Kotivinkki

Punajuurisämpylät – leivo herkulliset lämpimäiset, joiden salainen ainesosa yllättää

1 h 30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 15 min
Punajuurisämpylöiden juju on tumma suklaa, joka täydentää punajuuren makua ihanasti. Kun kokeilet näitä supermaukkaita sämpylöitä kerran, leivot niitä varmasti toistekin!
3.5
1
Julkaistu: 16.1.2020


Ainekset (18 kpl)

Punajuurisämpylät

  • 3punajuurta (2½ dl raastetta)
  • 3 dlvettä
  • ½ pkttuorehiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • 2 rklsiirappia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 dlruisjauhoja
  • 9–10 dlhiivaleipävehnäjauhoja
  • 1 dlpähkinäsekoitusta rouhittuna
  • 50 gtummaa suklaata rouhittuna
Tulosta

Punajuurisämpylät valmistuu näin:

  1. Kuori punajuuret ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Laita raaste ja siitä irtoava neste kulhoon.
  2. Kuumenna mikrossa 5 minuuttia, kunnes raaste pehmenee. Lisää kylmä vesi. Tarkista, että seos on kädenlämpöistä. Liuota hiiva joukkoon.
  3. Lisää suola, siirappi, öljy ja ruisjauhot. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan. Lisää lopuksi pähkinä- ja suklaarouhe.
  4. Peitä kulho liinalla ja kohota 45 minuuttia huoneenlämmössä. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo sämpylöiksi.
  5. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja kohota vielä 30 minuuttia.
  6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
3.5
1 kommentti