Kuningatarpullat – täytteen makukolmikkona ihastuttaa mustikka, vadelma ja vanilja
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Kuningatarpullat kätkevät kierteisiinsä vaniljaista tuorejuustoa, mustikoita ja vadelmia. Leivo suosiolla tuplasatsi, sillä nämä viedään käsistä!
KA
4.3
Kuvat
Julkaistu 7.8.2019

Kuningatarpullat – täytteen makukolmikkona ihastuttaa mustikka, vadelma ja vanilja
Reseptin ainekset (12 kappaletta)
Pullataikina
- 2 ½ dlmaitoa
- 25 gtuorehiivaa
- 1 ½ dlsokeria
- 1 tlkardemummaa
- ½ tlsuolaa
- 1kananmuna
- 8–9 dlvehnäjauhoja
- 75 gpehmeää voita
Täyte
- 200 gvaniljatuorejuustoa
- 1 ½ dlmustikoita
- 1 ½ dlvadelmia
Voiteluun
- 1kananmuna
Pinnalle
- raesokeria
Kuningatarpullat valmistuvat näin:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon.
- Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna joukkoon hyvin sekoittaen. Alusta jauhot taikinaan vaivaten.
- Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa vielä hetki, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
- Kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
- Kauli taikinasta 55 senttiä korkea ja 40 senttiä leveä levy. Levitä tuorejuusto taikinalevylle. Ripottele marjat puolikkaalle levylle, levyn alaosaan. Ota taikinan yläosasta kiinni ja käännä taikina kaksin kerroin marjojen päälle, niin että taikinan taitekohta jää ylös.
- Leikkaa levy pitkittäin 3–4-senttisiksi suikaleiksi. Leikkaa jokainen suikale vielä keskeltä kahtia ikään kuin housunlahkeiksi niin, että taikina jää yläpäästä kiinni.
- Tartu suikaleista eli ”housunlahkeista” kiinni ja pyöritä niitä kierteille. Kiepauta kierteet vielä toistensa ympäri. Nipistä päät kiinni.
- Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille. Kohota leivinliinan alla 20 minuuttia.
- Voitele kuningatarpullat kananmunalla ja koristele raesokerilla.
- Paista pullia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Vinkki!
Voit myös kiepauttaa pullasäikeet pyöreiksi kierrepulliksi ja paistaa pullat paperisissa vuoissa.

Kirsikkapullat – vegaaniset herkut paistuvat kätevästi muffinipellillä
Maku

Grillattu pulla – kieputa uusi tikkupullahitti raparperin ympärille
Maku

Mustikka-kardemumma-rahkapullat
Maku

Pullatorni – valkosuklaalta ja pistaasilta maistuva herkku on juhlien katseenvangitsija
Maku

Pullataikina juureen – leivo elämäsi kuohkeimmat ja maukkaimmat pullat hapanjuurella
Maku

Maailman parhaat korvapuustit syntyvät kokki Alexander Trivedin vinkeillä – reseptin salaisuus on ruskistettu voi!
Kotivinkki

Omena-kanelipuustit – näin tuunaat klassikkopullan uuteen uskoon!
Maku

Kahden klassikon kohtaaminen: pullapitko ja porkkanakakku yhdistyivät makoisaksi tuplaherkuksi!
Maku