Kotivinkki

Possu-punajuuripata hautuu herkulliseksi liedellä – kärsivällinen kokki palkitaan mehevällä lopputuloksella!

1 h 10 min
4
0

Possu-punajuuripata sisältää paljon kasvista, sillä puolet padasta on punajuurta. Rosmariini ja omena täydentävät syksyisiä makuja. Pitkä haudutus kannattaa, sillä padasta saattaa riittää jopa kahdeksi päiväksi!
Tulosta
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (6 annosta)

Possu-punajuuripata

  • 600 gporsaan kasleria
  • 4–6punajuurta (500 g)
  • 2sipulia
  • 1–2omenaa
  • 2valkosipulinkynttä
  • 3 rklvoita
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 5–6 dlvettä
  • 1lihaliemikuutio
  • 2laakerinlehteä
  • 1 tlrosmariinia
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • rouhittua mustapippuria
  • ½–1 tlsuolaa

Lisäksi

  • fetaa
  • turkkilaista jogurttia, smetanaa tai ranskankermaa
  • keitettyä ohraa tai perunaa

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN50 min

Possu-punajuuripata valmistuu näin:

  1. Leikkaa porsaanliha kuutioksi.
  2. Kuori ja lohko punajuuret ja sipulit. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna voi padassa ja ruskista lihat siinä 2–3 erässä. Laita kaikki ruskistetut lihat pataan ja sekoita vehnäjauhot joukkoon.
  4. Lisää vesi ja kaikki mausteet sekä paloitellut kasvikset. Kiehauta välillä sekoittaen ja anna hautua noin 50 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla. Jos pata ei ole riittävän sakeaa, hauduta viimeiset 20–30 minuuttia ilman kantta.
  5. Tarjoa fetajuustomurujen tai hapankermanokareen ja keitettyjen perunoiden tai ohran kanssa.

Vinkki!

Ohjeesta tulee noin 6 annosta possupataa, joten voit kutsua pari kaveriakin syömään.

MITÄ PIDIT?
4