Maku

Punajuurilaatikko – ihastu makean punajuuren ja suolaisen sinihomejuuston makuyhdistelmään

1 h 55 min
GL
KA
MU
3.89
4

Punajuurilaatikko maistuu niin joulukinkun, -kalkkunan kuin poronlihankin kanssa. Makea punajuuri ja vahva sinihomejuusto sopivat mainiosti yhteen. Tässä on joulupöydän uusi suosikkisi!
Tulosta
Teksti Mika Rampa, Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 annosta)

Punajuurilaatikko

  • 700 gpunajuurta
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklöljyä
  • 3 dlvettä
  • 1 dlpuuroriisiä
  • 150 gsinihomejuustoa (Aura, muruina)
  • 3 dlruokakermaa
  • 1 rkltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 3/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Punajuurilaatikko valmistuu näin:

  1. Kuori punajuuret. Raasta ne karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se tilkassa öljyä.
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää riisi. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
  4. Sekoita joukkoon punajuuriraaste, sipuli, sinihomejuusto, kerma ja mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  5. Kypsennä punajuurilaatikkoa 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 ½ tuntia. Sekoita ainekset ja tasoita pinta paistamisen puolivälissä.
  6. Tarkista punajuurilaatikon kypsyys ja anna vuoan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
MITÄ PIDIT?
3.89