Paistettu vadelmajuustokakku saa ylleen kauniin marmorikuvioinnin – makumaailmassa yhdistyvät vatut ja valkosuklaa
1 h 10 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
50 minPaistettu vadelmajuustokakku ihastuttaa valkosuklaan makuisella täytteellä ja rapealla keksipohjalla. Marmorikuvio on yllättävän helppo tehdä kakun pintaan. Kokeile vaikka!
KA
3.7
Kuvat
Julkaistu 18.8.2019

Paistettu vadelmajuustokakku saa ylleen kauniin marmorikuvioinnin – makumaailmassa yhdistyvät vatut ja valkosuklaa
Reseptin ainekset (12 annosta)
Pohja
- 200 gdigestivekeksejä
- 50 gvoita tai margariinia
- 50 gvalkosuklaata
Täyte
- 100 gvalkosuklaata
- 1 dlvispikermaa
- 500 gmaitorahkaa
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1 dlsokeria
- 3kananmunaa
- 2 rklmaissitärkkelystä
Marmoripinta
- 1 dlvadelmia
- 1 rklsokeria
Viimeistelyyn
- vadelmia
- karhunvadelmia
- syötäviä kukkia
Paistettu vadelmajuustokakku valmistuu näin:
- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata voi ja valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
- Sekoita voi-suklaaseos keksimuruun. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu.
- Valmista täyte. Laita paloiteltu suklaa ja kerma kulhoon. Kuumenna miedolla lämmöllä mikrossa, kunnes suklaa sulaa kerman joukkoon. Anna jäähtyä hetki.
- Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa ja kaada vuokaan.
- Soseuta vadelmat. Lisää sokeri. Lusikoi vadelmasose pieniksi nokareiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta. Pidä esimerkiksi syömäpuikkoa tai ohutteräistä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä soselaikkujen päältä.
- Paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Laita uunin lämmitys pois ja avaa luukku. Anna kakun jäähtyä uunissa sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta.
- Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Näin kakkuun ei synny jäähtymisen aikana niin helposti repeämiä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
- Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Viimeistele kakku tuoreilla vadelmilla, karhunvadelmilla ja syötävillä kukilla.

Vegaaninen suklaamoussekakku – kuohkea unelmaherkku täytekeksipohjalla ja vadelmakoristeilla
Maku

Keksi-jäätelökakku – upea koristelu tekee jätskikakusta juhlavan
Maku

Vadelmainen juustokakku – kesän juhlaherkku viimeistellään hehkuvan punaisella kiilteellä ja marjoilla
Maku

Vadelmajuustokakku paahdetulla valkosuklaalla – tässä tulee vaaleanpunainen unelmaherkku, jota et pysty vastustamaan!
Maku

Tiikerikakku-juustokakku – kaksi rakastettua klassikkoa yhdessä
Maku

Porkkanakakku-juustokakku – kahden suosikkileivonnaisen täydellinen liitto
Maku

Oreo-juustokakkupalat hurmaavat kevään juhlissa
Maku

Mustikkainen sitruunajuustokakku
Maku

Valkosuklaajuustokakku – makea herkku, joka hurmaa kuohkeudellaan
Meillä kotona

Mansikkainen juustokakkubrownie – tuplaherkku, joka on makea kuin kesäinen pusu!
Kotivinkki