Maku

Punajuuri-lohipasta – upean purppurainen, piparjuurella maustettu pasta hellii makuhermoja

50 min
LA
MA
3.8
0

Punajuuri-lohipasta lumoaa purppuraisella värillä ja lyömättömällä maullaan. Lisäpotkua tuo kastikkeeseen sekoitettava piparjuuritahna. Tätä on pakko kokeilla!
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 150 gkylmäsavulohta
  • 1 dltilliä
  • 1parsakaali
  • 2sipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 400 gpastaa (esim. fusilli)

Punajuurikastike

  • 2punajuurta
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2–3 tlpiparjuuritahnaa
  • ½ dlpastan keitinlientä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN40 min

Punajuuri-lohipasta valmistuu näin:

  1. Tee ensin pastaan sekoitettava punajuurikastike. Keitä punajuuret kypsiksi, kuori ja soseuta öljyn kanssa. Mausta sose piparjuuritahnalla.
  2. Silppua lohi, hienonna tilli. Jaa parsakaali kukinnoiksi ja höyrytä kukinnot kypsiksi vähässä suolalla maustetussa vedessä. Silppua sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljytilkassa.
  3. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Ohenna punajuurisose tilkalla pastan keitinlientä. Sekoita punajuurisose, kasvikset ja sipulit pastan joukkoon. Jaa pasta-annokset lautasille. Lisää päälle lohipalat ja tillisilppu.
MITÄ PIDIT?
3.8