Maku

Amerikkalainen kurpitsapiirakka (Libby’s Pumpkin Pie) – leivo herkullinen klassikko syksyn juhliin

1 h 40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 20 min
Amerikkalainen kurpitsapiirakka on samaan aikaan ihanasti makea ja mausteinen leivonnainen. Kurpitsapiirakka, eli amerikkalaisittain Pumpkin Pie, sopii erityisen hyvin syksyn juhlakauteen ja iloisiin herkkuhetkiin.
KA
4.1
30


Reseptin ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklsokeria
  • 125 gvoita
  • 1keltuainen

Kurpitsatäyte

  • 2munaa (isoa)
  • 425 gkurpitsaa (soseena tai 1 tlk Libby´s kurpitsasosetta)
  • 1 tlkanelia
  • ½ tlinkivääriä (jauhettua)
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlneilikkaa
  • 400 gkondensoitua maitoa (makeutettua)
Tulosta

Amerikkalainen kurpitsapiirakka leivotaan näin:

  1. Nypi jauhot, sokeri ja voi ryynimäiseksi massaksi. Lisää keltuainen ja sekoita taikinaksi.
  2. Painele taikina pyöreän piirasvuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  3. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Sekoita mukaan itse tehty tai valmis kurpitsasose ja mausteet.
  4. Lisää mukaan kondensoitu maito vähitellen. Kaada tasainen seos piirakkavuokaan.
  5. Paista kurpitsapiirakkaa 200-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia.
  6. Laske uunin lämpötilaa 175 asteeseen ja paista vielä 40–50 minuuttia. Anna jäähtyä.
  7. Tarjoa amerikkalainen kurpitsapiirakka jäätelön tai kermavaahdon kera.
30 kommenttia