Uunissa paahdetut punajuuret – helppo ja herkullinen lisäke, joka valmistuu kuin itsestään
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minUunissa paahdetut punajuuret saavat lisämakua valkosipulista ja timjamista. Lohkot taipuvat mainiosti myös salaattiin tai vuohenjuuston kanssa nautittaviksi. Nam!
KA
4.1
Kuvat
Julkaistu 6.11.2018

Uunissa paahdetut punajuuret – helppo ja herkullinen lisäke, joka valmistuu kuin itsestään
Reseptin ainekset (8 annosta)
Uunissa paahdetut punajuuret
- 1 kgpunajuuria
- 2 rkloliiviiöljyä
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- (timjaminoksia)
- (valkosipulinkynsiä)
Uunissa paahdetut punajuuret – ohje:
- Pese ja halutessasi kuori punajuuret. Leikkaa punajuuret reilun kokoisiksi lohkoiksi ja pirskottele öljyä päälle.
- Mausta punajuurilohkot suolalla ja mustapippurilla sekä halutessasi murskatuilla valkosipulinkynsillä ja timjaminoksilla.
- Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmentyneet.
Vinkki!
Voit tehdä paahdetuista punajuurista herkullisen punajuurisosekeiton lisäämällä lohkojen joukkoon kermaa ja soseuttamalla ainekset sauvasekoittimella.

Paahdetut parsat vuohenjuustolla
Kotivinkki

Uunipunajuuret vuohenjuustolla ja saksanpähkinöillä
Maku

Paahdetut tomaatit a'la Gastronaatti
Maku

Salaatti, jonka juju ovat makeat, uunissa paahdetut persimonit
Maku

Paahdetut timjami-hunajaporkkanat
Maku

Paahdetut rosmariiniperunat
Kotivinkki

Itämaiset uunijuurekset – paahdettu lisuke viimeistellään fetalla, pistaaseilla ja granaattiomenan siemenillä
Meillä kotona

Paahdetut avokadot
Maku