Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vadelma-rahkapullat

1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min

Vadelma-rahkapullat saavat suloisen makunsa marjoista. Tomusokeri kruunaa kokonaisuuden.

18.3.2016
Reseptin ainekset
20 kpl
Pullataikinan perusohje
5 dl
maitoa
50 g
tuorehiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
1
kananmuna
2 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
1 ½ l
vehnäjauhoja
200 g
voita tai margariinia
Rahkapullien täyte
250 g
maitorahkaa
2
kananmunaa
2 rkl
sokeria
4 dl
vadelmia
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
tomusokeria koristeluun

Vadelma-rahkapullat – ohje:

  1. Jos käytät tuorehiivaa, lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen. Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä maito noin 42-asteiseksi ja ripottele hiiva nesteeseen.
  2. Lisää sekaan kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma sekä hieman jauhoja. Alusta taikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen vehnäjauhoja.
  3. Lisää viimeisten jauhoerien yhteydessä pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä.
  4. Kohota taikina liinalla peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes se on lähes kaksinkertainen, eli noin 30 minuuttia.
  5. Jauhota pöytä. Jaa kohonnut taikina pöydällä 20:een palaan ja pyörittele pulliksi. Nosta pullat kahdelle leivinpaperille ja anna kohota liinan alla 15 minuuttia.
  6. Sekoita maitorahka, kananmunat ja sokeri. Paina jauhoon kastetulla juomalasin pohjalla pullaan syvennys ja voitele rahkapullien reunat kananmunalla. Jaa rahkatäyte syvennyksiin ja ripottele pinnalle vadelmat.
  7. Paista rahkapullat 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Sirottele jäähtyneiden rahkapullien päälle tomusokeria. Tarjoile vadelma-rahkapullat tuoreena.

Vinkki!

Katso myös suosittujen sitruunaisten rahkapullien ohje.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt