


Perinteinen kinkkupiirakka
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Perinteinen kinkkupiirakka saa mehevän täytteen palvikinkusta, kuullotetusta sipulista, munamaidosta ja juustoraasteesta. Mausteeksi sopii tuore salvia.
Reseptin ainekset
8 palaa
Kinkkupiirakan pohja
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
125 g
margariinia
1
muna
Kinkkupiirakan täyte
2
sipulia
½
purjoa
1 rkl
öljyä
350 g
palvikinkkua
2
munaa
2 dl
maitoa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
½ dl
tuoretta salviaa
75 g
juustoraastetta
Perinteinen kinkkupiirakka – ohje:
- Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen rasva. Nypi taikina muromaiseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
- Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm olevan piirakkavuoan pohjalle. Laita piirakkapohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
- Kuori ja kuutioi sipulit ja huuhdeltu purjo. Kuullota sipulit ja purjo tilkassa öljyä kuumalla paistinpannulla.
- Kuutioi palvikinkku. Kaada sipulipaistos piirakkapohjalle. Ripottele päälle kinkkukuutio.
- Sekoita munat, maito ja mausteet kevyesti vatkaten. Kaada munamaito piirakan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Paista kinkkupiirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kinkkupiirakka on valmis, kun täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.
Vinkki!
Katso myös nämä suosituimmat kinkkupiirakkareseptimme: mehevä kinkkupiirakka ja pellillinen kinkkupiirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat