Punajuuripyörykät – mehevät kasvispallerot pyöritetään punajuurista ja linsseistä
1 h 25 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
55 minPunajuuripyörykät ihanasti italialaisittain maustettuna maistuvat tagliatellen ja peston kanssa. Jos palleroita jää tähteeksi, käytä ne ciabattan täytteenä.
KA
3.9
Kuvat
Julkaistu 28.8.2019

Punajuuripyörykät – mehevät kasvispallerot pyöritetään punajuurista ja linsseistä
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 2punajuurta (keskikoko)
- 1sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1iso porkkana
- 1sellerinvarsi tai pala juuriselleriä
- 1 prk (285 g)kypsiä linssejä
- 2 rkloliiviöljyä
- 1 rklhienonnettua timjamia
- 3 rkltomaattipyreetä
- 1–1 ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 2munaa
- 1 ½ dlparmesaania raastettuna
- 1 dlkorppujauhoja
- 1 dlsilputtua lehtipersiljaa
Punajuuripyörykät – ohje:
- Keitä punajuuret kuorineen, noin 30 minuuttia.
- Kuori ja raasta punajuuret. Silppua sipulit. Kuori porkkana ja leikkaa se minikokoisiksi kuutioiksi. Kuutioi myös selleri. Huuhdo linssit siivilässä kylmällä vedellä.
- Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista sipulisilppua ja kasviskuutioita pannulla timjamin kanssa keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kuumenna vielä hetki. Sekoita joukkoon punajuuriraaste ja linssit. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi.
- Lisää kasvisseokseen mausteet, muna, raastettu parmesaani, persiljasilppu ja korppujauhot. Anna taikinan tekeytyä hetki.
- Pyörittele taikinasta palleroita leivinpaperin päälle uunipellille. Sipaise päälle öljyä ja paista palleroita 190-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Punajuuri-lohipasta – upean purppurainen, piparjuurella maustettu pasta hellii makuhermoja
Maku

Sinihomejuusto-punajuuripihvit
Kotivinkki

Punajuuriterriinit fetalla ja vuohenjuustolla
Maku

Parhaat punajuurireseptit – 10 herkullista ohjetta, joilla valmistat niin pihvit, piirakat kuin pastatkin

Punajuuripestopasta hellii makuhermojasi – reseptissä valloittavat parmesaani ja piparjuuri
Kotivinkki

Linssipyörykät
Maku

Helpot lehtikaali-linssipyörykät
Maku

Punajuurifalafelit hurmaavat mehevyydellään – sujauta pyörykät pitaleivän sisään, mausta sinihomejuustokastikkeella ja nauti!
Kotivinkki