4,1(7)
Turkinpippuria ja salmiakkikinuskia raikkaiden vattujen kera! Salmiakki-vadelmakääretorttu saa veden herahtamaan kielelle
40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 min
Salmiakki-vadelmakääretortun kruunaa rullan kuorrutukseksi levitettävä salmiakkikinuski ja Turkinpippuri-rouhe. Nappaa ohje talteen ja ota se esiin aina, kun mielesi tekee jotain salmiakkista ja mielettömän hyvää!
22.4.2020
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
3munaa
1½ dlsokeria
1 dlperunajauhoja
½ dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
Täyte
1 dlkuohukermaa
1 dlmaitorahkaa
½ dlsokeria
2 dlvadelmia
Kuorrutus
1 ps (169 g)Hopeatoffee-karamelleja
2 dlkermaa
½ dlTurkinpippuri-rouhetta
Päälle
1–2 dlsuomalaisia vadelmia

Salmiakki-vadelmakääretorttu – ohje:

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele sekaisin varovasti nostellen. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja levitä tasaiseksi.
  2. Paista 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Ota pohja uunista ja kumoa leivinpaperin päälle. Poista alapuolen leivinpaperi heti varovasti vetäen.
  3. Vaahdota kerma. Lisää sekaan rahka, sokeri ja vadelmat. Täytä torttu heti, kun pohja on jäähtynyt. Levitä kermavaahtoseos pohjalle ja kääri torttu napakalle rullalle leveämmän sivun suuntaisesti. Käännä valmis torttu siten, että sauma jää alapuolelle.
  4. Poista karkeista kääreet ja nosta ne pinnoitettuun kattilaan. Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljaa poreillen noin 10 minuuttia, tai kunnes seos paksunee ja muuttuu kinuskiksi. Sekoittele ahkerasti keittämisen. Siirrä kinuski pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
  5. Levitä kinuski kääretortun päälle. Ripottele päälle turkinpippurirouhetta ja koristele vadelmilla. Säilytä kylmässä tarjoamiseen asti.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.