Kotivinkki

Makea kurpitsapiirakka – keksipohja ja mausteinen täyte ovat täydellinen yhdistelmä

1 h 10 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
55 min
Makea kurpitsapiirakka hurmaa kahvipöydässä. Piirakan pohja syntyy näppärästi kekseistä, joten turhaa jauhojen kanssa kikkailua ei tarvita. Tarjoa herkku reilun kermavaahtonokareen kera.
KA
0
0
Julkaistu: 7.7.2016


Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 200 gdigestivekeksejä
  • 50 gvoita

Täyte

  • 2kananmunaa
  • 1keltuainen
  • 4 dlkurpitsapyrettä
  • 1 dlvaaleaa muscavadosokeria
  • ½ dlhienoa sokeria
  • 2 tljauhettua kanelia
  • 1 tljauhettua inkivääriä
  • ¼ tlmuskottipähkinää
  • ¼ tlkardemummaa
  • ½sitruunan mehu
  • 2 dlkermaa

Tarjoiluun

  • 2 dlkermaa
Tulosta

Makea kurpitsapiirakka valmistuu näin:

  1. Vuoraa 20–22-senttisen irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit veitsellä tai tehosekoittimessa hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele vuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Erottele keltuainen ja vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon loput täytteen ainekset. Kaada kakkuvuokaan.
  3. Paista 225 asteessa 15 minuuttia. Laske lämpötila 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä 40 minuuttia. Peitä tarvittaessa foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
  4. Kokeile kypsyyttä työntämällä veitsen pää keskelle piirakka. Jos sen pää on puhdas, kurpitsapiirakka on kypsää. Anna piirakan jäähtyä. Tarjoa kurpitsapiirakka kermavaahdon kanssa.

Vinkki!

Etsitkö toisenlaista reseptiä? Kurkkaa vaikkapa tämä sivustomme suosituimman kurpitsapiirakan ohje!

Kommentoi »