


Punajuuripyörykät – mehevät kasvispallerot pyöritetään punajuurista ja linsseistä
1 h 25 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 55 min
Punajuuripyörykät ihanasti italialaisittain maustettuna maistuvat tagliatellen ja peston kanssa. Jos palleroita jää tähteeksi, käytä ne ciabattan täytteenä.
Reseptin ainekset
4 annosta
2
punajuurta (keskikoko)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
iso porkkana
1
sellerinvarsi tai pala juuriselleriä
1 prk (285 g)
kypsiä linssejä
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
hienonnettua timjamia
3 rkl
tomaattipyreetä
1–1 ½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2
munaa
1 ½ dl
parmesaania raastettuna
1 dl
korppujauhoja
1 dl
silputtua lehtipersiljaa
Punajuuripyörykät – ohje:
- Keitä punajuuret kuorineen, noin 30 minuuttia.
- Kuori ja raasta punajuuret. Silppua sipulit. Kuori porkkana ja leikkaa se minikokoisiksi kuutioiksi. Kuutioi myös selleri. Huuhdo linssit siivilässä kylmällä vedellä.
- Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista sipulisilppua ja kasviskuutioita pannulla timjamin kanssa keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kuumenna vielä hetki. Sekoita joukkoon punajuuriraaste ja linssit. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi.
- Lisää kasvisseokseen mausteet, muna, raastettu parmesaani, persiljasilppu ja korppujauhot. Anna taikinan tekeytyä hetki.
- Pyörittele taikinasta palleroita leivinpaperin päälle uunipellille. Sipaise päälle öljyä ja paista palleroita 190-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat