Maku

Vadelma-ricottakakku

1 h 15 min
3.2
6

Vadelma-ricottakakku

Tämän kakun mehevyyttä ei voita mikään! Melkein juustokakkumaisen täyteläisen kakun salaisuus on ricottajuusto. Lisää kakkuun piristykseksi kasa pakastevadelmia!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 125 gvoita (sulatettuna)
  • 3 kplkananmunaa
  • 500 gricottaa (kaksi purkkia)
  • 3 dlvadelmia (pakaste)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Yhdistä kulhossa jauhot, sokerit, leivinjauhe ja suola. Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vatkaa eri kulhossa kananmunat ja ricottajuusto. Lisää joukkoon voisula.

Lisää seokseen kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääntele joukkoon pakastevadelmat.

Levitä taikina voideltuun irtopohjavuokaan (23 cm).

Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla tunnin ajan. Anna kakun jäähtyä vartti ja tarjoile. Kakku säilyy viileässä pari päivää.

MITÄ PIDIT?
3.2
Katso myös nämä