Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Punajuuri-vuohenjuustoquiche

2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 0 min

Punajuuri-vuohenjuustopiirakka on Patisserie Teemu & Markuksen asiakkaiden suolainen suosikki. Tällä ohjeella piirakka syntyy kotioloissakin!

2.9.2014
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
150 g
voita (pehmeää)
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
sokeria
3/4 tl
suolaa
1
muna
Voiteluun
1
muna
Täyte
500 g
punajuurta
200 g
vuohenmaitojuustoa
2 dl
emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
3
munaa
2 dl
kuohukermaa (tai ruokakermaa)
1 dl
kevytmaitoa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 dl
lehtipersiljaa (silputtuna)
Lisäksi
kuivattuja herneitä tai papuja
alumiinifoliota

Punajuuri-vuohenjuustoquiche – ohje:

  1. Pese punajuuret, mutta älä kuori niitä. Paahda punajuuret uunivuoassa 200-asteisen uunivuoan keskitasolla kypsiksi, noin tunnin ajan. Jäähdytä ja kuori punajuuret. Leikkaa ne muutaman sentin paloiksi.
  2. Nypi taikinan voi, vehnäjauhot, sokeri ja suola yhteen. Lisää muna. Sekoita taikina tasaiseksi mutta älä vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.
  3. Vuoraa piirakkavuoan (Ø 26–28 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla. Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Peitä taikina alumiinifoliolla. Nosta folion päälle painoksi kuivattuja herneitä tai papuja.
  4. Esipaista pohjaa 170-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes pohja on kauniin kullanruskea. Ota pohja uunista ja poista varovasti folio ja herneet.
  5. Voitele valmis taikinakuori vatkatulla munalla. Jatka paistamista vielä 4–5 minuuttia, kunnes kananmuna kypsyy ja piirakka saa kauniin värin. Käytä valmis pohja joko heti tai seuraavana päivänä. Nosta se siinä tapauksessa peitettynä jääkaappiin odottamaan.
  6. Vatkaa kulhossa munat, kerma ja maito. Mausta suolalla, pippurilla ja lehtipersiljalla.
  7. Jaa punajuuripalat tasaisesti taikinapohjalle. Lisää murennettu vuohenjuusto ja juustoraaste. Kaada kerma-munaseos tasaisesti täytteen päälle.
  8. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia, kunnes punajuuri-vuohenjuustopiirakka on kauniin värinen ja täyte hyytynyt. Peitä piirakan pinta tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
  9. Anna punajuuri-vuohenjuustoquichen vetäytyä hetken ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt