Maku

Borssikeitto lämmittää! Katso tästä ohje maukkaan klassikkokeiton valmistamiseen

1 h
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
35 min
Borssikeitto valmistuu yksinkertaisista aineksista mutta on sitäkin herkullisempaa. Smetana viimeistelee makunautinnon.
MU
GL
Julkaistu: 26.10.2011


Ainekset (5 annosta)

  • 500 gpunajuurta
  • 2 kplporkkanaa
  • 250 gvalkokaalia
  • 1 kplpunasipulia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 10 dllihalientä
  • 1 tltimjamia
  • 1/2 tlrosmariinia
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 300 gsaunapalvikinkkua (tai palvikassleria)
  • 1 rklpunaviinietikkaa

Lisäksi

  • 1 dlsmetanaa
Tulosta

Kuori juurekset ja raasta ne karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Suikaloi kaali ja sipuli.

Kuullota kasvissuikaleet miedolla lämmöllä öljyssä kattilassa tai padassa. Lisää liemi, yrtit ja pippuri.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia.

Suikaloi palviliha. Lisää keittoon liha ja etikka. Hauduta vielä 5 minuuttia ja tarkista borssikeiton maku.

Tarjoa borssikeiton smetanan ja ruisleivän kanssa.

18 kommenttia