


Punajuurisämpylät – leivo herkulliset lämpimäiset, joiden salainen ainesosa yllättää
1 h 30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 15 min
Punajuurisämpylöiden juju on tumma suklaa, joka täydentää punajuuren makua ihanasti. Kun kokeilet näitä supermaukkaita sämpylöitä kerran, leivot niitä varmasti toistekin!
Reseptin ainekset
18 kpl
Punajuurisämpylät
3
punajuurta (2½ dl raastetta)
3 dl
vettä
½ pkt
tuorehiivaa
2 tl
suolaa
2 rkl
siirappia
2 rkl
rypsiöljyä
2 dl
ruisjauhoja
9–10 dl
hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl
pähkinäsekoitusta rouhittuna
50 g
tummaa suklaata rouhittuna
Punajuurisämpylät – ohje:
- Kuori punajuuret ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Laita raaste ja siitä irtoava neste kulhoon.
- Kuumenna mikrossa 5 minuuttia, kunnes raaste pehmenee. Lisää kylmä vesi. Tarkista, että seos on kädenlämpöistä. Liuota hiiva joukkoon.
- Lisää suola, siirappi, öljy ja ruisjauhot. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan. Lisää lopuksi pähkinä- ja suklaarouhe.
- Peitä kulho liinalla ja kohota 45 minuuttia huoneenlämmössä. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo sämpylöiksi.
- Nosta punajuurisämpylät leivinpaperin päälle pellille ja kohota vielä 30 minuuttia.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat