


Makea kurpitsapiirakka – keksipohja ja mausteinen täyte ovat täydellinen yhdistelmä
1 h 10 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 55 min
Makea kurpitsapiirakka hurmaa kahvipöydässä. Piirakan pohja syntyy näppärästi kekseistä, joten turhaa jauhojen kanssa kikkailua ei tarvita. Tarjoa herkku reilun kermavaahtonokareen kera.
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
200 g
digestivekeksejä
50 g
voita
Täyte
2
kananmunaa
1
keltuainen
4 dl
kurpitsapyrettä
1 dl
vaaleaa muscavadosokeria
½ dl
hienoa sokeria
2 tl
jauhettua kanelia
1 tl
jauhettua inkivääriä
¼ tl
muskottipähkinää
¼ tl
kardemummaa
½
sitruunan mehu
2 dl
kermaa
Tarjoiluun
2 dl
kermaa
Makea kurpitsapiirakka – ohje:
- Vuoraa 20–22-senttisen irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit veitsellä tai tehosekoittimessa hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele vuoan pohjalle ja reunoille.
- Erottele keltuainen ja vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon loput täytteen ainekset. Kaada kakkuvuokaan.
- Paista 225 asteessa 15 minuuttia. Laske lämpötila 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä 40 minuuttia. Peitä tarvittaessa foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
- Kokeile kypsyyttä työntämällä veitsen pää keskelle piirakka. Jos sen pää on puhdas, kurpitsapiirakka on kypsää. Anna piirakan jäähtyä. Tarjoa kurpitsapiirakka kermavaahdon kanssa.
Vinkki!
Etsitkö toisenlaista reseptiä? Kurkkaa vaikkapa tämä sivustomme suosituimman kurpitsapiirakan ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat