Maku

Turkinpippuria ja salmiakkikinuskia raikkaiden vattujen kera! Salmiakki-vadelmakääretorttu saa veden herahtamaan kielelle

40 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
10 min
Salmiakki-vadelmakääretortun kruunaa rullan kuorrutukseksi levitettävä salmiakkikinuski ja Turkinpippuri-rouhe. Nappaa ohje talteen ja ota se esiin aina, kun mielesi tekee jotain salmiakkista ja mielettömän hyvää!
4.1
0
Julkaistu: 22.4.2020


Reseptin ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 3munaa
  • 1½ dlsokeria
  • 1 dlperunajauhoja
  • ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 dlmaitorahkaa
  • ½ dlsokeria
  • 2 dlvadelmia

Kuorrutus

  • 1 ps (169 g)Hopeatoffee-karamelleja
  • 2 dlkermaa
  • ½ dlTurkinpippuri-rouhetta

Päälle

  • 1–2 dlsuomalaisia vadelmia
Tulosta

Salmiakki-vadelmakääretorttu leivotaan näin:

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele sekaisin varovasti nostellen. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja levitä tasaiseksi.
  2. Paista 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Ota pohja uunista ja kumoa leivinpaperin päälle. Poista alapuolen leivinpaperi heti varovasti vetäen.
  3. Vaahdota kerma. Lisää sekaan rahka, sokeri ja vadelmat. Täytä torttu heti, kun pohja on jäähtynyt. Levitä kermavaahtoseos pohjalle ja kääri torttu napakalle rullalle leveämmän sivun suuntaisesti. Käännä valmis torttu siten, että sauma jää alapuolelle.
  4. Poista karkeista kääreet ja nosta ne pinnoitettuun kattilaan. Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljaa poreillen noin 10 minuuttia, tai kunnes seos paksunee ja muuttuu kinuskiksi. Sekoittele ahkerasti keittämisen. Siirrä kinuski pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
  5. Levitä kinuski kääretortun päälle. Ripottele päälle turkinpippurirouhetta ja koristele vadelmilla. Säilytä kylmässä tarjoamiseen asti.
Kommentoi »