Vadelmamoussekakku – juhlapöydän valloittava kaunotar

Ainekset (25 annosta)
Pohja
- 260 gkeksejä (kandisokerilla ja kanelilla maustettuja)
- 70 gvoita
Täyte
- 10 kplliivatelehteä
- 600 gvadelmia (suomalaisia)
- 8 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
- 400 gtuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
- 2 1/2 dlsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 4 rklsitruunamehua
Lisäksi
- suomalaisia vadelmia ja suklaakukkia koristeluun
Tee näin
Valmista vadelmamoussekakku näin:
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata voi. Sekoita keksimuru ja voi tasaiseksi seokseksi, ja painele se irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjalle pyöreän leivinpaperipalan päälle. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat. Painele sose halutessasi siivilän läpi, jolloin saat siitä siemenettömän. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää se vadelmasoseen joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää sokerit.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Liuota kuivaksi puristetut liivatteet mehuun. Valuta hieman jäähtynyt liivateliemi vadelma-juustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele seos nuolijalla kermavaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita pinta.
Hyydytä kakkua jääkaapissa peitettynä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Irrota irtopohjavuoan reuna hyytyneen kakun ympäriltä ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
Koristele vadelmamoussekakku suklaapioneilla ja tuoreilla vadelmilla.