Parhaat punajuurireseptit – 10 herkullista ohjetta, joilla valmistat niin pihvit, piirakat kuin pastatkin

Parhaat punajuurireseptit – 10 herkullista ohjetta, joilla valmistat niin pihvit, piirakat kuin pastatkin
Makea ja kypsänäkin rapeahko punajuuri kaipaa resepteissä seurakseen jotakin hapokasta tai suolaista sekä rasvaista ja pehmeää. Maustamiseen soveltuvat parhaiten vahvat yrtit, kuten timjami, rosmariini ja salvia.
Julkaistu: 4.3.2020

Punajuurireseptit: 10 suosikkiohjetta

1. Uunissa paahdetut punajuuret

Paahtaminen nostaa punajuuren maun aivan uudelle tasolle. Jo pelkästään suolalla, pippurilla ja öljyllä pääsee maaliin, mutta pellille ripotellut valkosipulinkynnet ja timjamin oksat tuovat juureslohkoihin mukavaa aromikkuutta. Kurkkaa paahdettujen punajuurien resepti täältä!

2. Punajuuripyörykät

Punajuuri antaa kasvispyöryköille hehkuvan punaisen värin ja tunnistettavan maun. Juuresraasteesta ja linsseistä pyöräytetyt pallerot taltuttavat vatsan kurninnan ja pitävät nälän loitolla pitkään. Löydät punajuuripyöryköiden reseptin täältä.

3. Borssikeitto

Tämä venäläisen keittiön helmi ansaitsee paikkansa parhaiden punajuurireseptien joukossa. Klassikkoreseptissä punajuuresta ja kasviksista valmistettu keitto terästetään possulla ja kruunataan smetanasilmällä ennen tarjoamista. Kurkkaa perinteisen borssikeiton ohje tai kokeile herkullista broileriborssia!

4. Punajuuri-vuohenjuustoquiche

Punajuuren ja vuohenjuuston rakastettu makupari hurmaa suolaisessa piirakassa. Katso punajuuri-vuohenjuustoquichen ohje täältä tai kokeile reseptiä, jossa punajuuri yhdistetään suolaiseen ja happamaan fetajuustoon.

5. Punajuurilaatikko

Sinihomejuustolla aateloitu punajuurilaatikko on monille tuttu joulupöydästä. Mainio laatikkoruoka toimii kuitenkin lisukkeena ympäri vuoden juhlaan tai teemaan katsomatta. Ota punajuurilaatikon ohje talteen täältä!

6. Lindströmin pihvit

Kukapa näitä punajuuren sävyttämät jauhelihapihvejä ei tunnistaisi? Lindströmin pihvit sopivat kovaan nostalgian nälkään vaikkapa perunamuusin ja suolakurkkujen kera tarjottuina. Pihvien sijaan massasta voi muotoilla myös pyöryköitä. Ohjeen lindströmin pihvien valmistukseen löydät täältä!

7. Punajuuri-fetapasta

Simppeli punajuuripasta syntyy paahdetuista punajuurista ja fetasta. Kastikkeeksi riittää suolalla ja pippurilla maustettu balsamiviinietikan ja öljyn yhdistelmä, joka takaa pastan hapokkaan raikkauden. Katso punajuuripastan ohje täältä!

8. Possu-punajuuripata

Tästä reseptistä löytyy aimo annos punajuurta! Suosikkijuures pääsee porisemaan liedelle yhdessä possun, omenoiden ja mausteiden kanssa, ja lopputuloksena syntyy reilun kokoinen ja herkullisen makuinen pataruoka. Kokeile possu-punajuuripataa ja kurkkaa resepti täältä!

9. Punajuurikeitto

Valmiista soseesta valmistettava punajuurikeitto säästää kotikokilta aikaa ja vaivaa. Keiton samettinen ja täyteläinen koostumus on peräisin ruokarahkasta. Täydellisen hapokkuuden takaa yllättävä ainesosa, nimittäin appelsiini. Ripaus raastettua kuorta ja tilkka mehua vievät makumaailman uusiin sfääreihin. Punajuurikeiton ohjeen löydät täältä!

10. Punajuuri-lohipasta

Kun lohipasta ja punajuuri kohtaavat, on lopputulos vastustamattoman viehkeä, pinkki ja herkullinen. Tässä reseptissä suolaisen lohen ja aromikkaan punajuuren makucomboon liittyy piparjuuritahna, ja lyömätön trio on syntynyt. Punajuuri-lohipastan ohjeen löydät täältä.

Extra: punajuurisämpylät

Punajuuri tuo erilaisiin leivonnaisiin värin ja maun ohella myös vastustamatonta mehevyyttä. Raastettu juures sopii mainiosti vaikka sämpylätaikinaan. Kurkkaa punajuurisämpylöiden resepti täältä!

Kommentoi »