


Paistettu vadelmajuustokakku saa ylleen kauniin marmorikuvioinnin – kokeile ja ihastu!
1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min
Paistettu vadelmajuustokakku ihastuttaa valkosuklaan makuisella täytteellä ja rapealla keksipohjalla. Marmorikuvio on yllättävän helppo tehdä kakun pintaan. Kokeile vaikka!
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
200 g
digestivekeksejä
50 g
voita tai margariinia
50 g
valkosuklaata
Täyte
100 g
valkosuklaata
1 dl
vispikermaa
500 g
maitorahkaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
sokeria
3
kananmunaa
2 rkl
maissitärkkelystä
Marmoripinta
1 dl
vadelmia
1 rkl
sokeria
Viimeistelyyn
vadelmia
karhunvadelmia
syötäviä kukkia
Paistettu vadelmajuustokakku – ohje:
- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata voi ja valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
- Sekoita voi-suklaaseos keksimuruun. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu.
- Valmista täyte. Laita paloiteltu suklaa ja kerma kulhoon. Kuumenna miedolla lämmöllä mikrossa, kunnes suklaa sulaa kerman joukkoon. Anna jäähtyä hetki.
- Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa ja kaada vuokaan.
- Soseuta vadelmat. Lisää sokeri. Lusikoi vadelmasose pieniksi nokareiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta. Pidä esimerkiksi syömäpuikkoa tai ohutteräistä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä soselaikkujen päältä.
- Paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Laita uunin lämmitys pois ja avaa luukku. Anna kakun jäähtyä uunissa sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta.
- Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Näin kakkuun ei synny jäähtymisen aikana niin helposti repeämiä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
- Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Viimeistele kakku tuoreilla vadelmilla, karhunvadelmilla ja syötävillä kukilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat