Kotivinkki

Paistettu vadelmajuustokakku saa ylleen kauniin marmorikuvioinnin – makumaailmassa yhdistyvät vatut ja valkosuklaa

1 h 10 min
KA
3.72
1

Paistettu vadelmajuustokakku ihastuttaa valkosuklaan makuisella täytteellä ja rapealla keksipohjalla. Marmorikuvio on yllättävän helppo tehdä kakun pintaan. Kokeile vaikka!
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 200 gdigestivekeksejä
  • 50 gvoita tai margariinia
  • 50 gvalkosuklaata

Täyte

  • 100 gvalkosuklaata
  • 1 dlvispikermaa
  • 500 gmaitorahkaa
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dlsokeria
  • 3kananmunaa
  • 2 rklmaissitärkkelystä

Marmoripinta

  • 1 dlvadelmia
  • 1 rklsokeria

Viimeistelyyn

  • vadelmia
  • karhunvadelmia
  • syötäviä kukkia

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN50 min

Paistettu vadelmajuustokakku valmistuu näin:

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata voi ja valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
  2. Sekoita voi-suklaaseos keksimuruun. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu.
  3. Valmista täyte. Laita paloiteltu suklaa ja kerma kulhoon. Kuumenna miedolla lämmöllä mikrossa, kunnes suklaa sulaa kerman joukkoon. Anna jäähtyä hetki.
  4. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa ja kaada vuokaan.
  5. Soseuta vadelmat. Lisää sokeri. Lusikoi vadelmasose pieniksi nokareiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta. Pidä esimerkiksi syömäpuikkoa tai ohutteräistä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä soselaikkujen päältä.
  6. Paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Laita uunin lämmitys pois ja avaa luukku. Anna kakun jäähtyä uunissa sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta.
  7. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Näin kakkuun ei synny jäähtymisen aikana niin helposti repeämiä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
  8. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Viimeistele kakku tuoreilla vadelmilla, karhunvadelmilla ja syötävillä kukilla.
MITÄ PIDIT?
3.72