Maku

Perinteinen mansikkakakku

3 h 15 min
3.9
5

Perinteinen mansikkakakku

Perinteinen mansikkatäytekakku on Suomen kesän paras herkku, joka hurmaa vieraat niin kesämökillä kuin sukujuhlissakin. Leivo sinäkin ihana perinteinen mansikkakakku, tällä ohjeella onnistut!
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 annosta)

Pohja

  • 4 kplmunaa
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Kostutus

  • 1 dlkevytmaitoa
  • 1 tlvaniljasokeria

Täyte ja kuorrutus

  • 15 dlmansikoita
  • 6 dlkuohukermaa
  • 2 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Kiille

  • 1 dlhyytelösokeria
  • 2 dlmarjatäysmehua

Tee näin

3 h 15 min
{
AKTIIVINEN1 h 15 min
PASSIIVINEN2 h

Voitele ja jauhota Ø noin 26 sentin kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vaahdota munat ja sokerit. Vaahto on valmista, kun se on vaaleaa ja niin tanakkaa, että vaahdon pinnalla pysyy hetken ajan tekemäsi kuvio.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi. Valuta taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkupohjaa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan terävän sahalaitaisen veitsen tai siiman avulla.

Perkaa ja viipaloi puolet mansikoista. Vatkaa puolet kermasta vaahdoksi ja mausta vaahto ruokalusikallisella sokeria ja teelusikallisella vaniljasokeria. Sekoita kostutusliemen aineet, maito ja vaniljasokeri keskenään.

Aloita mansikkakakun kokoaminen pohjalevystä. Sivele pohjalle pullasudin avulla kolmasosa kostutusliemestä. Levitä pohjalle puolet mansikkaviipaleista ja näiden päälle puolet kermavaahdosta. Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta se ja täytä toinen kerros kuten ensimmäinen.

Kostuta myös viimeinen kakkulevy ja nosta se kakun päälle. Suojaa kakku kelmulla ja nosta kakun päälle tasainen paino, esimerkiksi leikkuulauta. Nosta kakku kylmään muutamaksi tunniksi.

Asettele täytekakun pintaan loput mansikat, joko kokonaisina, puolikkaina tai viipaleina. Kokonaisia mansikoita kuluu runsaimmin.

Kiehauta kattilassa marjamehu ja hyytelösokeri. Anna seoksen jäähtyä muutaman minuutin ajan. Valuta seosta mansikoiden päälle lusikan tai puhtaan pullasudin avulla. Jos liemi jähmettyy liiaksi, voit lämmittää sen välillä uudelleen.

Vatkaa loput kermasta vaahdoksi ja mausta vaahto lopulla sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä hieman vaahtoa veitsen avulla mansikkakakun reunoille ja lusikoi loppu vaahto pursotinpussiin. Pursota mansikkatäytekakun reunoille kermavaahtoa ja nosta tarjolle.

Vinkki!

Pursotettaessa kermavaahtoa kuluu runsaasti. Voit halutessasi levittää vaahdon mansikkatäytekakun reunoille veitsellä tai lastalla.
MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä