


Amerikkalainen kurpitsapiirakka (Libby’s Pumpkin Pie) – leivo herkullinen klassikko syksyn juhliin
1 h 40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 20 min
Amerikkalainen kurpitsapiirakka on samaan aikaan ihanasti makea ja mausteinen leivonnainen. Kurpitsapiirakka, eli amerikkalaisittain Pumpkin Pie, sopii erityisen hyvin syksyn juhlakauteen ja iloisiin herkkuhetkiin.
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
3 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
125 g
voita
1
keltuainen
Kurpitsatäyte
2
munaa (isoa)
425 g
kurpitsaa (soseena tai 1 tlk Libby´s kurpitsasosetta)
1 tl
kanelia
½ tl
inkivääriä (jauhettua)
½ tl
suolaa
¼ tl
neilikkaa
400 g
kondensoitua maitoa (makeutettua)
Amerikkalainen kurpitsapiirakka – ohje:
- Nypi jauhot, sokeri ja voi ryynimäiseksi massaksi. Lisää keltuainen ja sekoita taikinaksi.
- Painele taikina pyöreän piirasvuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
- Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Sekoita mukaan itse tehty tai valmis kurpitsasose ja mausteet.
- Lisää mukaan kondensoitu maito vähitellen. Kaada tasainen seos piirakkavuokaan.
- Paista kurpitsapiirakkaa 200-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia.
- Laske uunin lämpötilaa 175 asteeseen ja paista vielä 40–50 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Tarjoa amerikkalainen kurpitsapiirakka jäätelön tai kermavaahdon kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat