Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Perinteinen kinkkupiirakka

50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min

Perinteinen kinkkupiirakka saa mehevän täytteen palvikinkusta, kuullotetusta sipulista, munamaidosta ja juustoraasteesta. Mausteeksi sopii tuore salvia.

29.6.2015
Reseptin ainekset
8 palaa
Kinkkupiirakan pohja
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
125 g
margariinia
1
muna
Kinkkupiirakan täyte
2
sipulia
½
purjoa
1 rkl
öljyä
350 g
palvikinkkua
2
munaa
2 dl
maitoa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
½ dl
tuoretta salviaa
75 g
juustoraastetta

Perinteinen kinkkupiirakka – ohje:

  1. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen rasva. Nypi taikina muromaiseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
  2. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm olevan piirakkavuoan pohjalle. Laita piirakkapohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Kuori ja kuutioi sipulit ja huuhdeltu purjo. Kuullota sipulit ja purjo tilkassa öljyä kuumalla paistinpannulla.
  4. Kuutioi palvikinkku. Kaada sipulipaistos piirakkapohjalle. Ripottele päälle kinkkukuutio.
  5. Sekoita munat, maito ja mausteet kevyesti vatkaten. Kaada munamaito piirakan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  6. Paista kinkkupiirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kinkkupiirakka on valmis, kun täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.

Vinkki!

Katso myös nämä suosituimmat kinkkupiirakkareseptimme: mehevä kinkkupiirakka ja pellillinen kinkkupiirakkaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt