Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vadelmapiirakka – mehukas täyte ja rapea pohja sitruunankuorella ja kardemummalla höystettynä!

50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min

Vadelmapiirakka yhdistää rapean pohjan ja reilun annoksen mehukkaita marjoja suloiseksi herkuksi. Voi vatut, tätä on saatava heti! Ota helppo ohje talteen.

28.7.2022
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
2½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 tl
raastettua sitruunankuorta
1 tl
kardemummaa
100 g
voita
1 dl
sokeria
1
muna
Täyte
8 dl (noin 400 g)
vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
1 dl
hillosokeria

Vadelmapiirakka – ohje:

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sitruunankuoriraaste ja kardemumma kulhossa.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää muna ja jatka vaahdottamista vielä hetki.

Kääntele jauhoseos vaahtoon nuolijalla. Painele taikina voideltuun piirakka- tai irtopohjavuokaan (ø 24−26 cm).

Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia.

Sekoita hillosokeri vadelmien joukkoon. Lisää marjaseos piirakkapohjalle ja paista vadelmapiirakkaa vielä 20 minuuttia keskitasolla.

Viimeistele jäähtynyt piirakka tomusokerilla. Tarjoa vadelmapiirakan kanssa vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.

Vinkki!

Hillosokerin sijaan voit käyttää vadelmapiirakassa tavallista sokeria ja ruokalusikallisen perunajauhoja.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt