Amerikkalainen kurpitsapiirakka (Libby’s Pumpkin Pie) – leivo herkullinen klassikko syksyn juhliin
1 h 40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 20 minAmerikkalainen kurpitsapiirakka on samaan aikaan ihanasti makea ja mausteinen leivonnainen. Kurpitsapiirakka, eli amerikkalaisittain Pumpkin Pie, sopii erityisen hyvin syksyn juhlakauteen ja iloisiin herkkuhetkiin.
KA
4.1
Kuvat
Julkaistu 23.10.2013

Amerikkalainen kurpitsapiirakka (Libby’s Pumpkin Pie) – leivo herkullinen klassikko syksyn juhliin
Reseptin ainekset (8 annosta)
Pohja
- 3 dlvehnäjauhoja
- 2 rklsokeria
- 125 gvoita
- 1keltuainen
Kurpitsatäyte
- 2munaa (isoa)
- 425 gkurpitsaa (soseena tai 1 tlk Libby´s kurpitsasosetta)
- 1 tlkanelia
- ½ tlinkivääriä (jauhettua)
- ½ tlsuolaa
- ¼ tlneilikkaa
- 400 gkondensoitua maitoa (makeutettua)
Amerikkalainen kurpitsapiirakka leivotaan näin:
- Nypi jauhot, sokeri ja voi ryynimäiseksi massaksi. Lisää keltuainen ja sekoita taikinaksi.
- Painele taikina pyöreän piirasvuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
- Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Sekoita mukaan itse tehty tai valmis kurpitsasose ja mausteet.
- Lisää mukaan kondensoitu maito vähitellen. Kaada tasainen seos piirakkavuokaan.
- Paista kurpitsapiirakkaa 200-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia.
- Laske uunin lämpötilaa 175 asteeseen ja paista vielä 40–50 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Tarjoa amerikkalainen kurpitsapiirakka jäätelön tai kermavaahdon kera.

Syksyinen juustokakku maistuu kurpitsalta ja kinuskilta – täydellinen makuyhdistelmä on samaan aikaan makea ja mausteinen
Maku

Kurpitsakakku – porkkanakakun serkku paistuu helposti uunipellillä
Maku

Kurpitsakierrepullat
Maku

Kurpitsaiset juustokakkupalat – mehevästä ja kuohkeasta levystä riittää useammallekin herkkusuulle
Kotivinkki

Valkosuklaalla kuorrutettu kurpitsakakku
Maku

Helppo kurpitsapiirakka – luottoreseptisi syksyn herkkuhetkiin
Maku

Kurpitsajuustokakku
Maku

Kurpitsaskonssit
Maku