3,8(4)
Perinteinen kinkkupiirakka
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Perinteinen kinkkupiirakka saa mehevän täytteen palvikinkusta, kuullotetusta sipulista, munamaidosta ja juustoraasteesta. Mausteeksi sopii tuore salvia.
29.6.2015
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
8 palaa
Kinkkupiirakan pohja
4 dlvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
125 gmargariinia
1muna
Kinkkupiirakan täyte
2sipulia
½purjoa
1 rklöljyä
350 gpalvikinkkua
2munaa
2 dlmaitoa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
½ dltuoretta salviaa
75 gjuustoraastetta

Perinteinen kinkkupiirakka – ohje:

  1. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen rasva. Nypi taikina muromaiseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
  2. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm olevan piirakkavuoan pohjalle. Laita piirakkapohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Kuori ja kuutioi sipulit ja huuhdeltu purjo. Kuullota sipulit ja purjo tilkassa öljyä kuumalla paistinpannulla.
  4. Kuutioi palvikinkku. Kaada sipulipaistos piirakkapohjalle. Ripottele päälle kinkkukuutio.
  5. Sekoita munat, maito ja mausteet kevyesti vatkaten. Kaada munamaito piirakan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  6. Paista kinkkupiirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kinkkupiirakka on valmis, kun täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen kinkkupiirakan resepti!

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.