Vadelma-ricottakakku
1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
1 h Tämän kakun mehevyyttä ei voita mikään! Melkein juustokakkumaisen täyteläisen kakun salaisuus on ricottajuusto. Lisää kakkuun piristykseksi kasa vadelmia!
4
Kuvat
Julkaistu 16.3.2015

Vadelma-ricottakakku
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 4 dlvehnäjauhoja
- 2 dlsokeria
- 1 rklvaniljasokeria
- 2 tlleivinjauhetta
- 1/4 tlsuolaa
- 125 gvoita (sulatettuna)
- 3 kplkananmunaa
- 500 gricottaa (kaksi purkkia)
- 3 dlvadelmia (pakaste)
Yhdistä kulhossa jauhot, sokerit, leivinjauhe ja suola. Sulata voi ja anna jäähtyä.
Vatkaa eri kulhossa kananmunat ja ricottajuusto. Lisää joukkoon voisula.
Lisää seokseen kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääntele joukkoon pakastevadelmat.
Levitä taikina voideltuun irtopohjavuokaan (23 cm).
Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla tunnin ajan. Anna kakun jäähtyä vartti ja tarjoile. Kakku säilyy viileässä pari päivää.