Maku

Kulhollinen kultaa! Keltainen kanapata on lämpöinen arkiruoka, joka rikastetaan persimonilla ja bataatilla

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Lämmittävä kanapata tuo hymyn huulille! Hehkuvan keltainen pataruoka valmistuu pienellä kokkauksella, ja hauduttaminen hoitaa loput.
GL
MU
3.3
1
Julkaistu: 25.10.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 600 gbroilerin paistileikettä
  • 3sipulia
  • 4valkosipulinkynttä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 tlkurkumaa
  • 2 rkltomaattisosetta
  • 2 tlsuolaa
  • 3kanelitankoa
  • 1 (500 g)bataatti
  • 3 (350 g)persimonia
  • 2 dlkuohukermaa
  • 3 rklhunajaa
  • 1 dllehtipersiljaa
  • 1punainen mieto chili
Tulosta

Persimoni-kanapata – ohje:

  1. Leikkaa paistileikkeet kahteen osaan. Ruskista lihat paistinpannulla oliiviöljyssä ja siirrä kannelliseen pataan.
  2. Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Viipaloi chili. Kuullota sipuleita pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon kurkuma, tomaattisose, chili ja suola. Kippaa pannun sisältö pataan, lisää pannulle tilkka vettä, sekoita ja kaada vesi pannulta pataan. Lisää pataan myös kanelitangot.
  3. Kuori bataatti ja leikkaa se reiluiksi (noin 3 × 3 cm) paloiksi. Lisää bataattipalat pataan.
  4. Huuhdo persimonit, leikkaa ne lohkoiksi ja lisää ne pataan. Lisää myös kerma ja hunaja.
  5. Sekoita pataa kevyesti ja laita kansi päälle. Hauduta 175-asteisessa uunissa noin tunti. Viimeistele pata lehtipersiljalla. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin kanssa.

Vinkki!

Saat reseptistä maidottoman, kun käytät kerman tilalla kasvipohjaista ruokakermaa.

1 kommentti