


Kulhollinen kultaa
Broileripata uunissa – lämpöinen arkiruoka, joka rikastetaan persimonilla ja bataatilla
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Lämmittävä broileripata tuo hymyn huulille! Hehkuvan keltainen pataruoka valmistuu pienellä kokkauksella, ja uunissa hauduttaminen hoitaa loput.
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
broilerin paistileikettä
3
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1
punainen mieto chili
3 rkl
oliiviöljyä
1 tl
kurkumaa
2 rkl
tomaattisosetta
2 tl
suolaa
3
kanelitankoa
1 (500 g)
bataatti
3 (350 g)
persimonia
2 dl
kuohukermaa
3 rkl
hunajaa
1 dl
lehtipersiljaa
Broileripata uunissa – ohje:
- Leikkaa paistileikkeet kahteen osaan. Ruskista lihat paistinpannulla oliiviöljyssä ja siirrä kannelliseen pataan.
- Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Viipaloi chili. Kuullota sipuleita pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon kurkuma, tomaattisose, chili ja suola. Kippaa pannun sisältö pataan, lisää pannulle tilkka vettä, sekoita ja kaada vesi pannulta pataan. Lisää pataan myös kanelitangot.
- Kuori bataatti ja leikkaa se reiluiksi (noin 3 × 3 cm) paloiksi. Lisää bataattipalat pataan.
- Huuhdo persimonit, leikkaa ne lohkoiksi ja lisää ne pataan. Lisää myös kerma ja hunaja.
- Sekoita pataa kevyesti ja laita kansi päälle. Hauduta 175-asteisessa uunissa noin tunti. Viimeistele pata lehtipersiljalla. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin kanssa.
Vinkki!
Saat reseptistä maidottoman, kun käytät kerman tilalla kasvipohjaista ruokakermaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat