Maku

Punajuuripyörykät – mehevät kasvispallerot pyöritetään punajuurista ja linsseistä

1 h 25 min
KA
4.5
0

Punajuuripyörykät ihanasti italialaisittain maustettuna maistuvat tagliatellen ja peston kanssa. Jos palleroita jää tähteeksi, käytä ne ciabattan täytteenä.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

  • 2punajuurta (keskikoko)
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1iso porkkana
  • 1sellerinvarsi tai pala juuriselleriä
  • 1 prk (285 g)kypsiä linssejä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklhienonnettua timjamia
  • 3 rkltomaattipyreetä
  • 1–1 ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 2munaa
  • 1 ½ dlparmesaania raastettuna
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1 dlsilputtua lehtipersiljaa

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN55 min

Punajuuripyörykät valmistuvat näin:

  1. Keitä punajuuret kuorineen, noin 30 minuuttia.
  2. Kuori ja raasta punajuuret. Silppua sipulit. Kuori porkkana ja leikkaa se minikokoisiksi kuutioiksi. Kuutioi myös selleri. Huuhdo linssit siivilässä kylmällä vedellä.
  3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista sipulisilppua ja kasviskuutioita pannulla timjamin kanssa keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kuumenna vielä hetki. Sekoita joukkoon punajuuriraaste ja linssit. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi.
  4. Lisää kasvisseokseen mausteet, muna, raastettu parmesaani, persiljasilppu ja korppujauhot. Anna taikinan tekeytyä hetki.
  5. Pyörittele taikinasta palleroita leivinpaperin päälle uunipellille. Sipaise päälle öljyä ja paista palleroita 190-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
4.5