Maku

Punajuuri-sinihomejuustolaatikko

1 h 55 min
3.74
4

Punajuuri-sinihomejuustolaatikko

GL
KA
MU
4
3.74
Teksti Mika Rampa, Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Punajuuri-sinihomejuustolaatikko maistuu niin joulukinkun, -kalkkunan kuin poronlihankin kanssa. Makea punajuuri ja vahva sinihomejuusto sopivat mainiosti yhteen.

Ainekset (6 annosta)

  • 700 gpunajuurta
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklöljyä
  • 3 dlvettä
  • 1 dlpuuroriisiä
  • 150 gsinihomejuustoa (Aura, muruina)
  • 3 dlruokakermaa
  • 1 rkltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 3/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Kuori punajuuret. Raasta ne karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se tilkassa öljyä.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää riisi. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.

Sekoita joukkoon punajuuriraaste, sipuli, sinihomejuusto, kerma ja mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.

Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 1/2 tuntia. Sekoita ainekset ja tasoita pinta paistamisen puolivälissä.

Tarkista kypsyys ja anna vuoan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

MITÄ PIDIT?
3.74