Kotivinkki

Perinteinen kinkkupiirakka

50 min
4
1

Perinteinen kinkkupiirakka saa mehevän täytteen palvikinkusta, kuullotetusta sipulista, munamaidosta ja juustoraasteesta. Mausteeksi sopii tuore salvia.
Tulosta
Teksti Juulia Reinikka
Kuvat Elvi Rista

Ainekset (8 palaa)

Kinkkupiirakan pohja

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 125 gmargariinia
  • 1kananmuna

Kinkkupiirakan täyte

  • 2sipulia
  • ½purjo
  • 1 rklöljyä
  • 350 gpalvikinkkua
  • 2kananmunaa
  • 2 dlmaitoa
  • suolaa
  • pippuria
  • ½ dltuoretta salviaa
  • 75 gjuustoraastetta

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Perinteinen kinkkupiirakka valmistuu näin:

  1. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen rasva. Nypi taikina muromaiseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
  2. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm olevan piirakkavuoan pohjalle. Laita piirakkapohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Kuori ja kuutioi sipulit ja huuhdeltu purjo. Kuullota sipulit ja purjo tilkassa öljyä kuumalla paistinpannulla.
  4. Kuutioi palvikinkku. Kaada sipulipaistos piirakkapohjalle. Ripottele päälle kinkkukuutio.
  5. Sekoita munat, maito ja mausteet kevyesti vatkaten. Kaada munamaito piirakan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  6. Paista kinkkupiirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kinkkupiirakka on valmis, kun täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen kinkkupiirakan resepti!

MITÄ PIDIT?
4