


Vadelma-rahkapullat
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Vadelma-rahkapullat saavat suloisen makunsa marjoista. Tomusokeri kruunaa kokonaisuuden.
Reseptin ainekset
20 kpl
Pullataikinan perusohje
5 dl
maitoa
50 g
tuorehiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
1
kananmuna
2 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
1 ½ l
vehnäjauhoja
200 g
voita tai margariinia
Rahkapullien täyte
250 g
maitorahkaa
2
kananmunaa
2 rkl
sokeria
4 dl
vadelmia
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
tomusokeria koristeluun
Vadelma-rahkapullat – ohje:
- Jos käytät tuorehiivaa, lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen. Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä maito noin 42-asteiseksi ja ripottele hiiva nesteeseen.
- Lisää sekaan kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma sekä hieman jauhoja. Alusta taikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen vehnäjauhoja.
- Lisää viimeisten jauhoerien yhteydessä pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä.
- Kohota taikina liinalla peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes se on lähes kaksinkertainen, eli noin 30 minuuttia.
- Jauhota pöytä. Jaa kohonnut taikina pöydällä 20:een palaan ja pyörittele pulliksi. Nosta pullat kahdelle leivinpaperille ja anna kohota liinan alla 15 minuuttia.
- Sekoita maitorahka, kananmunat ja sokeri. Paina jauhoon kastetulla juomalasin pohjalla pullaan syvennys ja voitele rahkapullien reunat kananmunalla. Jaa rahkatäyte syvennyksiin ja ripottele pinnalle vadelmat.
- Paista rahkapullat 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Sirottele jäähtyneiden rahkapullien päälle tomusokeria. Tarjoile vadelma-rahkapullat tuoreena.
Vinkki!
Katso myös suosittujen sitruunaisten rahkapullien ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat