Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Punajuuripiirakka

1 h 0 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 20 min

Avomallinen punajuuripiirakka pyöräytetään valmiista lehtitaikinasta. Punajuuren, balsamietikan, hunajan ja fetan yhdistelmä on monesti ylistetty.

25.10.2016
Reseptin ainekset
8 annosta
1
iso lehtitaikinalevy (600 g)
1
kananmuna
seesaminsiemeniä
Täyte
3-4
punajuurta (500 g)
2 rkl
oliviiöljyä
2 rkl
balsamietikkaa
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl
hunajaa
100-150 g
maustamatonta tuorejuustoa
Punajuuripiirakan viimeistelyyn
100-150 g
fetaa
rukolaa tai lehtipersiljaa

1. Ota taikinalevy sulamaan huoneenlämpöön noin 1 tunti ennen piiraan valmistamista.

2. Kuori ja viipaloi punajuuret niin ohuiksi kuin pystyt.

3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää punajuuriviipaleet ja kuumenna niitä hetki öljyssä. Lisää balsamietikka, suola, pippuri ja hunaja. Jatka punajuuriviipaleiden kypsennystä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes ne ovat pehmenneet.

4. Kauli taikinalevy ohuemmaksi, noin uunipellin kokoiseksi. Voitele reunat noin 2 sentin leveydeltä kananmunalla. Taita reunat kaksinkerroin 1,5–2 senttiä joka sivulta. Kananmunavoitelu toimii liimana.

5. Voitele kaksinkertaiset reunat jälleen kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

6. Levitä tuorejuusto reunojen sisälle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta punajuuriviipaleet juuston päälle. Säästä pannulle mahdollisesti jäänyt balsamihunaja piiraan viimeistelyyn. Paista punajuuripiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

7. Murusta valmiin punajuuripiirakan pinnalle fetaa, ripottele päälle rukolaa tai lehtipersiljanlehtiä sekä pannulle mahdollisesti jäänyttä balsamihunajaa.

Suosittelemme myös näitä

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt