Perinteinen kinkkupiirakka
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minPerinteinen kinkkupiirakka saa mehevän täytteen palvikinkusta, kuullotetusta sipulista, munamaidosta ja juustoraasteesta. Mausteeksi sopii tuore salvia.
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 29.6.2015

Perinteinen kinkkupiirakka
Ainekset (8 palaa)
Kinkkupiirakan pohja
- 4 dlvehnäjauhoja
- 1 tlsuolaa
- 125 gmargariinia
- 1muna
Kinkkupiirakan täyte
- 2sipulia
- ½purjoa
- 1 rklöljyä
- 350 gpalvikinkkua
- 2munaa
- 2 dlmaitoa
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
- ½ dltuoretta salviaa
- 75 gjuustoraastetta
Perinteinen kinkkupiirakka valmistuu näin:
- Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen rasva. Nypi taikina muromaiseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
- Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm olevan piirakkavuoan pohjalle. Laita piirakkapohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
- Kuori ja kuutioi sipulit ja huuhdeltu purjo. Kuullota sipulit ja purjo tilkassa öljyä kuumalla paistinpannulla.
- Kuutioi palvikinkku. Kaada sipulipaistos piirakkapohjalle. Ripottele päälle kinkkukuutio.
- Sekoita munat, maito ja mausteet kevyesti vatkaten. Kaada munamaito piirakan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Paista kinkkupiirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kinkkupiirakka on valmis, kun täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen kinkkupiirakan resepti!
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.75