


Vadelmamoussekakku – juhlapöydän valloittava kaunotar
5 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 4 h 0 min
Vadelmamoussekakku on isojen juhlien tyylikäs ja raikas kakku. Ihanan vaaleanpunainen vadelmamoussekakku on rakenteeltaan huikean kuohkea.
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
260 g
keksejä (kandisokerilla ja kanelilla maustettuja)
70 g
voita
Täyte
10
liivatelehteä
600 g
vadelmia (suomalaisia)
8 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
400 g
tuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
2 1/2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
4 rkl
sitruunamehua
Lisäksi
suomalaisia vadelmia ja suklaakukkia koristeluun
Vadelmamoussekakku valmistuu näin:
- Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata voi.
- Sekoita keksimuru ja voi tasaiseksi seokseksi, ja painele se korkeareunaisen irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjalle pyöreän leivinpaperipalan päälle. Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat. Painele sose halutessasi siivilän läpi, jolloin saat siitä siemenettömän.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää se vadelmasoseeseen hyvin sekoittaen. Lisää sokerit.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Liuota kuivaksi puristetut liivatteet mehuun. Valuta hieman jäähtynyt liivateliemi vadelma-juustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Kääntele seos nuolijalla kermavaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita pinta.
- Hyydytä kakkua jääkaapissa peitettynä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
- Irrota irtopohjavuoan reuna hyytyneen kakun ympäriltä ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
- Koristele vadelmamoussekakku suklaapioneilla ja tuoreilla vadelmilla.
Kakusta tulee korkea, joten käytä korkeareunaista vuokaa tai korota vuoan reunoja leivontatarvikekaupoissa myytävällä reunakalvolla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat