Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Härkis-pata – pohjoisafrikkalaisittain maustettu vegeruoka hautuu ihanaksi uunin lämmössä

1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min

Härkis-padassa on sulassa sovussa kanelia ja inkivääriä, kirpeää sitruunaa, makeaa aprikoosia ja suolaisia oliiveja. Mieto Härkis kaipaa rinnalleen tuhteja makuja, joten pohjoisafrikkalainen makumaailma on omiaan uunissa haudutettavalle pataruoalle.

29.3.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
6–8 (500 g)
perunaa
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
100 g
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
1
luomu(sitruuna)
20 g
inkivääriä (n. peukalonpään kokoinen pala)
3 rkl
oliiviöljyä
1 tl
kurkumaa
5 dl
kasvislientä (käytä 5 dl vettä + 2 kasvisliemikuutiota)
1 dl
vihreitä oliiveja
1 dl
ruskeita manteleita
1
kanelitanko
(suolaa)
1 rs (250 g)
Härkis-härkäpapuvalmistetta
Lisäksi
1 rku
tuoretta korianteria

Härkis-pata – ohje:

  1. Kuori ja leikkaa perunat kuutioiksi. Kuori ja leikkaa punasipuli lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Viipaloi aprikoosit. Pese sitruuna, leikkaa se lohkoiksi ja poista mahdolliset siemenet. Kuori ja viipaloi inkivääri.
  2. Mittaa öljy uunipataan. Lisää perunat, sipulit ja valkosipulit, inkivääri ja kurkuma. Paista liedellä pari minuuttia. Lisää joukkoon kasvisliemi, aprikoosit, oliivit, mantelit ja kanelitanko. Purista joukkoon mehut sitruunanlohkoista ja lisää pataan myös sitruunalohkot.
  3. Nosta pata 175-asteiseen uuniin ja hauduta noin tunti.
  4. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Lisää pataan Härkis. Nosta uuniin vielä 5–10 minuutiksi, kunnes Härkis on lämmennyt.
  5. Hienonna korianteri ja lisää se padan pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt