Broileriborssi – klassinen punajuurikeitto saa ruokaisuutta ja makua kanankoivista
2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
2 h Broileriborssin salaisuus piilee pitkässä haudutusajassa ja kanankoivissa, jotka hyödynnetään myös keiton liemen valmistuksessa. Viimeistele höyryävä borssi smetanalla ja persiljalla.
GL
0
Kuvat
Julkaistu 4.11.2019

Broileriborssi – klassinen punajuurikeitto saa ruokaisuutta ja makua kanankoivista
Reseptin ainekset (6 annosta)
Broileriborssi
- 2–3broilerinkoipea
- 1 lvettä
- 10maustepippuria
- 2porkkanaa
- 3–4punajuurta
- 2sipulia
- 250 gvalkokaalia
- 2 rklrypsiöljyä
- 5timjaminoksaa
- 1–2laakerinlehteä
- 3 rklpunaviinietikkaa
- ½ tlmustapippuria
- 1½ tlsuolaa
- 1 rklsokeria
Päälle
- ½ rkupersiljaa
- 1 dlsmetanaa
Broileriborssi valmistuu näin:
- Nosta broilerinkoivet kattilaan ja lisää vesi. Keitä koipia noin tunti. Poista pinnalle muodostunut vaahto ja lisää maustepippurit.
- Nosta koivet pois liemestä ja nosta jäähtymään. Siivilöi liemi ja kaada se takaisin kattilaan.
- Kuori porkkanat ja punajuuret. Raasta ne karkeimmalla raastimen terällä. Suikaloi kuorittu sipuli ja kaali ohuiksi tikuiksi. Kuumenna pannulla rypsiöljy ja kuullota kasviksia siinä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Kuumenna siivilöity liemi ja lisää kasvikset joukkoon.
- Poista broilerinkoivista nahka ja luut. Lisää broilerin lihat keittoon.
- Lisää timjaminoksat ja laakerinlehdet. Keitä noin tunti. Mausta broileriborssi punaviinietikalla, mustapippurilla, suolalla ja sokerilla. Nauti keitto smetanan ja tuoreen persiljan kanssa.

Kasvis-borssikeitto
Maku

Ukrainalainen borssikeitto
Maku

Borssikeitto lämmittää! Katso tästä ohje maukkaan klassikkokeiton valmistamiseen
Maku

Kultainen borssikeitto
Maku

Maistuva pekoni-borssikeitto
Maku

Broilerikeitto kookosmaitoon – thaityylisessä sopassa maistuvat curry, kurkuma ja korianteri
Kotivinkki

Tomaattinen broilerikeitto
Kotivinkki

Tom kha gai – thaimaalainen kanakeitto
Kotivinkki