Kotivinkki

Lihapyörykät hyppäsivät mausteiseen tomaattikylpyyn – marokkolainen lihapullapata on talviruokaa täydellisimmillään

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Marokkolainen lihapullapata yllättää kanelin, kardemumman ja kurkuman aromeilla. Tarjoile helppo pataherkku bulgurin tai kuskusin kera. Kokeile ja ihastu!
4.3
0
Julkaistu: 3.1.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

Lihapullat

  • 400 gkaritsan tai naudan jauhelihaa
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlkurkumaa
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlsuolaa
  • 1sipuli
  • 2porkkanaa
  • 2lehtisellerin vartta
  • 1 rklöljyä
  • 1 prkkikherneitä
  • 1 prkkokonaisia tomaatteja
  • 1 dlvettä
  • 1 rkllihaliemifondia
  • 1 tlsokeria
  • ½ tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1suolaan säilötty sitruuna
  • 2 dlturkkilaista jogurttia
Tulosta

Marokkolainen lihapullapata valmistuu näin:

  1. Sekoita jauhelihaan mausteet. Pyörit­tele taikinasta kostutein käsin lihapullia.
  2. Kuori sipuli ja porkkanat. Leikkaa kasvikset sopiviksi suupaloiksi.
  3. Kuumenna öljy padassa ja paista lihapulliin kaunis ruskea pinta. Lisää kas­vikset pataan ja jatka paistamista pari minuuttia.
  4. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  5. Valuta kikherneet liemestä ja lisää pataan yhdessä tomaattien kanssa. Riko tomaattien rakenne kevyesti kauhalla. Huuhtele tomaattipurkki noin desillä ­vettä ja kaada pataan. Sekoita fondi ja ripaus sokeria joukkoon. Pane kansi päälle ja nosta pata uuniin noin tunniksi. Rouhi mustapippuria valmiin padan joukkoon.
  6. Leikkaa suolasitruuna pieniksi kuutioiksi ja sekoita jogurtin joukkoon. Lusikoi jogurtti joko valmiin padan joukkoon, tai tarjoa erikseen.

Vinkit!

Kommentoi »