin kypsäksi tai jos sinulla on pöytägrilli, nosta se pöydän keskelle ja anna jokaisen ruokailijan osallistua grillaukseen.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
bataattia
2 rkl
rapeaa valkosipuli-chiliöljyä (esim. Pirkka Parhaat)
2 rkl
rypsiöljy
Rapeat chilibataatit– ohje:
- Kuori ja viipaloi bataatit. Jos bataatit ovat paksuja, leikkaa ne ennen viipalointia pitkittäin kahteen tai neljään osaan.
- Sekoita rapea chiliöljy bataatteihin. Anna maustua vähintään puoli tuntia.
- Paista bataatit molemmin puolin kypsiksi öljyssä (parila)pannulla, noin viisi minuuttia per puoli. Voit paistaa bataatit myös 200-asteisessa uunissa grillivastuksen alla, noin 10 minuuttia. Käännä puolivälissä.
Korealainen bbq-pöytä
Mitä muuta korealaisen bbq-pöydän osaksi? Kokeile paistaa myös bulgogi-nautaa, gochujang-kanaa, omenapossua ja inkivääritempeä. Kastikkeeksi sopivat seesamiöljykastike, ssamjang-kastike ja wasabi-soijakastike. Tarjoa lisukkeiksi porkkana-retikkasalaattia, kevätsipuli-purjosalaattia ja mangosalaattia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat