Vadelmamoussekakku – juhlapöydän valloittava kaunotar
5 h
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
4 h Vadelmamoussekakku on isojen juhlien tyylikäs ja raikas kakku. Ihanan vaaleanpunainen vadelmamoussekakku on rakenteeltaan huikean kuohkea.
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 8.2.2017

Vadelmamoussekakku – juhlapöydän valloittava kaunotar
Reseptin ainekset (25 annosta)
Pohja
- 260 gkeksejä (kandisokerilla ja kanelilla maustettuja)
- 70 gvoita
Täyte
- 10 liivatelehteä
- 600 gvadelmia (suomalaisia)
- 8 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
- 400 gtuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
- 2 1/2 dlsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 4 rklsitruunamehua
Lisäksi
- suomalaisia vadelmia ja suklaakukkia koristeluun
Vadelmamoussekakku valmistuu näin:
- Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata voi.
- Sekoita keksimuru ja voi tasaiseksi seokseksi, ja painele se korkeareunaisen irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjalle pyöreän leivinpaperipalan päälle. Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat. Painele sose halutessasi siivilän läpi, jolloin saat siitä siemenettömän.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää se vadelmasoseeseen hyvin sekoittaen. Lisää sokerit.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Liuota kuivaksi puristetut liivatteet mehuun. Valuta hieman jäähtynyt liivateliemi vadelma-juustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Kääntele seos nuolijalla kermavaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita pinta.
- Hyydytä kakkua jääkaapissa peitettynä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
- Irrota irtopohjavuoan reuna hyytyneen kakun ympäriltä ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
- Koristele vadelmamoussekakku suklaapioneilla ja tuoreilla vadelmilla.
Kakusta tulee korkea, joten käytä korkeareunaista vuokaa tai korota vuoan reunoja leivontatarvikekaupoissa myytävällä reunakalvolla.

Mansikkamoussekakku
Maku

Vadelmakakku ‒ kesäisen kahvihetken raikas kohokohta!
Maku

Paistettu vadelmajuustokakku saa ylleen kauniin marmorikuvioinnin – makumaailmassa yhdistyvät vatut ja valkosuklaa
Kotivinkki

Vadelmajuustokakku paahdetulla valkosuklaalla – tässä tulee vaaleanpunainen unelmaherkku, jota et pysty vastustamaan!
Maku

Rukiinen mustikkajuustokakku hurmaa maullaan ja upealla värillään – runsaan mustikkaisen viettelyksen kruunaa rukiinen pohja
Maku

Mustikkajuustokakku
Kotivinkki

Laiskan leipurin mansikkakakku valmistuu helposti ilman kerroksia – kesäherkun viimeistelee raikas jogurttikerma
Maku

Mansikka-kuohuviinikakku
Maku