Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vadelmamoussekakku – juhlapöydän valloittava kaunotar

5 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 4 h 0 min

Vadelmamoussekakku on isojen juhlien tyylikäs ja raikas kakku. Ihanan vaaleanpunainen vadelmamoussekakku on rakenteeltaan huikean kuohkea.

8.2.2017
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
260 g
keksejä (kandisokerilla ja kanelilla maustettuja)
70 g
voita
Täyte
10
liivatelehteä
600 g
vadelmia (suomalaisia)
8 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
400 g
tuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
2 1/2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
4 rkl
sitruunamehua
Lisäksi
suomalaisia vadelmia ja suklaakukkia koristeluun

Vadelmamoussekakku valmistuu näin:

  1. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata voi.
  2. Sekoita keksimuru ja voi tasaiseksi seokseksi, ja painele se korkeareunaisen irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjalle pyöreän leivinpaperipalan päälle. Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat. Painele sose halutessasi siivilän läpi, jolloin saat siitä siemenettömän.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää se vadelmasoseeseen hyvin sekoittaen. Lisää sokerit.
  5.  Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Liuota kuivaksi puristetut liivatteet mehuun. Valuta hieman jäähtynyt liivateliemi vadelma-juustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  6. Kääntele seos nuolijalla kermavaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita pinta.
  7. Hyydytä kakkua jääkaapissa peitettynä vähintään 4 tuntia,  mielellään yön yli.
  8. Irrota irtopohjavuoan reuna hyytyneen kakun ympäriltä ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
  9. Koristele vadelmamoussekakku suklaapioneilla ja tuoreilla vadelmilla. 

Kakusta tulee korkea, joten käytä korkeareunaista vuokaa tai korota vuoan reunoja leivontatarvikekaupoissa myytävällä reunakalvolla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt