


Ssamjang-kastike – tahmea mausteseos kruunaa korealaisen bbq-pöydän
Sekoita mausteseos kahden tahnan taktiikalla. Korealaisen kastikkeen perustana ovat soijapapu- ja gochujang-tahnat. Katso ohjeen alta myös muut vinkit korealaisen bbq-illan tarjottaviin!
Ssamjang-kastike – ohje:
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna kevätsipuli.
- Paahda seesaminsiemenet kuivalla kuumalla pannulla.
- Sekoita kaikki tahnan ainekset. Anna maustua vähintään 15 minuuttia.
Vinkki!
Voit korvata doenjang- ja gochujang-tahnan ssamjang-tahnalla (3/4 dl). Ssamjang on korealainen chili- ja soijapaputahnan yhdistelmä, joka on maustettu paahdetuilla seesaminsiemenillä, valkosipulilla ja inkiväärillä.
Korealainen bbq-pöytä
Mitä muuta korealaisen bbq-pöydän osaksi? Kokeile paistaa myös rapeita chilibataatteja, bulgogi-nautaa, gochujang-kanaa, omenapossua ja inkivääritempeä. Tarjoa lisukkeiksi porkkana-retikkasalaattia, kevätsipuli-purjosalaattia ja mangosalaattia. Kastikkeeksi sopivat ssamjang-kastikkeen lisäksi myös seesamiöljykastike ja wasabi-soijakastike.
