Kotivinkki

Vadelma-rahkapullat

1 h 15 min
0
0

Vadelma-rahkapullat

Rahkapullat saavat suloisen makunsa vadelmista. Tomusokeri kruunaa kokonaisuuden.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

Pullataikinan perusohje

  • 5 dlmaitoa
  • 50 gtuorehiivaa tai 2 pussia
  • 1kananmuna
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 ½ lvehnäjauhoja
  • 200 gvoita tai margariinia

Rahkapullien täyte

  • 250 gmaitorahkaa
  • 2kananmunaa
  • 2 rklsokeria
  • 4 dlvadelmia

Lisäksi

  • 1kananmuna voiteluun
  • tomusokeria koristeluun

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

1. Jos käytät tuorehiivaa, lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen. Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä maito noin 42-asteiseksi ja ripottele hiiva nesteeseen.
2. Lisää sekaan kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma sekä hieman jauhoja.
3. Alusta taikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen vehnäjauhoja.
4. Lisää viimeisten jauhoerien yhteydessä pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä.
5. Kohota taikina liinalla peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes se on lähes kaksinkertainen, eli noin 30 minuuttia.
6. Jauhota pöytä. Jaa kohonnut taikina pöydällä 20:een palaan ja pyörittele pulliksi.
7. Nosta pullat kahdelle leivinpaperille ja anna kohota liinan alla 15 minuuttia.
8. Sekoita maitorahka, kananmunat ja sokeri. Paina jauhoon kastetulla juomalasin pohjalla pullaan syvennys ja voitele rahkapullien reunat kananmunalla. Jaa rahkatäyte syvennyksiin ja ripottele pinnalle vadelmat.
9. Paista rahkapullat 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Sirottele jäähtyneiden rahkapullien päälle tomusokeria. Tarjoile vadelma-rahkapullat tuoreena.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä