Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kreikkalainen lihapata – upean maun salaisuus on mintun, oliivien ja fetan yhdistelmä

2 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 2 h 0 min

Kreikkalainen lihapata tehdään luuttomasta lampaanlihasta ja maustetaan valkosipulilla, rosmariinilla ja kanelilla. Viimeinen silaus lihapataan saadaan oliiveilla, fetajuustolla ja mintulla. Kreikka-fanit hykertelevät onnesta, kun he tarjoavat pataa keitetyn riisin tai couscousin kanssa.

22.9.2019
Reseptin ainekset
4-6 annosta
Kreikkalainen lihapata
800 g
lampaanlihaa (luutonta)
3
pientä sipulia
3
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
punaviiniä
2 dl
vettä
1 tl
suolaa
5
kokonaista mustapippuria
2
laakerinlehteä
1
kanelitanko
1
rosmariininoksa
Lopuksi
2 dl
ruokakermaa
1 dl
kalamataoliiveja
1 dl
fetajuustoa (murusteltuna)
1/2 dl
minttua (hienonnettuna)

Kreikkalainen lihapata – ohje:

  1. Siisti liha tarvittaessa ja pyyhi paperilla puhtaaksi. Leikkaa liha kuutioiksi (3 cm x 3 cm) ja jätä huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.
  2. Kuori ja lohko sipulit. Kuutioi valkosipulinkynnet.
  3. Ruskista lihat muutamassa erässä rasvassa pannulla. Ripottele joukkoon jauhot ja sekoittele hetki. Lisää sipulit, nesteet ja mausteet. Anna hautua hiljaa kiehuen noin 2 tuntia.
  4. Hautumisen loppuvaiheessa lisää kerma ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa. Sekoita joukkoon puolitetut oliivit. Viimeistele kreikkalainen lihapata fetalla ja mintulla. Tarjoa pata keitetyn riisin tai couscousin kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt