Maku

Vadelmapiirakka – mehukas täyte ja rapea pohja sitruunankuorella ja kardemummalla höystettynä!

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Vadelmapiirakka yhdistää rapean pohjan ja reilun annoksen mehukkaita marjoja suloiseksi herkuksi. Voi vatut, tätä on saatava heti! Ota helppo ohje talteen.
4
0
Julkaistu: 28.7.2022


Reseptin ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 2½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 tlraastettua sitruunankuorta
  • 1 tlkardemummaa
  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1muna

Täyte

  • 8 dl (noin 400 g)vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
  • 1 dlhillosokeria
Tulosta

Vadelmapiirakka – ohje:

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sitruunankuoriraaste ja kardemumma kulhossa.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää muna ja jatka vaahdottamista vielä hetki.

Kääntele jauhoseos vaahtoon nuolijalla. Painele taikina voideltuun piirakka- tai irtopohjavuokaan (ø 24−26 cm).

Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia.

Sekoita hillosokeri vadelmien joukkoon. Lisää marjaseos piirakkapohjalle ja paista vadelmapiirakkaa vielä 20 minuuttia keskitasolla.

Viimeistele jäähtynyt piirakka tomusokerilla. Tarjoa vadelmapiirakan kanssa vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.

Vinkki!

Hillosokerin sijaan voit käyttää vadelmapiirakassa tavallista sokeria ja ruokalusikallisen perunajauhoja.

Kommentoi »