


Bulgogi-nauta – tee itse bulgogi-marinadi ja herkuttele fileet osana korealaista bbq-pöytää
2 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 2 h 0 min
Itse tehty bulgogi-marinadi maustaa ja mureuttaa lihan. Grillaa liha öljytyllä (parila)pannulla molemmin puolin kypsäksi tai jos sinulla on pöytägrilli, nosta se pöydän keskelle ja anna jokaisen ruokailijan osallistua grillaukseen.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
naudan ulkofileetä
Marinadi
1
valkosipulinkynsi
½ dl
soijakastiketta
2 rkl
seesamiöljyä
1 rkl
ruokosokeria
1 tl
inkivääriä raastettuna
Lisäksi
2 rkl
rypsiöljyä
Bulgogi-nauta – ohje:
- Leikkaa filee poikkisyin pihvimäisiksi viipaleiksi.
- Tee marinadi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Laita lihat marinadiin ja anna maustua vähintään pari tuntia jääkaapissa. Kääntele välillä.
- Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Grillaa pihvejä pari minuuttia per puoli öljytyllä (parila)pannulla molemmin puolin. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Korealainen bbq-pöytä
Mitä muuta korealaisen bbq-pöydän osaksi? Paista myös gochujang-kanaa, omenapossua, inkivääritempeä ja rapeita chilibataatteja. Tarjoa lisukkeiksi mangosalaattia, kevätsipuli-purjosalaattia, porkkana-retikkasalaattia. Kastikkeeksi sopivat seesamiöljykastike, ssamjang-kastike ja wasabi-soijakastike.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat