Mausteinen linssipata – hyisen kelin lämmittävin lohturuoka
kasvis
vegaani
maidoton
munaton
laktoositon
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Kun maailma murjoo, niin munakoisolla höystetty kasvispata lohduttaa. Pataa kannattaa tehdä samalla vaivalla iso satsi, sillä se vain paranee jääkaapissa.

Reseptin ainekset 6 annosta
Mausteinen linssipata
½purjoa
1chili (punainen)
2valkosipulinkynttä
3porkkanaa
1kukkakaali
1 (350 g)munakoiso (iso)
1paprika (keltainen)
3 rklrypsiöljyä
1 tlsavupaprikajauhetta
2 tl juustokuminaa
2 tljauhettua korianteria
½ tlchilijauhetta
2kasvisliemikuutiota
3 dlpunaisia linssejä
2 rkltomaattipyreetä
1 tlk (400 g)tomaattimurskaa
11 dlvettä
½ tlsuolaa
¼ tl mustapippuria
Lisäksi
1 dltuoretta korianteria
2 dl vegaanista jogurttia
Mausteinen linssipata – ohje:
- Halkaise, huuhdo ja silppua purjo. Silppua chili ja poista siemenet. Silppua valkosipulinkynnet. Pese, kuori ja paloittele porkkana, huuhdo ja kuutioi munakoisot ja paprika. Pilko kukkakaali kukinnoiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota. Lisää mausteet ja kuullota vielä hetki.
- Mittaa kattilaan vesi ja murennetut kasvisliemikuutiot, tomaattimurska ja -pyree ja kuumenna kiehuvaksi. Huuhtele linssit siivilässä ja lisää pataan. Anna hautua noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Maista suola ja lisää tarvittaessa.
- Tarjoile mausteinen linssipata tuoreen korianterin, jogurtin ja leivän kera.
Mausteinen linssipata maistuu vielä paremmalta seuraavana päivänä. Voit käyttää jämiä myös lasagnessa, tortilloissa tai uunibataattien täytteenä.