Kotivinkki

Vadelmakakku ja muut vadelmaleivonnaiset

Vadelmakakku ja muut vadelmaleivonnaiset

Juhlista hämärtyviä iltoja leipomalla herkkuja vadelmista. Hurmaava vadelmakakku täytetään vaniljakiisselillä ja tuoreilla marjoilla. Vadelmat sopivat täydellisesti myös suklaan kylkeen. Kokeile siis myös suklaa-vadelmakakkua, vadelmakääretorttua ja suklaa-vadelmamoussekakkua.
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Mainos

Vadelmakakku

Jos et malta jäähdyttää kakkua, varo sisältä valuvaa vaniljakiisseliä, sillä se on todella kuumaa. Vadelmakakku riittää kymmenelle hengelle ja sen valmistusaika on noin 50 minuuttia.

POHJA

  • 125 g margariinia tai voita
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 valkuaista
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

TÄYTE

  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kermaa (kasvirasva- tai ruokakerma käyvät myös)
  • 2 keltuaista
  • 1 1/2 rkl perunajauhoja
  • 3/4 sokeria
  • vaniljatanko tai 1 tl vaniljasokeria
  • 5 dl vadelmia

Leivo vadelmakakku näin

1. Paloittele margariini ja jätä se huoneenlämpöön pehmenemään.

2. Valmista vaniljatäyte. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.

3. Sekoita kattilassa maito, kerma, keltuaiset ja perunajauho.

4. Lisää joukkoon vaniljatanko tai vaniljasokeri ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes se sakenee, älä keitä. Poista vaniljatanko ja jätä kastike jäähtymään.

5. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää valkuaiset koko ajan vatkaten.

6. Sekoita keskenään kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan.

7. Voitele halkaisijaltaan 22-25 cm:n irtopohjavuoka. Mitä pienempää vuokaa käytät, sitä korkeampi vadelmakakusta tulee.

8. Painele taikina sormilla vuoan pohjalle ja reunoille.

9. Kaada vaniljakiisseli ja puolet vadelmista kakun syvennykseen.

10. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa alimmalla tasolla 25-35 minuuttia.

11. Jäähdytä vadelmakakku ja koristele se lopuilla marjoilla.

Vadelmakääretorttu

Vadelmakääretorttu saa sisäänsä rahkaa ja vadelmia ja ylleen valkosuklaata sekä kirsikoita.

Vadelmainen paahtovanukaspiiras

Vadelmilla koristeltu paahtovanukaspiiras on erinomainen jälkiruoka.

Suklaa-vadelmamoussekakku

Tämä vadelmakakku täytetään kahdella eri moussella: toinen on suklaa- ja toinen vadelmamousse.

Vanilja-vadelmabostonpulla

Saat lisää näyttävyyttä ja väriä pullaan, kun koristelet sen valmiilla sokerikuorrutteella ja ripottelet sen päälle tuoreita tai pakastemarjoja.

Suklaa-vadelmakakku

Suklaakakku saa ylleenvadelmista, tomusokerista ja appelsiinimehusta sekoitetun kastikkeen.

Julkaistu: 6.8.2012
Katso myös nämä