Punajuuri-lohipasta – upean purppurainen, piparjuurella maustettu pasta hellii makuhermoja
50 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
40 minPunajuuri-lohipasta lumoaa purppuraisella värillä ja lyömättömällä maullaan. Lisäpotkua tuo kastikkeeseen sekoitettava piparjuuritahna. Tätä on pakko kokeilla!
LA
MA
3.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 6.8.2019

Punajuuri-lohipasta – upean purppurainen, piparjuurella maustettu pasta hellii makuhermoja
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 150 gkylmäsavulohta
- 1 dltilliä
- 1parsakaali
- 2sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 400 gpastaa (esim. fusilli)
Punajuurikastike
- 2punajuurta
- 1 rkloliiviöljyä
- 2–3 tlpiparjuuritahnaa
- ½ dlpastan keitinlientä
Punajuuri-lohipasta valmistuu näin:
- Tee ensin pastaan sekoitettava punajuurikastike. Keitä punajuuret kypsiksi, kuori ja soseuta öljyn kanssa. Mausta sose piparjuuritahnalla.
- Silppua lohi, hienonna tilli. Jaa parsakaali kukinnoiksi ja höyrytä kukinnot kypsiksi vähässä suolalla maustetussa vedessä. Silppua sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljytilkassa.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Ohenna punajuurisose tilkalla pastan keitinlientä. Sekoita punajuurisose, kasvikset ja sipulit pastan joukkoon. Jaa pasta-annokset lautasille. Lisää päälle lohipalat ja tillisilppu.

Helppo lohipasta – kurvaa kotiin kalahyllyn kautta ja valmista herkullinen kastike pastan poristessa
Kotivinkki

Sitruunainen lohipasta – runsas mutta raikas arkiruoka, jota tekee mieli yhä uudelleen!
Kotivinkki

Omenainen lohipasta
Maku

Lehtikaali-lohipasta
Maku

Lohipasta – helpon reseptin salaisuus on Koskenlaskija-sulatejuusto
Maku

Sinihomejuusto-punajuuripihvit
Kotivinkki

Parhaat punajuurireseptit – 10 herkullista ohjetta, joilla valmistat niin pihvit, piirakat kuin pastatkin

Punajuuripestopasta hellii makuhermojasi – reseptissä valloittavat parmesaani ja piparjuuri
Kotivinkki