Punajuurilaatikko – ihastu makean punajuuren ja suolaisen sinihomejuuston makuyhdistelmään
1 h 55 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
1 h 30 minPunajuurilaatikko on helppo ja herkullinen lisäke, jossa makea punajuuri ja vahva sinihomejuusto kohtaavat vastustamattomalla tavalla. Punajuurilaatikko sopii seuraksi niin lihalle, kalalle kuin juhlapöydän kasvisvaihtoehdoillekin.
GL
KA
MU
3.7
Kuvat
Julkaistu 8.11.2016

Punajuurilaatikko – ihastu makean punajuuren ja suolaisen sinihomejuuston makuyhdistelmään
Reseptin ainekset (6 annosta)
Punajuurilaatikko
- 700 gpunajuurta
- 1 kplsipulia
- 1 rklöljyä
- 3 dlvettä
- 1 dlpuuroriisiä
- 150 gsinihomejuustoa (Aura, muruina)
- 3 dlruokakermaa
- 1 rkltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
- 1 tlsuolaa
- 3/4 tlmustapippuria
Punajuurilaatikko – ohje:
- Kuori punajuuret. Raasta ne karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se tilkassa öljyä.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää riisi. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
- Sekoita joukkoon punajuuriraaste, sipuli, sinihomejuusto, kerma ja mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
- Kypsennä punajuurilaatikkoa 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 ½ tuntia. Sekoita ainekset ja tasoita pinta paistamisen puolivälissä.
- Tarkista punajuurilaatikon kypsyys ja anna vuoan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Bataattilaatikko
Maku

Lanttulaatikko tekee joulun – ota talteen klassikkoresepti, jolla onnistut varmasti
Maku

Porkkanalaatikko
Maku

Lempeä hapankaalilaatikko
Kotivinkki

Maksalaatikko
Maku

Imelletty perunalaatikko
Maku

Kurpitsalaatikko – joulupöydän yllättäjä, joka kruunataan vaahterasiirappisella pähkinämurulla
Maku

Vanhanajan imelletty perunalaatikko
Maku