Maku

Vadelma-ricottakakku

1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h
Tämän kakun mehevyyttä ei voita mikään! Melkein juustokakkumaisen täyteläisen kakun salaisuus on ricottajuusto. Lisää kakkuun piristykseksi kasa vadelmia!
4
6
Julkaistu: 16.3.2015


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 125 gvoita (sulatettuna)
  • 3 kplkananmunaa
  • 500 gricottaa (kaksi purkkia)
  • 3 dlvadelmia (pakaste)
Tulosta

Yhdistä kulhossa jauhot, sokerit, leivinjauhe ja suola. Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vatkaa eri kulhossa kananmunat ja ricottajuusto. Lisää joukkoon voisula.

Lisää seokseen kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääntele joukkoon pakastevadelmat.

Levitä taikina voideltuun irtopohjavuokaan (23 cm).

Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla tunnin ajan. Anna kakun jäähtyä vartti ja tarjoile. Kakku säilyy viileässä pari päivää.

6 kommenttia