Täydellinen lisä pataruokiin ja salaatteihin! Kirpsakat suolasitruunat tuovat ruokaan vinkeää makua
Kasvis
Gluteeniton
Maidoton
Laktoositon
Munaton
Vegaaninen
Sokeriton
720 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 720 h
Suolasitruunat sopivat mitä parhaiten afrikkalaisiin pataruokiin, mausteeksi salaatteihin tai vaikka pehmeän buffalomozzarellan tai burratan kanssa tarjottaviksi. Sitruunat tekeytyvät itsekseen lasipurkissa kuukaudessa.
Pese iso lasipurkki kansineen huolellisesti. Kuumenna uuni 100–125 asteeseen. Kääri purkki sanomalehteen ja aseta purkki uunipellille siten, että avoin suu on uunin takaseinään päin. Kuumenna vähintään 15 minuuttia. Keitä kansi kiehuvassa vedessä. Säilöntäastioiden tulee olla kuumia, kun ne täytetään.
Pese sitruunat huolellisesti harjaamalla. Purista neljästä sitruunasta mehu ja lohko loput neljään osaan. Lohko myös puristetut sitruunat.
Lisää sitruunalohkot ja suola purkkiin vuorotellen. Kaada mukaan puristettu mehu. Lisää kylmää vettä niin, että sitruunat peittyvät.
Sulje purkki. Siirrä sitruunat pimeään, huoneenlämpöiseen paikkaan. Anna sitruunoiden tekeytyä noin kuukauden ajan, mutta ravistele purkkia aina silloin tällöin.
Vinkit!
Avaamisen jälkeen säilytä purkki jääkaapissa.
Suolaan säilötyt sitruunat voi käyttää kokonaan.
Jos sitruunat tuntuvat liian suolaisilta, huuhtele ne vedellä ennen käyttöä.