Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Haudutellen hyvä tulee

Parhaat pataruoat – valitsimme herkullisimmat reseptit: ”Monta kertaa tehty, ja taas sujahti uuniin”

Pataruoka on ihanan helppoa: heität vain ainekset pataan, työnnät astian tunniksi tai muutamaksi uuniin ja menet puuhailemaan jotain muuta. Monet pataruoat onnistuvat mutkattomasti myös hellalla. Kokosimme houkuttelevimmat reseptit!

Helppo kanapata nousi lukijoidemme suosikiksi

Kasviksilla rikastettu kanapata on noussut yhdeksi sivustomme suosituimmista pataruokaresepteistä, eikä ihme. Herkullinen pataruoka hautuu nopeasti valmiiksi tomaattisessa kastikkeessa.

Kanapata
Voit myös vaihdella kanapadan kasviksia ja sieniä sesongin ja jääkaapin sisällön mukaan.

Maailman parhaaksi tituleerattu pataruoka

Indonesialaista currypataa rendangia kutsutaan jopa maailman parhaaksi ruoaksi. Tätä ei siis kannata ohittaa! Mureassa lihapadassa maistuvat muun muassa kaneli, kardemumma ja kookos. Kokeile myös suosikkiruoan pikkuserkkua, kuvassa näkyvää lammas-rendangia.

Lammas-rendang
Lammas-rendang saa hautua uunissa hiljalleen kolme tuntia.
Kasvis-rendang
Myös munakoiso ja kesäkurpitsa sopivat hurmaavan mausteiseen rendangiin. Katso kasvis-rendangin resepti täältä.

Yksinkertaisen hyvää kreikkalaiseen tyyliin

Kreikkalainen lihapata maustetaan valkosipulilla, rosmariinilla ja kanelilla. Viimeisen silauksen tekevät oliivit, fetajuusto ja raikas minttu.

Kreikkalainen lihapata
Kreikka-fanit hykertelevät onnesta, kun he tarjoavat pataa keitetyn riisin tai couscousin kanssa.

Mausteinen linssipata valmistuu hetkessä hellalla

Hyisen kelin leppoisin herkku on munakoisolla höystetty linssipata. Mausteinen linssipata maistuu vielä paremmalta seuraavana päivänä. Voit käyttää jämiä myös lasagnessa, tortilloissa tai uunibataattien täytteenä.

Mausteinen linssipata
Mausteista linssipataa kannattaa tehdä samalla vaivalla iso satsi, sillä se vain paranee jääkaapissa.

Herkku kalaruokien ystävälle

Kalatagine saa marokkolaista twistiä yrttisestä chermoula-kastikkeesta, oliiveista ja suolasitruunoista.

Kalatagine
Kalataginen voi kypsentää myös tavallisessa uunivuoassa.

Uunicurry maistuu broilerilta, bataatilta, parsakaalilta ja lämmittäviltä mausteilta

Kätevä uunicurry pelastaa kiireisen: voit nimittäin pilkkoa kasvikset ja lihat pataan vaikka edellisenä päivänä ja säilyttää viileässä. Seuraavana päivänä homma hoituu loppuun sukkelasti!

Uunicurry
Uunicurry maistuu koko perheelle.

Täydellisen tuhti savupotka-papupata kokki Meri-Tuuli Väntsin reseptillä

Kokki, ruokakirjailija ja -stylisti Meri-Tuuli Väntsin muheva savupotka-papupata on helppo valmistaa, sillä se vaatii aktiivista ruoanlaittoa vain tovin. ”Pienellä määrällä pakastettua lihaa tai luuta maustaa pataruoat helposti ja edullisesti”, Väntsi vinkkaa.

Savupotka-papupata
Savupotka-papupata tarjoillaan pirteän granaattiomenasalsan kanssa.

Pohjoisafrikkalaisittain maustetussa vegepadassa riittää potkua

Härkis-padassa on sulassa sovussa kanelia ja inkivääriä, kirpeää sitruunaa, makeaa aprikoosia ja suolaisia oliiveja. Nappaa herkullinen resepti talteen!

Härkis-pata
Härkis-pata ei kaipaa erillistä lisuketta, sillä samassa padassa muhii kypsäksi peruna poikineen.

Kullankeltainen kanapata rikastetaan persimonilla ja bataatilla

Keltainen kanapata on lämpöinen ihsnuus, joka valmistuu vähällä kokkauksella. Makea persimon tuo tähän pataruokaan maistuvan säväyksen.

Keltainen kanapata
Kullankeltainen kanapata saa hautua uunissa tunnin, ja sitten on valmista.

Lihapullapata marokkolaisilla vaikutteilla

Pyörykät sopivat joka tilanteeseen, niin myös pataruokapäivään! Marokkolaistyylinen, mausteinen lihapullapata on talviruokaa täydellisimmillään.

Marokkolainen lihapullapata
Tarjoile helppo lihapullapata bulgurin tai kuskusin kera.

Kolmen sipulin lammaspata hurmaa täyteläisyydellään

Kolmen sipulin lammaspata on yksi suosituimmista lammaspataohjeistamme. "Helppo ja herkullinen. Monta kertaa tehty, ja taas sujahti uuniin. Kannattaa kokeilla", suosittelee lukijamme. Emme voi olla eri mieltä!

Bonusvinkki: Paista padassa leipä!

Pataleipä

Tiedäthän, että paras leipä paistuu padassa? Kokeile huippusuosittua ja ällistyttävän helppoa pataleipäohjettamme. Taikinaa ei tarvitse vaivata ollenkaan, ja padassa kuoresta tulee uskomattoman rapea, kuin leipomossa. Lupaamme: tässä on elämäsi paras leipä!

Gluteeniton pataleipä

Ja hyviä uutisia, te gluteenittomasti leipovat: herkullinen pataleipä onnistuu loistavasti myös gluteenittomana. Porkkanamehu antaa pataleivän taikinalle väriä ja makua, siemenet ja pähkinät tuovat rakennetta ja mehevyyttä. Kannattaa kokeilla!

Muokattu 12.1.2024 klo 16.20: Lisätty runsaasti uusia reseptejä. Juttu on julkaistu alun perin 5.1.2018.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt