4(19)
Mausteinen linssipata – hyisen kelin lämmittävin lohturuoka
kasvis
vegaani
maidoton
munaton
laktoositon
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Kun maailma murjoo, niin munakoisolla höystetty kasvispata lohduttaa. Pataa kannattaa tehdä samalla vaivalla iso satsi, sillä se vain paranee jääkaapissa.
Julkaistu 8.11.2018
Maku
Reseptin ainekset 6 annosta
Mausteinen linssipata
½purjoa
1chili (punainen)
2valkosipulinkynttä
3porkkanaa
1kukkakaali
1 (350 g)munakoiso (iso)
1paprika (keltainen)
3 rklrypsiöljyä
1 tlsavupaprikajauhetta
2 tl juustokuminaa
2 tljauhettua korianteria
½ tlchilijauhetta
2kasvisliemikuutiota
3 dlpunaisia linssejä
2 rkltomaattipyreetä
1 tlk (400 g)tomaattimurskaa
11 dlvettä
½ tlsuolaa
¼ tl mustapippuria
Lisäksi
1 dltuoretta korianteria
2 dl vegaanista jogurttia

Mausteinen linssipata – ohje:

  1. Halkaise, huuhdo ja silppua purjo. Silppua chili ja poista siemenet. Silppua valkosipulinkynnet. Pese, kuori ja paloittele porkkana, huuhdo ja kuutioi munakoisot ja paprika. Pilko kukkakaali kukinnoiksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota. Lisää mausteet ja kuullota vielä hetki.
  3. Mittaa kattilaan vesi ja murennetut kasvisliemikuutiot, tomaattimurska ja -pyree ja kuumenna kiehuvaksi. Huuhtele linssit siivilässä ja lisää pataan. Anna hautua noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Maista suola ja lisää tarvittaessa.
  4. Tarjoile mausteinen linssipata tuoreen korianterin, jogurtin ja leivän kera.

Mausteinen linssipata maistuu vielä paremmalta seuraavana päivänä. Voit käyttää jämiä myös lasagnessa, tortilloissa tai uunibataattien täytteenä.

1 kommentti