Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Punajuurisämpylät – leivo herkulliset lämpimäiset, joiden salainen ainesosa yllättää

1 h 30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 15 min

Punajuurisämpylöiden juju on tumma suklaa, joka täydentää punajuuren makua ihanasti. Kun kokeilet näitä supermaukkaita sämpylöitä kerran, leivot niitä varmasti toistekin!

16.1.2020
Reseptin ainekset
18 kpl
Punajuurisämpylät
3
punajuurta (2½ dl raastetta)
3 dl
vettä
½ pkt
tuorehiivaa
2 tl
suolaa
2 rkl
siirappia
2 rkl
rypsiöljyä
2 dl
ruisjauhoja
9–10 dl
hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl
pähkinäsekoitusta rouhittuna
50 g
tummaa suklaata rouhittuna

Punajuurisämpylät – ohje:

  1. Kuori punajuuret ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Laita raaste ja siitä irtoava neste kulhoon.
  2. Kuumenna mikrossa 5 minuuttia, kunnes raaste pehmenee. Lisää kylmä vesi. Tarkista, että seos on kädenlämpöistä. Liuota hiiva joukkoon.
  3. Lisää suola, siirappi, öljy ja ruisjauhot. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan. Lisää lopuksi pähkinä- ja suklaarouhe.
  4. Peitä kulho liinalla ja kohota 45 minuuttia huoneenlämmössä. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo sämpylöiksi.
  5. Nosta punajuurisämpylät leivinpaperin päälle pellille ja kohota vielä 30 minuuttia.
  6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt