Maku

Kreikkalainen lihapata – upean maun salaisuus on mintun, oliivien ja fetan yhdistelmä

2 h 50 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
2 h
Kreikkalainen lihapata tehdään luuttomasta lampaanlihasta ja maustetaan valkosipulilla, rosmariinilla ja kanelilla. Viimeinen silaus lihapataan saadaan oliiveilla, fetajuustolla ja mintulla. Kreikka-fanit hykertelevät onnesta, kun he tarjoavat pataa keitetyn riisin tai couscousin kanssa.
MU
5
0


Ainekset (4-6 annosta)

Kreikkalainen lihapata

  • 800 glampaanlihaa (luutonta)
  • 3pientä sipulia
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 2 dlpunaviiniä
  • 2 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 5kokonaista mustapippuria
  • 2laakerinlehteä
  • 1kanelitanko
  • 1rosmariininoksa

Lopuksi

  • 2 dlruokakermaa
  • 1 dlkalamataoliiveja
  • 1 dlfetajuustoa (murusteltuna)
  • 1/2 dlminttua (hienonnettuna)
Tulosta

Kreikkalainen lihapata valmistuu näin:

  1. Siisti liha tarvittaessa ja pyyhi paperilla puhtaaksi. Leikkaa liha kuutioiksi (3 cm x 3 cm) ja jätä huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.
  2. Kuori ja lohko sipulit. Kuutioi valkosipulinkynnet.
  3. Ruskista lihat muutamassa erässä rasvassa pannulla. Ripottele joukkoon jauhot ja sekoittele hetki. Lisää sipulit, nesteet ja mausteet. Anna hautua hiljaa kiehuen noin 2 tuntia.
  4. Hautumisen loppuvaiheessa lisää kerma ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa. Sekoita joukkoon puolitetut oliivit. Viimeistele kreikkalainen lihapata fetalla ja mintulla. Tarjoa pata keitetyn riisin tai couscousin kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »