Puutarhaunelmat todeksi! 15 x valoisa viherhuone – näissä kesäkeitaissa juodaan päiväkahveja ja nautiskellaan istutuspuuhista
Piha ja puutarha
Puutarhaunelmat todeksi! 15 x valoisa viherhuone – näissä kesäkeitaissa juodaan päiväkahveja ja nautiskellaan istutuspuuhista
Kierrätettyjä ikkunoita, vanhoja purkutiiliä – ja tietenkin pelargoneja, tomaatteja, kesäkukkia tai yrttejä. 15 viherhuonetta, jotka saavat unelmat lentoon.
Julkaistu 28.4.2020
Meillä kotona

1. Rouhea viherhuone syntyi kierrätystavarasta

Maanläheisiä, patinoituneita sävyjä! Kokovalkoiset huvimajat eivät ole Maria Mederin mieleen, vaan hän halusi tehdä kesämajastaan itsensä näköisen.

– Ikkunat saimme purkutalosta, vanhat tiilet ilmaiseksi netistä ja kattopellit ystävän kautta. Mies muurasi kivijalan, ja melkein kaiken muun tein itse, Maria kertoo.

2. Hortonomien taidonnäyte

Kahden hortonomin siirtolapuutarhassa viherhuonekin on melkoinen keidas! Seinillä kiipeilevät aitoviiniköynnökset.

3. Yhdistetty kasvihuone ja vilpola

Jaana Mastokangas on sisustanut kasvihuoneensa toisen pään viihtyisäksi oleskelutilaksi. Se toimii myös vilvoittelupaikkana löylyjen välissä, sillä kasvihuoneen vieressä oleva tynnyrisauna lämpiää joka ilta. Jutun Jaanan kasvihuoneesta ja hänen tomaatti-innostuksestaan löydät täältä.

4. Vau mikä moderni ilmestys Iijoen rannalla

Moderni, pelkistetty kasvihuone on näyttävä rakenne. Tämän komean terassipihan on suunnitellut puutarhasuunnittelija Heidi Hannus.

5. Rauhoittumisen tyyssija

Taiteilija Katriina Karikosken viherhuone on rakennettu vanhoista laudoista ja ikkunoista. Jutun taiteilijan kauniista puutarhasta löydät täältä.

6. Voiko tämän kauniimpaa ollakaan?

Lasihuone lounaille ja kasvikokeiluille! Puutarhuri-floristi Pernilla Lindvallin viherhuoneessa on vanha tiililattia. Kauniit varjostusverhot on ommeltu juuttikankaasta. Suunnittelun lähtökohdaksi tulivat naapurin taloremontissa turhaksi jääneet ikkunanpokat. Jutun ihanasta viherhuoneesta pääset lukemaan täältä.

7. Viherhuone talon henkeen

Tämä kaunis viherhuone on osa 70-luvun tiilitaloa, jossa asuu arkkitehti Paula Kouri perheineen. Viherhuoneen vehreys tuplaantuu suuren peilin kautta.

8. Lasitalo 30-vuotishääpäivän kunniaksi

Täällä kelpaa ihailla kasvun ihmeitä! Marjon kasvihuoneessa on pieni sydämen muotoinen pöytä ja metallinen sohva. Kierrätysmateriaaleista koottu lasitalo rakennettiin Marjon ja hänen puolisonta 30-vuotishääpäivän kunniaksi.

9. Lauri rakensi kaksikerroksisen komistuksen äidilleen

Helsinkiläinen Lauri Jäntti yllätti äitinsä nikkaroimalla hänelle hauskan kasvihuoneen. Lasitalo rakentui vanhoista ikkunoista. Lopputuloksena on viihtyisä tila niin kasveille kuin ihmisille. Jutun kaksikerroksisesta kasvihuoneesta löydät täältä.

10. Puutarhurin viherhuone hehkuu valoa

Talvipuutarha, viherhuone, kesäpaviljonki... Ihana kasvihuone on puutarhuri Minna Mercke Schmidtin pihan tärkein osa. Talo ja kasvihuone sijaitsevat Etelä-Ruotsin Skånessa.

11. Lasitalossa on mustat kehykset

Keraamikko Helle Bolgenin puutarhassa on mustakehyksinen lasitalo. Vähitellen kypsyvien tomaattien ja chilien lisäksi viherhuoneessa riittää tilaa hyvin myös leppoisalle oleilulle.

12. Pirteä keltainen emännänkaappikin mahtui mukaan

Kamiina, emännänkaappi ja vanha rautasänky – kaikki ne löytyvät Annen ja Markun kasvihuoneesta. Emännänkaappi oli aluksi tarkoitus maalata toisenväriseksi, mutta kasvihuoneen valossa keltainen väri pääsi oikeuksiinsa ja sai jäädä entiselleen.

13. Tämä viherhuone on miehen rakkaudentunnustus Lenalle

Lenan kaunista puutarhaa Kalajoella koristaa moderni viherhuone, jonka puoliso nikkaroi Lenalle.

– Toissa syksynä valmistunut kasvihuone on Juhan rakkaudentunnustus. Ennen sen rakentamista hän tapasi vitsailla, että hänen suurin rakennusprojektinsa on ollut linnunpönttö, Lena kertoo.

14. Pelargonien hurmaava koti

Sanna Tuomi kasvattaa viherhuoneessaan hyötykasveja ja pelargoneja, joista osan hän on perinyt äidiltään. Viherhuone on käytössä myös kesäsesongin ulkopuolella.

– Helmi–maaliskuussa kasvihuone on loistava paikka kunnostaa ja maalata vanhoja huonekaluja. Teen siellä myös joulun kukka- ja viherasetelmat, Sanna kertoo.

15. Floristin moderni viherhuone

Turkulaisen Annina Jaala-Myllyojan 1960-luvun kodin pihassa on kaunis, moderni viherhuone.

– En ole kesäkukkaihminen mutta rakastan yli kaiken vihersisustamista. Heti alkukesästä lähes kaikki viherkasvimme muuttavat ulos – niin kuin mekin, Annina kertoo.

Kommentoi »