Perinteinen kinkkupiirakka
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Perinteinen kinkkupiirakka saa mehevän täytteen palvikinkusta, kuullotetusta sipulista, munamaidosta ja juustoraasteesta. Mausteeksi sopii tuore salvia.

Reseptin ainekset 8 palaa
Kinkkupiirakan pohja
4 dlvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
125 gmargariinia
1muna
Kinkkupiirakan täyte
2sipulia
½purjoa
1 rklöljyä
350 gpalvikinkkua
2munaa
2 dlmaitoa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
½ dltuoretta salviaa
75 gjuustoraastetta
Perinteinen kinkkupiirakka – ohje:
- Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen rasva. Nypi taikina muromaiseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
- Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm olevan piirakkavuoan pohjalle. Laita piirakkapohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
- Kuori ja kuutioi sipulit ja huuhdeltu purjo. Kuullota sipulit ja purjo tilkassa öljyä kuumalla paistinpannulla.
- Kuutioi palvikinkku. Kaada sipulipaistos piirakkapohjalle. Ripottele päälle kinkkukuutio.
- Sekoita munat, maito ja mausteet kevyesti vatkaten. Kaada munamaito piirakan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Paista kinkkupiirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kinkkupiirakka on valmis, kun täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen kinkkupiirakan resepti!