Paistettu vadelmajuustokakku saa ylleen kauniin marmorikuvioinnin – makumaailmassa yhdistyvät vatut ja valkosuklaa
1 h 10 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
50 minPaistettu vadelmajuustokakku ihastuttaa valkosuklaan makuisella täytteellä ja rapealla keksipohjalla. Marmorikuvio on yllättävän helppo tehdä kakun pintaan. Kokeile vaikka!
KA
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 18.8.2019

Paistettu vadelmajuustokakku saa ylleen kauniin marmorikuvioinnin – makumaailmassa yhdistyvät vatut ja valkosuklaa
Reseptin ainekset (12 annosta)
Pohja
- 200 gdigestivekeksejä
- 50 gvoita tai margariinia
- 50 gvalkosuklaata
Täyte
- 100 gvalkosuklaata
- 1 dlvispikermaa
- 500 gmaitorahkaa
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1 dlsokeria
- 3kananmunaa
- 2 rklmaissitärkkelystä
Marmoripinta
- 1 dlvadelmia
- 1 rklsokeria
Viimeistelyyn
- vadelmia
- karhunvadelmia
- syötäviä kukkia
Paistettu vadelmajuustokakku valmistuu näin:
- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata voi ja valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
- Sekoita voi-suklaaseos keksimuruun. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu.
- Valmista täyte. Laita paloiteltu suklaa ja kerma kulhoon. Kuumenna miedolla lämmöllä mikrossa, kunnes suklaa sulaa kerman joukkoon. Anna jäähtyä hetki.
- Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa ja kaada vuokaan.
- Soseuta vadelmat. Lisää sokeri. Lusikoi vadelmasose pieniksi nokareiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta. Pidä esimerkiksi syömäpuikkoa tai ohutteräistä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä soselaikkujen päältä.
- Paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Laita uunin lämmitys pois ja avaa luukku. Anna kakun jäähtyä uunissa sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta.
- Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Näin kakkuun ei synny jäähtymisen aikana niin helposti repeämiä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
- Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Viimeistele kakku tuoreilla vadelmilla, karhunvadelmilla ja syötävillä kukilla.

Vegaaninen suklaamoussekakku – kuohkea unelmaherkku täytekeksipohjalla ja vadelmakoristeilla
Maku

Keksi-jäätelökakku – upea koristelu tekee jätskikakusta juhlavan
Maku

Vadelmainen juustokakku – kesän juhlaherkku viimeistellään hehkuvan punaisella kiilteellä ja marjoilla
Maku

Vadelmajuustokakku paahdetulla valkosuklaalla – tässä tulee vaaleanpunainen unelmaherkku, jota et pysty vastustamaan!
Maku

Tiikerikakku-juustokakku – kaksi rakastettua klassikkoa yhdessä
Maku

Porkkanakakku-juustokakku – kahden suosikkileivonnaisen täydellinen liitto
Maku

Oreo-juustokakkupalat hurmaavat kevään juhlissa
Maku

Mustikkainen sitruunajuustokakku
Maku

Valkosuklaajuustokakku – makea herkku, joka hurmaa kuohkeudellaan
Meillä kotona

Mansikkainen juustokakkubrownie – tuplaherkku, joka on makea kuin kesäinen pusu!
Kotivinkki