Kotivinkki

Makea kurpitsapiirakka keksipohjalla

1 h 10 min
0
0

Mehevä kurpitsapiirakka hurmaa kahvipöydässä. Tarjoa piirakka reilun kermavaahtonokareen kera.
Tulosta
Teksti Kaisa Nieminen
Kuvat Sanna Peurakoski

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 200 gdigestivekeksejä
  • 50 gvoita

Täyte

  • 2kananmunaa
  • 1keltuainen
  • 4 dlkurpitsapyrettä
  • 1 dlvaaleaa muscavadosokeria
  • ½ dlhienoa sokeria
  • 2 tljauhettua kanelia
  • 1 tljauhettua inkivääriä
  • ¼ tlmuskottipähkinää
  • ¼ tlkardemummaa
  • ½sitruunan mehu
  • 2 dlkermaa

Tarjoiluun

  • 2 dlkermaa

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN55 min

1. Vuoraa 20–22-senttisen irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit veitsellä tai tehosekoittimessa hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele vuoan pohjalle ja reunoille.

2. Erottele keltuainen ja vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon loput täytteen ainekset. Kaada kakkuvuokaan.

3. Paista 225 asteessa 15 minuuttia. Laske lämpötila 175 asteeseeen ja jatka paistamista vielä 40 minuuttia. Peitä tarvittaessa foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

4. Kokeile kypsyyttä työntämällä veitsen pää keskelle piirakka. Jos sen pää on puhdas, kurpitsapiirakka on kypsää. Anna piirakan jäähtyä. Tarjoa kurpitsapiirakka kermavaahdon kanssa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0