Maku

Mausteinen linssipata – hyisen kelin lämmittävin lohturuoka

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Kun maailma murjoo, niin munakoisolla höystetty kasvispata lohduttaa. Pataa kannattaa tehdä samalla vaivalla iso satsi, sillä se vain paranee jääkaapissa.
KA
VE
4.1
1
Julkaistu: 8.11.2018


Ainekset (6 annosta)

Mausteinen linssipata

  • ½purjoa
  • 1chili (punainen)
  • 2valkosipulinkynttä
  • 3porkkanaa
  • 1kukkakaali
  • 1 (350 g)munakoiso (iso)
  • 1paprika (keltainen)
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsavupaprikajauhetta
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 tljauhettua korianteria
  • ½ tlchilijauhetta
  • 2kasvisliemikuutiota
  • 3 dlpunaisia linssejä
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 g)tomaattimurskaa
  • 11 dlvettä
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Lisäksi

  • 1 dltuoretta korianteria
  • 2 dl vegaanista jogurttia
Tulosta

Mausteinen linssipata tehdään näin:

  1. Halkaise, huuhdo ja silppua purjo. Silppua chili ja poista siemenet. Silppua valkosipulinkynnet. Pese, kuori ja paloittele porkkana, huuhdo ja kuutioi munakoisot ja paprika. Pilko kukkakaali kukinnoiksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota. Lisää mausteet ja kuullota vielä hetki.
  3. Mittaa kattilaan vesi ja murennetut kasvisliemikuutiot, tomaattimurska ja -pyree ja kuumenna kiehuvaksi. Huuhtele linssit siivilässä ja lisää pataan. Anna hautua noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Maista suola ja lisää tarvittaessa.
  4. Tarjoile mausteinen linssipata tuoreen korianterin, jogurtin ja leivän kera.

Mausteinen linssipata maistuu vielä paremmalta seuraavana päivänä. Voit käyttää jämiä myös lasagnessa, tortilloissa tai uunibataattien täytteenä.

1 kommentti