Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Valkosuklaapionit

45 min

Valkosuklaapionit valmistuvat hauskasti ilmapallojen avulla! Nämä suklaakukat juhlistavat kakun kuin kakun.

8.2.2017
Reseptin ainekset
10 kpl
150 g
valkosuklaata
1/4 tl
elintarvikeväriä (vaaleanpunaista jauheväriä)
Lisäksi
10 kpl ilmapalloja

Valmista valkosuklaapionit näin:

Laita marmorilevy tai keraaminen lautanen pakastimeen. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Värjää halutessasi pieni osa suklaasta vaaleanpunaisella jauhevärillä erillisessä kupissa ja lisää värjätty suklaa muun suklaan joukkoon. Sekoita vain vähän, jotta seoksen väri jää marmorimaiseksi.

Puhalla tavallisiin ilmapalloihin vain vähän ilmaa. Puhalla pallot erikokoisiksi (Ø 4–8 cm). Nosta marmorilevy tai lautanen pakastimesta ja levitä sen päälle pala leivinpaperia.

 Kasta ilmapallot valkosuklaaseen kallistaen palloja vuorotellen neljään suuntaan. Näin saat kukille terälehdet. Nosta pallot jähmettymään kylmennetyn alustan päälle leivinpaperille. Nosta suklaakoristeet alustalla puoleksi tunniksi pakastimeen.

Ota ilmapallot yksitellen pakastimesta. Toimi nopeasti, jotta suklaa ei pääse sulamaan käsissä. Leikkaa varovasti ilmapalloon saksilla reikä ja päästä ilma ulos palloista. Irrota pallo varovasti suklaasta painellen palloa irti terälehdistä. Nosta suklaakukat suoraan esimerkiksi vadelmamoussekakun päälle. 

Valkosuklaata voi värjätä jauhemaisilla elintarvikeväreillä. Nestemäiset ja geeli­mäiset värit eivät sovi värjäämiseen, koska väreissä oleva neste voi pilata suklaan koostumuksen. 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt