Amerikkalainen kurpitsapiirakka (Libby’s Pumpkin Pie) – leivo herkullinen klassikko syksyn juhliin
1 h 40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 20 minAmerikkalainen kurpitsapiirakka on samaan aikaan ihanasti makea ja mausteinen leivonnainen. Kurpitsapiirakka, eli amerikkalaisittain Pumpkin Pie, sopii erityisen hyvin syksyn juhlakauteen ja iloisiin herkkuhetkiin.
KA
4.1
Julkaistu: 23.10.2013

Amerikkalainen kurpitsapiirakka (Libby’s Pumpkin Pie) – leivo herkullinen klassikko syksyn juhliin
Reseptin ainekset (8 annosta)
Pohja
- 3 dlvehnäjauhoja
- 2 rklsokeria
- 125 gvoita
- 1keltuainen
Kurpitsatäyte
- 2munaa (isoa)
- 425 gkurpitsaa (soseena tai 1 tlk Libby´s kurpitsasosetta)
- 1 tlkanelia
- ½ tlinkivääriä (jauhettua)
- ½ tlsuolaa
- ¼ tlneilikkaa
- 400 gkondensoitua maitoa (makeutettua)
Amerikkalainen kurpitsapiirakka leivotaan näin:
- Nypi jauhot, sokeri ja voi ryynimäiseksi massaksi. Lisää keltuainen ja sekoita taikinaksi.
- Painele taikina pyöreän piirasvuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
- Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Sekoita mukaan itse tehty tai valmis kurpitsasose ja mausteet.
- Lisää mukaan kondensoitu maito vähitellen. Kaada tasainen seos piirakkavuokaan.
- Paista kurpitsapiirakkaa 200-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia.
- Laske uunin lämpötilaa 175 asteeseen ja paista vielä 40–50 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Tarjoa amerikkalainen kurpitsapiirakka jäätelön tai kermavaahdon kera.

Syksyinen juustokakku maistuu kurpitsalta ja kinuskilta – täydellinen makuyhdistelmä on samaan aikaan makea ja mausteinen
Maku

Kurpitsakakku – porkkanakakun serkku paistuu helposti uunipellillä
Maku

Kurpitsa-kierrepullat
Maku

Kurpitsaiset juustokakkupalat – mehevästä ja kuohkeasta levystä riittää useammallekin herkkusuulle
Kotivinkki

Valkosuklaalla kuorrutettu kurpitsakakku
Maku

Helppo kurpitsapiirakka – luottoreseptisi syksyn herkkuhetkiin
Maku

Kurpitsa-juustokakku
Maku

Kurpitsaskonssit
Maku