Maku

Punajuuri-vuohenjuustoquiche

2 h 40 min
4.3
6

Punajuuri-vuohenjuustoquiche

KA
6
4.3
Punajuuri-vuohenjuustopiirakka on Patisserie Teemu & Markuksen asiakkaiden suolainen suosikki. Tällä ohjeella piirakka syntyy kotioloissakin!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 150 gvoita (pehmeää)
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlsokeria
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Täyte

  • 500 gpunajuurta
  • 200 gvuohenmaitojuustoa
  • 2 dlemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 3 dlmunaa
  • 2 dlkuohukermaa (tai ruokakermaa)
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 dllehtipersiljaa (silputtuna)

Lisäksi

  • kuivattuja herneitä tai papuja
  • alumiinifoliota

Tee näin

2 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista mehevä punajuuri-vuohenjuustoquiche näin:

Pese punajuuret, mutta älä kuori niitä. Paahda punajuuret uunivuoassa 200-asteisen uunivuoan keskitasolla kypsiksi, noin tunnin ajan. Jäähdytä ja kuori punajuuret. Leikkaa ne muutaman sentin paloiksi.

Nypi taikinan voi, vehnäjauhot, sokeri ja suola yhteen. Lisää muna. Sekoita taikina tasaiseksi mutta älä vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.

Vuoraa piirakkavuoan (Ø 26–28 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla. Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Peitä taikina alumiinifoliolla. Nosta folion päälle painoksi kuivattuja herneitä tai papuja.

Esipaista pohjaa 170-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes pohja on kauniin kullanruskea. Ota pohja uunista ja poista varovasti folio ja herneet.

Voitele valmis taikinakuori vatkatulla munalla. Jatka paistamista vielä 4–5 minuuttia, kunnes kananmuna kypsyy ja piirakka saa kauniin värin. Käytä valmis pohja joko heti tai seuraavana päivänä. Nosta se siinä tapauksessa peitettynä jääkaappiin odottamaan.

Vatkaa kulhossa munat, kerma ja maito. Mausta suolalla, pippurilla ja lehtipersiljalla.

Jaa punajuuripalat tasaisesti taikinapohjalle. Lisää murennettu vuohenjuusto ja juustoraaste. Kaada kerma-munaseos tasaisesti täytteen päälle.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia, kunnes punajuuri-vuohenjuustopiirakka on kauniin värinen ja täyte hyytynyt. Peitä piirakan pinta tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.

Anna punajuuri-vuohenjuustoquichen vetäytyä hetken ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä