Maria rakensi vanhoista ikkunoista ja kierrätystiilistä rouhean kesähuoneen: ”Kokovalkoiset huvimajat eivät inspiroi minua”
Piha ja puutarha
Maria rakensi vanhoista ikkunoista ja kierrätystiilistä rouhean kesähuoneen: ”Kokovalkoiset huvimajat eivät inspiroi minua”
Bloggaaja Maria Mederin kesähuone toistaa päätalon väritystä. Kesähuoneen sisustus muuttuu useasti, mutta nyt pääosassa ovat Alkon puulaatikot ja kierrätetyt rottinkituolit.
10.7.2018
 |
Kotivinkki
Suosittua Diagnoosi: sisustusmania -blogia pitävä Maria Meder sanoo oppineensa kädentaidot onnistumisten ja erehdysten kautta. Hänestä kaikkien kannattaa tarttua toimeen. Tekemällä oppii.

"Yhdistetyn kasvihuone-huvimajan tilalla oli aikaisemmin mutterin muotoinen maja, joka oli hävyttömän vähällä käytöllä. Paikka oli kuitenkin aurinkoinen ja kiva, ja siitä se ajatus sitten lähti.

Aikani nettiä selattuani huomasin, että suomalaiset suosivat kokovalkoisia huvimajoja. Ne eivät inspiroineet minua. Halusin majalle tiilistä kivijalan ja vanhat ikkunat seiniksi. Piirsin paperille hahmotelman ja otin selvää tukirakenteista.

Ikkunat saimme purkutalosta, vanhat tiilet ilmaiseksi netistä ja kattopellit ystävän kautta. Mies muurasi kivijalan, ja melkein kaiken muun tein itse. Sirkkelistä en tykkää vieläkään, mutta lopputuloksesta tuli hyvä.

Maria maalasi kesähuoneen ovet Tikkurilan vihreällä sävyllä L449. Vanhat terassikalusteet löytyivät Tori.fi:stä ja saivat uuden pellavaöljymaalin pintaan. Koiraherrat Luke ja Yoda hakeutuvat sinne, missä aurinko paistaa.
Kesähuoneen sisustus on muuttunut useasti. Nyt pääosassa ovat vanhat Alkon puulaatikot, kierrätetyt rottinkituolit ja kahdesta hyllyköstä tuunattu seinähylly.
Rouheassa sisustuksessa toistuvat Marian lempivärit: maanläheiset, sammuneet ja patinoituneet sävyt.
Yrteistä ja laventelista tulee huumaavan välimerellinen tuoksu.

Majan ulkoväritys toistaa talomme värejä. Sisältä sisustus elää, mutta huomaan oman tyylini kehittyneen ja vahvistuneen vuosien varrella. Vanhat tavarat, vintage ja tehdastyyli viehättävät eniten omaa silmää. Sitä paitsi asun miesvaltaisessa taloudessa, joten yltiöromanttinen sisustus ei toimi.

Oleilemme huvimajassa vain kesäisin. Talvella tila toimii varastona. Jotta maja olisi kaunis katsoa, koristelin sen sisältä ja ulkoa jouluvaloilla. Näin se loistaa ympäri vuoden.”

Kesähuoneen toinen pääty rakennettiin vanhoista ikkunoista ja ovista. Puupokat muotoiltiin osittain uusiksi ja niihin leikattiin vanhasta lasista uudet akkunat. Vanhan lasin leikkaaminen oli ensikertalaiselle aikamoinen homma, mutta lopputulos palkitsee. Kesähuoneen ikkunat ja ovet näyttävät alkuperäisiltä.
Marian sisustusfilosofiaan kuuluu ”pelastaa” ihania, edullisia asioita, vaikkei niille olisikaan paikkaa vielä katsottuna.
Linnut ja pieneläimet viihtyvät suojaisella pihalla. Vaikka piha on aidattu koirien takia, siili löytää sinne joka kesä. Linnunpönttö kiinnitettiin kesähuoneen taakse.
4 kommenttia