Kotivinkki

Uunissa paahdetut punajuuret – helppo ja herkullinen lisäke, joka valmistuu kuin itsestään

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Uunissa paahdetut punajuuret saavat lisämakua valkosipulista ja timjamista. Lohkot taipuvat mainiosti myös salaattiin tai vuohenjuuston kanssa nautittaviksi. Nam!
KA
4.1
1
Julkaistu 6.11.2018


Reseptin ainekset (8 annosta)

Uunissa paahdetut punajuuret

  • 1 kgpunajuuria
  • 2 rkloliiviiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • (timjaminoksia)
  • (valkosipulinkynsiä)
Tulosta

Uunissa paahdetut punajuuret – ohje:

  1. Pese ja halutessasi kuori punajuuret. Leikkaa punajuuret reilun kokoisiksi lohkoiksi ja pirskottele öljyä päälle.
  2. Mausta punajuurilohkot suolalla ja mustapippurilla sekä halutessasi murskatuilla valkosipulinkynsillä ja timjaminoksilla.
  3. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmentyneet.

Vinkki!

Voit tehdä paahdetuista punajuurista herkullisen punajuurisosekeiton lisäämällä lohkojen joukkoon kermaa ja soseuttamalla ainekset sauvasekoittimella.

1 kommentti