
Parhaat pataruoat – valitsimme herkullisimmat reseptit: ”Monta kertaa tehty, ja taas sujahti uuniin”
Pataruoka on ihanan helppoa: heität vain ainekset pataan, työnnät astian tunniksi tai muutamaksi uuniin ja menet puuhailemaan jotain muuta. Monet pataruoat onnistuvat mutkattomasti myös hellalla. Kokosimme houkuttelevimmat reseptit!
Helppo kanapata nousi lukijoidemme suosikiksi
Kasviksilla rikastettu kanapata on noussut yhdeksi sivustomme suosituimmista pataruokaresepteistä, eikä ihme. Herkullinen pataruoka hautuu nopeasti valmiiksi tomaattisessa kastikkeessa.

Maailman parhaaksi tituleerattu pataruoka
Indonesialaista currypataa rendangia kutsutaan jopa maailman parhaaksi ruoaksi. Tätä ei siis kannata ohittaa! Mureassa lihapadassa maistuvat muun muassa kaneli, kardemumma ja kookos. Kokeile myös suosikkiruoan pikkuserkkua, kuvassa näkyvää lammas-rendangia.


Yksinkertaisen hyvää kreikkalaiseen tyyliin
Kreikkalainen lihapata maustetaan valkosipulilla, rosmariinilla ja kanelilla. Viimeisen silauksen tekevät oliivit, fetajuusto ja raikas minttu.

Mausteinen linssipata valmistuu hetkessä hellalla
Hyisen kelin leppoisin herkku on munakoisolla höystetty linssipata. Mausteinen linssipata maistuu vielä paremmalta seuraavana päivänä. Voit käyttää jämiä myös lasagnessa, tortilloissa tai uunibataattien täytteenä.

Herkku kalaruokien ystävälle
Kalatagine saa marokkolaista twistiä yrttisestä chermoula-kastikkeesta, oliiveista ja suolasitruunoista.

Uunicurry maistuu broilerilta, bataatilta, parsakaalilta ja lämmittäviltä mausteilta
Kätevä uunicurry pelastaa kiireisen: voit nimittäin pilkkoa kasvikset ja lihat pataan vaikka edellisenä päivänä ja säilyttää viileässä. Seuraavana päivänä homma hoituu loppuun sukkelasti!

Täydellisen tuhti savupotka-papupata kokki Meri-Tuuli Väntsin reseptillä
Kokki, ruokakirjailija ja -stylisti Meri-Tuuli Väntsin muheva savupotka-papupata on helppo valmistaa, sillä se vaatii aktiivista ruoanlaittoa vain tovin. ”Pienellä määrällä pakastettua lihaa tai luuta maustaa pataruoat helposti ja edullisesti”, Väntsi vinkkaa.

Pohjoisafrikkalaisittain maustetussa vegepadassa riittää potkua
Härkis-padassa on sulassa sovussa kanelia ja inkivääriä, kirpeää sitruunaa, makeaa aprikoosia ja suolaisia oliiveja. Nappaa herkullinen resepti talteen!

Kullankeltainen kanapata rikastetaan persimonilla ja bataatilla
Keltainen kanapata on lämpöinen ihsnuus, joka valmistuu vähällä kokkauksella. Makea persimon tuo tähän pataruokaan maistuvan säväyksen.

Lihapullapata marokkolaisilla vaikutteilla
Pyörykät sopivat joka tilanteeseen, niin myös pataruokapäivään! Marokkolaistyylinen, mausteinen lihapullapata on talviruokaa täydellisimmillään.

Kolmen sipulin lammaspata hurmaa täyteläisyydellään

Kolmen sipulin lammaspata on yksi suosituimmista lammaspataohjeistamme. "Helppo ja herkullinen. Monta kertaa tehty, ja taas sujahti uuniin. Kannattaa kokeilla", suosittelee lukijamme. Emme voi olla eri mieltä!
Bonusvinkki: Paista padassa leipä!

Tiedäthän, että paras leipä paistuu padassa? Kokeile huippusuosittua ja ällistyttävän helppoa pataleipäohjettamme. Taikinaa ei tarvitse vaivata ollenkaan, ja padassa kuoresta tulee uskomattoman rapea, kuin leipomossa. Lupaamme: tässä on elämäsi paras leipä!

Ja hyviä uutisia, te gluteenittomasti leipovat: herkullinen pataleipä onnistuu loistavasti myös gluteenittomana. Porkkanamehu antaa pataleivän taikinalle väriä ja makua, siemenet ja pähkinät tuovat rakennetta ja mehevyyttä. Kannattaa kokeilla!
Muokattu 12.1.2024 klo 16.20: Lisätty runsaasti uusia reseptejä. Juttu on julkaistu alun perin 5.1.2018.