Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Possu-punajuuripata hautuu herkulliseksi liedellä – kärsivällinen kokki palkitaan mehevällä lopputuloksella!

1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min

Possu-punajuuripata sisältää paljon kasvista, sillä puolet padasta on punajuurta. Rosmariini ja omena täydentävät syksyisiä makuja. Pitkä haudutus kannattaa, sillä padasta saattaa riittää jopa kahdeksi päiväksi!

2.10.2018
Reseptin ainekset
6 annosta
Possu-punajuuripata
600 g
porsaan kasleria
4–6
punajuurta (500 g)
2
sipulia
1–2
omenaa
2
valkosipulinkynttä
3 rkl
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
5–6 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
2
laakerinlehteä
1 tl
rosmariinia
2 rkl
punaviinietikkaa
rouhittua mustapippuria
½–1 tl
suolaa
Lisäksi
fetaa
turkkilaista jogurttia, smetanaa tai ranskankermaa
keitettyä ohraa tai perunaa

Possu-punajuuripata – ohje:

  1. Leikkaa porsaanliha kuutioksi.
  2. Kuori ja lohko punajuuret ja sipulit. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna voi padassa ja ruskista lihat siinä 2–3 erässä. Laita kaikki ruskistetut lihat pataan ja sekoita vehnäjauhot joukkoon.
  4. Lisää vesi ja kaikki mausteet sekä paloitellut kasvikset. Kiehauta välillä sekoittaen ja anna hautua noin 50 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla. Jos pata ei ole riittävän sakeaa, hauduta viimeiset 20–30 minuuttia ilman kantta.
  5. Tarjoa fetajuustomurujen tai hapankermanokareen ja keitettyjen perunoiden tai ohran kanssa.

Vinkki!

Ohjeesta tulee noin 6 annosta possupataa, joten voit kutsua pari kaveriakin syömään.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt