Punajuuri-fetapasta

25 min
5
0

Punajuuri-fetapasta

MU
0
5
Punajuuri paranee paahtamalla ja saa kaverikseen suolaista fetaa. Tämä pasta on syksyn hittiherkku!
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gpunajuurta (tuoretta)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/3 tlmustapippuria
  • 400 gpastaa (tagliatelle)
  • 50 gpinjansiemeniä (1 pss)
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 3/4 dltuoretta timjamia (1/3 rku, hienonnettuna)

Kastike

  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/3 tlmustapippuria

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Valmista punajuuripasta näin:

Kuori ja lohko punajuuret. Levitä ne uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Pirskota päälle oliiviöljyä. Mausta.

Paahda punajuuria 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Keitä sillä aikaa pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Paahda pinjansiemenet pannulla kauniin ruskeiksi.

Kuutioi tai murustele fetajuusto paahdettujen punajuurten joukkoon. Mausta timjamilla.

Sekoita kastike pienessä kulhossa ja lisää pastan joukkoon.

Tarjoa pasta punajuurilohkojen ja pinjansiementen kanssa.

Psst! Ihastuitko astioihin? Nämä kuvausastiat ja -liinat löydät Finnish design shopista.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä