Kotivinkki

Härkis-pata – pohjoisafrikkalaisittain maustettu vegeruoka hautuu ihanaksi uunin lämmössä

1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h
Härkis-padassa on sulassa sovussa kanelia ja inkivääriä, kirpeää sitruunaa, makeaa aprikoosia ja suolaisia oliiveja. Mieto Härkis kaipaa rinnalleen tuhteja makuja, joten pohjoisafrikkalainen makumaailma on omiaan uunissa haudutettavalle pataruoalle.
VE
5
0
Julkaistu: 29.3.2020


Ainekset (4 annosta)

  • 6–8 (500 g)perunaa
  • 1punasipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 100 gpehmeitä kuivattuja aprikooseja
  • 1luomu(sitruuna)
  • 20 ginkivääriä (n. peukalonpään kokoinen pala)
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 tlkurkumaa
  • 5 dlkasvislientä (käytä 5 dl vettä + 2 kasvisliemikuutiota)
  • 1 dlvihreitä oliiveja
  • 1 dlruskeita manteleita
  • 1kanelitanko
  • (suolaa)
  • 1 rs (250 g)Härkis-härkäpapuvalmistetta

Lisäksi

  • 1 ruukku tuoretta korianteria
Tulosta

Härkis-pata valmistetaan näin:

  1. Kuori ja leikkaa perunat kuutioiksi. Kuori ja leikkaa punasipuli lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Viipaloi aprikoosit. Pese sitruuna, leikkaa se lohkoiksi ja poista mahdolliset siemenet. Kuori ja viipaloi inkivääri.
  2. Mittaa öljy uunipataan. Lisää perunat, sipulit ja valkosipulit, inkivääri ja kurkuma. Paista liedellä pari minuuttia. Lisää joukkoon kasvisliemi, aprikoosit, oliivit, mantelit ja kanelitanko. Purista joukkoon mehut sitruunanlohkoista ja lisää pataan myös sitruunalohkot.
  3. Nosta pata 175-asteiseen uuniin ja hauduta noin tunti.
  4. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Lisää pataan Härkis. Nosta uuniin vielä 5–10 minuutiksi, kunnes Härkis on lämmennyt.
  5. Hienonna korianteri ja lisää se padan pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Kommentoi »