Lihapullapata marokkolaisittain

40 min
4.3
0

Lihapullapata marokkolaisittain

Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

Lihapullat

  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 200 gkermaviiliä (rasvaa 3,5 %, vähälaktoosinen)
  • 56 gsipulikeittoaineksia
  • 1 kplmunaa

Kastike

  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlkorianterinsiemeniä
  • 1 tlkanelia
  • 1 rklsokeria
  • 400 gchilitomaattimurskaa
  • 5 dllihalientä
  • 1 1/2 dltuoretta korianteria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Sekoita lihapullien ainekset murekemassaksi. Anna levätä muutama minuutti.
Pyörittele kostutetuin käsin massasta pyöryköitä. Paista pyöryköitä leivinpaperoidulla pellillä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää valkosipulit ja mausteet. Kuumenna sekoitellen.
Kumoa kattilaan sokeri, tomaattimurska ja lihaliemi. Kiehauta ja anna poreilla noin 10 minuuttia. Nosta lihapullat kastikkeeseen.
Lisää lopuksi lihapullapataan runsaasti hienonnettua korianteria. Tarjoa marokkolainen lihapullapata täysjyväriisin tai keitettyjen perunoiden sekä salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä