


Punajuuri-fetapasta
25 min
Punajuuri paranee paahtamalla ja saa kaverikseen suolaista fetaa. Tämä pasta on syksyn hittiherkku!
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
punajuurta (tuoretta)
1 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/3 tl
mustapippuria
400 g
pastaa (tagliatelle)
50 g
pinjansiemeniä (1 pss)
200 g
fetajuustoa (rasvaa 25 %)
3/4 dl
tuoretta timjamia (1/3 rku, hienonnettuna)
Kastike
3 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
balsamiviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
1/3 tl
mustapippuria
Punajuuri-fetapasta – ohje:
- Kuori ja lohko punajuuret. Levitä ne uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Pirskota päälle oliiviöljyä. Mausta.
- Paahda punajuuria 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Keitä sillä aikaa pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paahda pinjansiemenet pannulla kauniin ruskeiksi.
- Kuutioi tai murustele fetajuusto paahdettujen punajuurten joukkoon. Mausta timjamilla.
- Sekoita kastike pienessä kulhossa ja lisää pastan joukkoon.
- Tarjoa pasta punajuurilohkojen ja pinjansiementen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat