Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Punajuuripyörykät – mehevät kasvispallerot pyöritetään punajuurista ja linsseistä

1 h 25 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 55 min

Punajuuripyörykät ihanasti italialaisittain maustettuna maistuvat tagliatellen ja peston kanssa. Jos palleroita jää tähteeksi, käytä ne ciabattan täytteenä.

28.8.2019
Reseptin ainekset
4 annosta
2
punajuurta (keskikoko)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
iso porkkana
1
sellerinvarsi tai pala juuriselleriä
1 prk (285 g)
kypsiä linssejä
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
hienonnettua timjamia
3 rkl
tomaattipyreetä
1–1 ½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2
munaa
1 ½ dl
parmesaania raastettuna
1 dl
korppujauhoja
1 dl
silputtua lehtipersiljaa

Punajuuripyörykät – ohje:

  1. Keitä punajuuret kuorineen, noin 30 minuuttia.
  2. Kuori ja raasta punajuuret. Silppua sipulit. Kuori porkkana ja leikkaa se minikokoisiksi kuutioiksi. Kuutioi myös selleri. Huuhdo linssit siivilässä kylmällä vedellä.
  3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista sipulisilppua ja kasviskuutioita pannulla timjamin kanssa keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kuumenna vielä hetki. Sekoita joukkoon punajuuriraaste ja linssit. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi.
  4. Lisää kasvisseokseen mausteet, muna, raastettu parmesaani, persiljasilppu ja korppujauhot. Anna taikinan tekeytyä hetki.
  5. Pyörittele taikinasta palleroita leivinpaperin päälle uunipellille. Sipaise päälle öljyä ja paista palleroita 190-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt