Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mausteinen linssipata – hyisen kelin lämmittävin lohturuoka

40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min

Kun maailma murjoo, niin munakoisolla höystetty kasvispata lohduttaa. Pataa kannattaa tehdä samalla vaivalla iso satsi, sillä se vain paranee jääkaapissa.

8.11.2018
Reseptin ainekset
6 annosta
Mausteinen linssipata
½
purjoa
1
chili (punainen)
2
valkosipulinkynttä
3
porkkanaa
1
kukkakaali
1 (350 g)
munakoiso (iso)
1
paprika (keltainen)
3 rkl
rypsiöljyä
1 tl
savupaprikajauhetta
2 tl
juustokuminaa
2 tl
jauhettua korianteria
½ tl
chilijauhetta
2
kasvisliemikuutiota
3 dl
punaisia linssejä
2 rkl
tomaattipyreetä
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
11 dl
vettä
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
1 dl
tuoretta korianteria
2 dl
vegaanista jogurttia

Mausteinen linssipata – ohje:

  1. Halkaise, huuhdo ja silppua purjo. Silppua chili ja poista siemenet. Silppua valkosipulinkynnet. Pese, kuori ja paloittele porkkana, huuhdo ja kuutioi munakoisot ja paprika. Pilko kukkakaali kukinnoiksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota. Lisää mausteet ja kuullota vielä hetki.
  3. Mittaa kattilaan vesi ja murennetut kasvisliemikuutiot, tomaattimurska ja -pyree ja kuumenna kiehuvaksi. Huuhtele linssit siivilässä ja lisää pataan. Anna hautua noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Maista suola ja lisää tarvittaessa.
  4. Tarjoile mausteinen linssipata tuoreen korianterin, jogurtin ja leivän kera.

Mausteinen linssipata maistuu vielä paremmalta seuraavana päivänä. Voit käyttää jämiä myös lasagnessa, tortilloissa tai uunibataattien täytteenä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt