


Lihapyörykät hyppäsivät mausteiseen tomaattikylpyyn – marokkolainen lihapullapata on talviruokaa täydellisimmillään
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Marokkolainen lihapullapata yllättää kanelin, kardemumman ja kurkuman aromeilla. Tarjoile helppo pataherkku bulgurin tai kuskusin kera. Kokeile ja ihastu!
Reseptin ainekset
4 annosta
Lihapullat
400 g
karitsan tai naudan jauhelihaa
1 tl
kardemummaa
1 tl
kurkumaa
1 tl
kanelia
1 tl
suolaa
1
sipuli
2
porkkanaa
2
lehtisellerin vartta
1 rkl
öljyä
1 prk
kikherneitä
1 prk
kokonaisia tomaatteja
1 dl
vettä
1 rkl
lihaliemifondia
1 tl
sokeria
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
1
suolaan säilötty sitruuna
2 dl
turkkilaista jogurttia
Marokkolainen lihapullapata – ohje:
- Sekoita jauhelihaan mausteet. Pyörittele taikinasta kostutein käsin lihapullia.
- Kuori sipuli ja porkkanat. Leikkaa kasvikset sopiviksi suupaloiksi.
- Kuumenna öljy padassa ja paista lihapulliin kaunis ruskea pinta. Lisää kasvikset pataan ja jatka paistamista pari minuuttia.
- Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Valuta kikherneet liemestä ja lisää pataan yhdessä tomaattien kanssa. Riko tomaattien rakenne kevyesti kauhalla. Huuhtele tomaattipurkki noin desillä vettä ja kaada pataan. Sekoita fondi ja ripaus sokeria joukkoon. Pane kansi päälle ja nosta pata uuniin noin tunniksi. Rouhi mustapippuria valmiin padan joukkoon.
- Leikkaa suolasitruuna pieniksi kuutioiksi ja sekoita jogurtin joukkoon. Lusikoi jogurtti joko valmiin padan joukkoon, tai tarjoa erikseen.
Vinkit!
- Suolasitruunoita voit ostaa valmiina tai tehdä itse. Katso suolasitruunojen resepti täältä.
- Täydellinen lisuke marokkolaiselle lihapullapadalle on valkosipuli-yrttivoilla täytetty ranskanleipä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat