Maku

Borssikeitto

1 h
4
15

Borssikeitto

MU
GL
15
4
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 500 gpunajuurta
  • 2 kplporkkanaa
  • 250 gvalkokaalia
  • 1 kplpunasipulia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 10 dllihalientä
  • 1 tltimjamia
  • 1/2 tlrosmariinia
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 300 gsaunapalvikinkkua (tai palvikassleria)
  • 1 rklpunaviinietikkaa

Lisäksi

  • 1 dlsmetanaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN35 min

Kuori juurekset ja raasta ne karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Suikaloi kaali ja sipuli.
Kuullota kasvissuikaleet miedolla lämmöllä öljyssä kattilassa tai padassa. Lisää liemi, yrtit ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia.
Suikaloi palviliha. Lisää keittoon liha ja etikka. Hauduta vielä 5 minuuttia ja tarkista borssikeiton maku.
Tarjoa borssikeiton smetanan ja ruisleivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä