Maku

Punajuurilaatikko – ihastu makean punajuuren ja suolaisen sinihomejuuston makuyhdistelmään

1 h 55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h 30 min
Punajuurilaatikko on helppo ja herkullinen lisäke, jossa makea punajuuri ja vahva sinihomejuusto kohtaavat vastustamattomalla tavalla. Punajuurilaatikko sopii seuraksi niin lihalle, kalalle kuin juhlapöydän kasvisvaihtoehdoillekin.
GL
KA
MU
3.8
7
Julkaistu: 8.11.2016


Ainekset (6 annosta)

Punajuurilaatikko

  • 700 gpunajuurta
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklöljyä
  • 3 dlvettä
  • 1 dlpuuroriisiä
  • 150 gsinihomejuustoa (Aura, muruina)
  • 3 dlruokakermaa
  • 1 rkltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 3/4 tlmustapippuria
Tulosta

Punajuurilaatikko valmistuu näin:

  1. Kuori punajuuret. Raasta ne karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se tilkassa öljyä.
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää riisi. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
  4. Sekoita joukkoon punajuuriraaste, sipuli, sinihomejuusto, kerma ja mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  5. Kypsennä punajuurilaatikkoa 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 ½ tuntia. Sekoita ainekset ja tasoita pinta paistamisen puolivälissä.
  6. Tarkista punajuurilaatikon kypsyys ja anna vuoan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
7 kommenttia