4(9)
Punajuurisämpylät – leivo herkulliset lämpimäiset, joiden salainen ainesosa yllättää
1 h 30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 15 min
Punajuurisämpylöiden juju on tumma suklaa, joka täydentää punajuuren makua ihanasti. Kun kokeilet näitä supermaukkaita sämpylöitä kerran, leivot niitä varmasti toistekin!
16.1.2020
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
18 kpl
Punajuurisämpylät
3punajuurta (2½ dl raastetta)
3 dlvettä
½ pkttuorehiivaa
2 tlsuolaa
2 rklsiirappia
2 rklrypsiöljyä
2 dlruisjauhoja
9–10 dlhiivaleipävehnäjauhoja
1 dlpähkinäsekoitusta rouhittuna
50 gtummaa suklaata rouhittuna

Punajuurisämpylät – ohje:

  1. Kuori punajuuret ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Laita raaste ja siitä irtoava neste kulhoon.
  2. Kuumenna mikrossa 5 minuuttia, kunnes raaste pehmenee. Lisää kylmä vesi. Tarkista, että seos on kädenlämpöistä. Liuota hiiva joukkoon.
  3. Lisää suola, siirappi, öljy ja ruisjauhot. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan. Lisää lopuksi pähkinä- ja suklaarouhe.
  4. Peitä kulho liinalla ja kohota 45 minuuttia huoneenlämmössä. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo sämpylöiksi.
  5. Nosta punajuurisämpylät leivinpaperin päälle pellille ja kohota vielä 30 minuuttia.
  6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo