Kotivinkki

Broileriborssi – klassinen punajuurikeitto saa ruokaisuutta ja makua kanankoivista

2 h 30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen2 h
Broileriborssin salaisuus piilee pitkässä haudutusajassa ja kanankoivissa, jotka hyödynnetään myös keiton liemen valmistuksessa. Viimeistele höyryävä borssi smetanalla ja persiljalla.
GL
0
0
Teksti Mika Rampa
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (6 annosta)

Broileriborssi

  • 2–3broilerinkoipea
  • 1 lvettä
  • 10maustepippuria
  • 2porkkanaa
  • 3–4punajuurta
  • 2sipulia
  • 250 gvalkokaalia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 5timjaminoksaa
  • 1–2laakerinlehteä
  • 3 rklpunaviinietikkaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1½ tlsuolaa
  • 1 rklsokeria

Päälle

  • ½ rkupersiljaa
  • 1 dlsmetanaa
Tulosta

Broileriborssi valmistuu näin:

  1. Nosta broilerinkoivet kattilaan ja lisää vesi. Keitä koipia noin tunti. Poista pinnalle muodostunut vaahto ja lisää maustepippurit.
  2. Nosta koivet pois liemestä ja nosta jäähtymään. Siivilöi liemi ja kaada se takaisin kattilaan.
  3. Kuori porkkanat ja punajuuret. Raasta ne karkeimmalla raastimen terällä. Suikaloi kuorittu sipuli ja kaali ohuiksi tikuiksi. Kuumenna pannulla rypsiöljy ja kuullota kasviksia siinä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Kuumenna siivilöity liemi ja lisää kasvikset joukkoon.
  4. Poista broilerinkoivista nahka ja luut. Lisää broilerin lihat keittoon.
  5. Lisää timjaminoksat ja laakerinlehdet. Keitä noin tunti. Mausta broileriborssi punaviinietikalla, mustapippurilla, suolalla ja sokerilla. Nauti keitto smetanan ja tuoreen persiljan kanssa.
MITÄ PIDIT?
0